Friday, July 25, 2008

INTERESTED?

Thinking to let go few things yang dah tak pakai...
PHILIPS HAIR STRAIGHTENER FOR SALE
Anyone?? Murah jer nak jual..FYI mende ni baru lagik dan baru dibelasah atau digunakan x lebih dari 4 kali mcm tu.. hehehe.. malangnyer sbb saya dah berambut tak baper panjang..so x leh la nak gulung2... pastu nak straight kan pon x der masa.. saya kan PEMALAS..... hehehe
Harga masa beli aritu dlm RM149 kalo saya x silap... so i'm selling it for only RM100.. nak tak? leh dibuat macam2.. nak curl ker.. big curl small curl pon boley juger!! hehehe
Still in good condition sbb tak pakai... siap ngn bag nyer lagi...
Apa2 just let me know...
SPECIAL THANK YOU
Thank you to Mai - Mama Nasya.... aku suker sgt...sbb Mc Donald's kan? saper tak suker..jgn kata Acih... Bapak dier pon suker!! heheheheh... FYI aku dpt adiah from Mai nie sbb menang peraduan teka baper hengget si Mai ni kene utk nasi campur beli kat Alamanda!!! hahahah..(memula aku ingat duit... tak pon penanda buku...hahahahha)

Ok...sekarang gi tajuk lain plak.... sbb mmg niat aku nak longgok all in one entry..heheh.. Just wanna share resipi ni kat sumer... kalo yg dah pandai sila lah abaikan..kuakkakak... sbb laki aku dok kutuk..kata aku nie ngada.. takat masak ikan bilis pon sibuk nak buh kat blog...pastukan semalam siot jerrr...aku menciiiii sgt... sbb leh plak laki aku blk awal... so dia tgk tv kat dpn..aku sibuk ler masak kat dapor..pelan2 aku gi amik camera..huahahha.. pastu aku snap ler gambo masa tgh masak... sekali tu dah siap..dah makan sumer... radie gi dapo.. aku makan lagik... pastu dia sound aku...."awak nie terencat ker?" aku pon jawab ler "naper lak?".. dia ckp "gambo lauk2 tu sumer nak amik gambo nak masuk dlm blog naper nyer? macam org terencat jerk"... UWAAAAAAAAAAA.... sakit tol ati aku...sbb akhirnyer dia tau gak aku gi snap gambo tu smlm!! hahahah... aku pon malu gak masa tgh snap tu... mcm pompuan giler!! lantak arr kan...

*IKAN BILIS BERLADA RANGUP ALA MAK FILLA*
Cara2 nyer... memula goreng rangup2 ikan bilis nie.. tempe plak hiris nipis2 and goreng jugak
Tapi kalo boleh kan...elakkan anak anda dari ternampak mende yg anda dah goreng tu..sbb macam budak kecik nie..lek jer amik kusi kecik panjat... then mengunyah kat situ...
Kasih sgt suker mkn mende yg rangup keras kering... contoh ikan bilis..ikan kering.. tulang ikan..kulit ayam rangup... tulang ayam... kesian anak aku kan?... huhu...

then sediakan bwg merah yg gemok sikit ar kan.. (aku nyer gemok sbb tu guna 2 bijik jer).. ngn bwng putih tu sila tumbuk hingga lumat...
dah tu.. sediakan cili kering blend.. (mcm aku..aritu aku umpan bapak aku kat ampang tu suh dia tolong potong/rebus/blend kan utk aku...pastu aku janji nak bagi dia Ambi-Pure refill tu... hahahahha jahat ker aku??? so kesimpulannyer.. cili kering ni bapak aku yg buatkan!! hahah

pastu mcm biasa..tuang minyak panaskan..pastu tumis bwng tu... dah layu masuk lak cili kering tu.. lepas tu campakkan sekali sekeping asam keping... buh gula..buh garam... kene lah sampai pecah minyak.. pastu masak sampai dia tul2 kering.. ala2 bebuih2 tu... baru leh masukkan ikan bilis & tempe... salunyer org buat tak rangup sbb cili tu tak sampai tul2 kering and bebuih2 gitus...(mak aku ler cakap)..hehe
sila abaikan kuali yg bekerak tu yer... kedian...toskan yer puan2... biar kan dia dok kat pinggir kuali..pinggir gitew..auwww.. sbb nak biar minyak dia tu turun bawah... baru tak oily..
ni yg dah siap... kalo x bis.. sila masuk kan dlm tupperware.. mende ni leh tahan lama.. sebulan pon ok kot... sedap dimakan bersama bubur nasik juger!!
Semalam masak sekali sup ayam.. dah alang2 me snap ler skali... buat Mr. Radie.. tolong tutup mata.. tolong tutup mulut yer... jgn ler kata aku terencat..kang aku block dari sini..huhahahahah

6 comments:

ila de cute said...

weh cam dap je ko masak tu...tapi aku kan sejak duduk ngan mak aku kan, dah lama sey aku tak memasak...hehheh tapi dulu aku suka gak amik gambar apa yg aku masak..laki aku kata aku perasan masak sedap tapi lantak le janji aku happy kan... hehhehe

-butterfly- said...

:: HAHA
:: BAGUS LA AKAK NI..
:: KREATIP + INOVATIP..
:: NGEHH!! NGEHH!!
:: :p
:: ADE FRIENDSTER X??
:: IZA NAK ADD LA..
:: :)

^I|Z|Z|A|H_N|H|K|M^

Miss Moon said...

wah ...Filla aku nak beli la benda tew ...aku series
aku bayar 2 kali buley
every month nko ada extra 50 hengget

kwang kwang kwang ...betul aku nak ( agaknya sempat tak aku pakai ...erm)

rajin nya buk pilla masak ...

okinokiyo said...

lawak la radie kata ko terencat.penat aku gelak ni okeh..haha tu la aku kasik ko mcD voucher kasik spoil diet ko.ala tpi mcD mcm la leh gemuk sgt lenla ko mkn hari2 kan.hehe lenkali masuk pertandingan lagi tau :p

pastu acih tu mmg cute la.dgn ikat rambut tuncit mcmtu..nape dia mkn kering2 semua..tpi badan xkering pun hahaha

...$weE+ 666... said...

konpom pas ni kita wat pasukan mommies terencat, ada brani? ahaks! per arrr pak radie nih tak sport arrr, sukati arrr nak amik pics per pun, kita nyer blog kan... hahahahahahaha... acih tu berdiri atas kusi ke berdiri atas tong? tak nampak mcm kusi pong! comelll jerkkk dia makan cenggitu hehehe... resepi ko masak ni kira mcm rutin aku arrr filla... asal bowink jer aku masak ler cenggini... hehehe...

shafa said...

aduihh...sian lak radie ckp terencat...
tp dh smmgnyer kite blogger..sume bende nk snap..
suh radie jdk blogger gak..
nnt kite tgk ape yg die snap...