Thursday, March 12, 2015

ZAMAN UiTM.

Malam ni saja nak share cerita zaman study kat uitm dulu.. aku ni merata-rata aku pernah duduk time study.. zaman menggelabah mmg camtu ;)

So setiap rumah lainlah penghuni dia.. ni masa zaman aku duduk kat section 7. alamak section 7 ke? omg lupa plak hahah.. masa tu duduk ramai2 kat rumah sewa tingkat atas.. shoplot tapi dia tingkat atas la.. ada byk pintu dalam satu rumah tu.. tapi aku x baik sangat ngan budak2 pintu lain.. mostly pintu lain tu faculty lain so macam x leh ngam.. actually masa tu aku x sewa sana, aku tumpang je kadang2 je tido sana sebab aku byk buat hal dulu so Wan suruh aku drive ulang alik hehhe.. 

masa stay kat sini kitorang bergaduh ngn budak bilik depan.. pasal bilik air, pasal dapur, eh macam2 lah, tak paham duduk satu rumah tapi masam muka hahah.. budak2 baru nak up biasala.. mana lah tak bergaduh diorang masak kat dapur lepas tu tinggalkan rice cooker sampai keluar sawang ok! pastu apa lagi amik kertas tulis "sila basuh periuk nasik ni kalau tak kitorang buang" amboi garang. pastu berbalas2 note tampal kat pintu bilik air.. hentam menghentam bab bilik air kotor hahah.. tapi yang aku x leh lupa sekali.. bila budak bilik depan tu main badminton dalam rumah pastu kelentang kelentung shuttlecock dia kat pintu bilik kitorang.. gila ke apa? kul 3-4 pagi kot.. masa tu tak ingat la apa kitorang serang balik..

pastu ada gak aku penah duduk kat section 2 rumah teres.. rumah ni ok sikit sebab majoriti semua budak faculty aku (budak2 secretary) tapi ramai senior la.. kat hall ada satu meja study panjang tp memang aku x penah duduk situ sebab study??? apa tu??? hahahaha kerje memerap dalam bilik je.. ni lagi terror sebab owner rumah ni bijak.. ko boleh bayangkan tak, rumah teres biasa tu dia renovate jadikan 6 bilik and 3 bilik air.  saiko sangat ok! masa tu kitorang siap kira kot berapa sewa rumah pakcik ni collect sebulan.. rasanya dekat 20 kepala ye dlm satu rumah.. dekat 3-4k dia dapat sebulan utk rumah teres.. saiko sangat pakcik ni.  

tapi best duduk sini sebab dekat je ngan uitm tu.. kitorang jalan kaki ke depan naik bas.. bila balik kelas pon naik bas.. aku kan kaki tido.. perjalanan 15minit pon boleh tido nasib ada member tukang kejut tiap kali dah sampai.. pastu turun singgah gerai sec2 beli nasi bungkus.. ingat lagi makcik gerai sound aku sbb masa cedok lauk aku siap cium bau lauk.. "dik takyah nak cium, elok lagi tak basi" eh makcik ni, org cium sebab lapaaa, nak amik bau pon marah.. 

pastu usung plastik nasi tapau tak sabar sampai umah nk makan.. ok aku guna meja study panjang tu untuk makan je hahaha.. nasik macam gunung tapi tak gemok pon, kurus melidi lagi ada.. tu zaman dulu pillaaaaaaa!

sempat la aku pakai kereta kancil duduk sini.. lagi panjang langkah ye.. penah sampai JB, genting.. lek je gi genting dgn anny.. gi sana sebab nak makan maggi goreng yg kitorang tapau dari SS15.. on the way balik mata rabak, sampai rumah tido macam lembu krohhh krohhh.. 

pastu duduk sec9 plak.. ni lagi best sebab feeling anak ong kayo.. condo kot siap ada swimming pool.. tapi satu umah dok 10 org sardin sgt.. petang je terjun mcm kat lombong.. anny pon stay sekali masa ni.. kitorang siap bela kucing nama boboy.. masa kutip keruh gila ok.. siap kutu, mandikan bilas byk kali dgn pantene haha mabuk boboy sbb wangi sangat.. petang2 letak kat balcony aku ngan anny cari kutu boboy.. pastu bajet pompuan hot bawak boboy naik kereta jalan2 lepaskan dia kat area istana atas bukit.. pastu boboy takut menggelupur dia lari masuk longkang tanak keluar.. pucat aku ngan anny takut dia hilang..

oh pastu aku ada duduk kat banglo lama kat sec2.. scary sikit umah ni tapi hantu pon takut ngan kitorang ni.. hahahah tapi masa ni aku dah gang ngan budak lain.. 

lama kot aku kat shah alam tu dekat 5 tahun.. sampaikan takdir kawin ngan org shah alam haahah.. asik ada kat gerai sec2 je muka pak radie tu.. rambut panjang sampai pinggang.. dgn belagak boleh tahan wow ai like hahahah.. 

tapi siapa budak uitm shah alam masa zaman aku dulu mesti rindu suasana happening gerai section 2 kan? now dah roboh :( kat situ kalau malam happening gilaaaaa.. tempat mencari jodoh hahahah.. 

ok lah, saja je teringat kisah lalu.. ai ngantok, nak sleep, kbye!

