Wednesday, March 04, 2015

CERITA PALING BEST DALAM DONIA.

Aku ni bukan jenis suka sangat tengok tv.. Aku lagi suka suasana yang senyap tak kira lah kat rumah ke kat luar ke.. kalau kat rumah pun jarang sangat tengok tv.. tapi bila Pak Radie ngan budak-budak tengah tengok tv, mak dia ternampak macam best je.. baru duduk join sekali.. kadang pun jarang tengok satu cerita sampai habis.. Aku ni jenis kuat tido pon ye jugak hahah.. tapi lebih kepada disiplin.. kalau tido lambat nanti bangun lambat.. esok nak kerja.. aku tanak gi kerja nak drive pastu mata mengantuk.. Keselamatan harus diutamakan.. 

So aku takde banyak cerita yang aku betul-betul tengok.. Tapi satu je cerita yang betul-betul memberi kesan kat dalam lubuk hatiku ini.. 

Winter Sonata.. Ada ke orang tak pernah tengok? hahahah.. aku ni rasanya dekat-dekat 10 kali kot repeat tengok citer nie.. masa zaman dulu guna cd tu kan.. dalam tu ada 20 keping kot cd.. Gila okeh... 

Melayan Winter Sonata ni dengan Wan.. siap janji-janji, Wan tak leh tengok dulu kalau aku blom tengok.. nak tengok kene sama-sama, walaupun stok nak muntah dah repeat tengok banyak kali hahahah.. dah tau sangat apa yang terjadi pon tetap nak tengok, kene sama-sama.. 

Maka terbaringlah kami dua beranak tengok citer nie.. pastu part sedih je.. dua-dua tersenyap.. punya tahan napas ni takut kantoi nangis.. gila apa dah tengok puluh kali pon nak nangis.. Aku memang tak leh tengok muka U-Jin nie.. sedih gilaaaa kalau dia bawak watak sedih.. Kenapa ada orang pandai sangat menjiwai watak macam dia tu??? Bila dia sedih aku dapat menjiwai kesedihan dia.. Aku rasa macam dia terseksa sangat.. dan aku pun menangis macamana dia menangis.. rasa nak penampar muka sendiri apa bodoh sangat nie hahahahhahaha... 

 Tengok tu dia nangis.. muka dia ikhlas ok menangis.. tak nampak macam lakonan langsung.. huiii terguris hati ni tengok dia menangis.. mana lah tak meletop-letop cerita ni.. haku pun menangis rasa nak pitam.. rasa nak demam meratapi nasib U-Jin.. dah lah anak beranak mata sepet.. bila lepas menangis, aku tengok muka wan, wan tengok muka aku pastu tegelak.. Eiiii nangis, tak malu.. bengkak-bengkak mata hahahahahah.. tak sukeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!! cepat-cepat tekup muka dengan bantal sebab memalukan menangis macam kene sepak. tesumbat-sumbat hidong.. habis tissue satu kotak... 

alahai lupa nama dia.. tapi dia dah takde sebab bunuh diri kan? lakonan dia pun mantap sebab aku tak sukaaaaaaa bila part dia ada.. i nak Jun Sang jugak.. Jun Sang aaaaaaarrrr... Jun Sang arrrrrrrr.. lembut je cara U-Jin panggil dia.. auwwwwwwwwww... 

 Comel sangat dia nie.. berlakon natural je.. 

Haishhhh nak tengok balik lah cerita nie.. nak test tengok nangis sedu-sedu lagi ke tak lepas ni ;)

Cerita korea sekarang gitu-gitu je.. takde yang terkesan di hati macam Winter Sonata..

dan-dan masa tu terus tersuka kat Hazami penyanyi Sonata Musim Salju.. Eh tak suka dia, suka lagu dia nyanyi je bahahahahahahaha.. 



Love, 
Filla.

12 comments:

kathy jem said...

Eh salah seorang pelakon Winter Sonata tu bunuh diri ker?? terus google..hehehe

yana2605 said...

Kak Filla, sy tak pernah tgok pun cite ni..tp tau psal citer ni..bila kak filla citer nie teringin lk nak tgok..hahahahahaha mn nak cari nie..haihhh dh ngidam lk ni..

Anonymous said...

filla, my feveret korean drama ever!!! omg omg omg sya slalu repeat tgk kt utube...

NaZa Luv said...

Aja gilaaa nk minat hazami??bahahaha.. kak i pun loikee 44jota cete ni..siap hapaii laguuu..siap buat ringtone bgaiii..ms p korea aitu rasa nk tdo kt nami island smlm dgn patung junsang...huhu

syira yaya said...

Saya teringin nak tengok citer nih..tapi tak kesempatan nak tengok lagi :)

Anonymous said...

kak,tengok la cerita miracle in the cell number 7.sure menangis sampai sakit dada..haha

Anonymous said...

kak,tengok la cerita miracle in the cell number 7.sure menangis sampai sakit dada..haha

JMR said...

tak pernah lagi tgk citer ni, walaupun dah beribu org cakap citer ni sangattt best haah

Chekgu Azrine said...

My fav kdrama...sangatttt besttt

Anonymous said...

Filla ada satu lagi drama korea yg terkesan dihati...tp x sehebat WS la....Yes Captain :)

Anonymous said...

Kak pilla try tgk doctor stranger ! Besttttttt sgttt cerita dia 😂

Shima Ahmad said...

Pilla, skrg ni kat channel 393 astro ada cerita temptation, heroin ni berlakon jugak..tp after dia buat plastic surgery lain gile muka dia, nk senyum pun susah..in temptation dia jadi ppuan jahat, perampas suami org..