17 comments:

Bluehoney Ena said...

Yep.. yep.. i ingat pila dulu muke kerek.. hahaha.. tak sangka skang dah sweet angat².. i loike!
Mmg rindu banget jaman lepak sec2.. paling rare abc dia kotss.. :B

fayreen mizan said...

Aku dulu bila malam je mesti panas punggung.... memang tak senang duduk kalau tak melepak kat Sec. 2. Every night without fail kecuali kalau esoknya ada exam subject yang tough. Boleh demam kot kalau tak turun situ! Hahahah.

Azida Zuadlif said...

Kak Pilla... Sumpah teringat ! Saya masuk uitm sa 2007..sewa kat shoplot pintu blkg uitm. tp zaman kak pilla sec2 tu femes kan? zaman sy sec 7 baru femes.. wink wink. rindunyaaaa...

Anonymous said...

kelakarlah kak pillar ni..tp itu lah kenangan yang menyeronokkan..

AdanyaKauUntukku said...

haaaaaaaaaaaaaaaaaa
memang betullah lah..
muka macam familiar...budak SS yek??
SS14 kan...kat Shah Alam mmg SS14 je kan...

kemasukan tahun bila ye??
terbanyak soklan..hehehhe

Anonymous said...

Salam
bila baca ni...esok anak anak membesar jgn lak dikawal ketat ...sebab nanti bila dia sendiri menggelupor macam baru keluar dari dalam lumpur sesak nafas buat benda yang tak tentu arah.

NURUL JAMIAN said...

pagi-pagi baca entri kak filla menghiburkan okeh.

saya pun study kat uitm shah alam almost 5 years. tapi duduk kolej kediaman. cuma time praktikal je duduk kat luar.

tapi saya merasa lah lepak gerai sek 2 sebelum di robohkan dulu. pastu tukar tapak sementara yg dekat dengan mekdi kan pastu sekarang dah ada gerai baru kat sek 2 tu. tapi kemeriahan dia tak sama mcm masa gerai lama dulu

anyway saya kat uitm dari hujung tahun 2002 sampai 2007 kalau tak silap saya. kak filla kat sana tahun bila ye?

oh tiba-tiba teringat mee hailam dengan abc special sek 2. hihihihi

RAIHANA said...

Kak pila... cite kite lebih kurang sama je.. hehehe.. sy pun penah sewa kt sec2, umah teres tgkat atas, makcik tu wat bilik2 kt tgkat atas.. dlm 5 pintu kot, pastu bilik air 3, bilik basuh bj 1. Hahaha... paling byk kenangan kedai2 mkn kt sec 2 tu, tmpt berkumpul lps class... the best milo tabur kt ctu...

linda said...

Pilla dok sana thn bila? Saya back in 2002 - 2004. Sek 2 tu best. Mkn murah. Paling suke ikan keli bakar air asam. Nasi menggunung pun murah gile. Hahaah

Noriza Abdul Rahman said...

Cerita suka duka duduk rumah sewa semasa study memang best bila dikenangkan?

Anonymous said...

sy pun bdk uitm sa.. fakulti sama dgn kak pilla tp batch sy da tukar nama dr SS14 to OM114.. waarrgghh baca post ni trus trasa windunya zmn study..

-DEQ-

Apa Ku Suka said...

Hai Pilla, mmg happening la syeksyen 2 zaman tu....dulu sy dok Seroja ulang alik jalan kaki je tu...malam2 lepak2 pergi photostet nota.Pastu pekena nasik lemak paru...perghhh..hehehe..

ngan Pilla ni pun rasanya macam cam muka..maklumlah sy budak engine. (1997~2000)..zaman tu budak2 SS kena melintas lalu dulu school engine kan...mesti selalu dapat fewittt2..hehehe...anyway, suka sgt baca blog u...

nadiajohari said...

salam kak filla,

nak tye la..akak tau x kisah rumah berhantu kt seksyen 2 shah alam tu?? saya ni suka baca kisah-kisah hantu (selalu baca expose mistik kt blog kak peej).. so kalau akak tau, apa kate akak share kt blog.

mummy_ayu said...

Best nya...windu sgt masa belajar. Ayu pun uitm shah alam 1997 - 2000. Tapi coz ayu byk kuar practical. Bab sek 2 tu...memang terbaik. Kat sity la kena bancau..bandung+ cincau. Best!!!

mummy.chicha said...

fila...kenangan sangat kan...? Akak senior lg drp fila kot. Tp gerai Sec2 mmg kenangan paling menggamit jiwa la. Naik bas mini from sec 6 or sec 9 pastu bas tu sengaja kona baring, dahlah cam sardin 2 baris dlm bas pendek, soba jo lah! Best mknn kat sec 2 tu murah. ikan keli bako dia masa lunch tu besar2.petang2 lepak minum abc cokelat cam rare sangat dah haha

sgrmse. said...

best lah kak filla tulis panjang-panjang! mel suka baca (:

Norazlina AG said...

Oohh... UiTM dihatiku...
Filla, Nor dulu duduk Seroja 2 lps tu kena duduk luar kat sek 7 gak.. tahun 1998 - 2001... dulu2 popular ABC kat seksyen 2... duduk lepak2 dgn kwn2 satu bilik..