Thursday, July 17, 2008

Futsal

If people ask me.. why do i love outdoor sports.. the answer is i need to sweat.. no matter what kind of sports... as long as it can make me sweat.. at least once a week is more than enough.. kalo tak..rasa mcm empty.. rasa mcm not healthy.. rasa tak puas.. rasa bosan... rasa berat... rasa x best... dan mcm2 rasa menggelabah dan poyo lagik yg ada dlm diriku..hehehe... usually we dont snap pics sbb mcm menggelabah kan?.. but last tuesday..my friend snap these pic using her phone.. so x ler nampak poyo guna camera..hehehe.. i did go futsal once a week with my collegues and other friends from different ministry.. we play for 1 hour macam tu..pastu gi gemokkan badan lepak minum2 sblm balik umah... ish... aku x leh arr dok umah.. memerap jerk.. heheh.. rasa mcm kalo dpt belari2..melompat2 baru complete idop nie.. Radie? biasalah.. muker sedikit ketatssss okeh..heheh... alaaa lek ar.. seminggu skali jek.. sbb aku mengamalkan konsep besukan tu satu riadah.. so bukan satu kesalahan..kalo Radie nak gi besukan..contoh gi cycling.. gi futsal...gi paintball..me x penah bebel.. aper salahnyer kan?
ni courtnyer... ada taik kambing kat rumput nieh.. penuh kasut aku lps main bola! ceh...
(gambar ihsan dari sue..thnx sue)..tp aper blur nie wei?next to me is Ad.. my new friend.. me senang nak make new friends.. tp pelik org salu kata aku sombong..naper ah?court 1 ni best sikit dari court 2.. aku menci arrr kat jantan2 yg x penah tgk pompuan main bola.. mcm beruk dow.. jerit2 kat tepi court tu....menci...tekanan!.. rasa nak sepak jer... mcm siamang dok tepi court tu..T-shirt pisang ni radie punyer.. biasalah..kalo gi futsal x der t-shirt beso2..rembat radienyer jerk.. tshirt aku kecik2..kang nampak ler plaks tempayan!! huhu.... Me mmg sangat menggalakkan para wanita gi bersukan.. dan para lelaki tolong ar give full cooperation..bagi laluan skali skala aper salahnyer... Kesihatan nak kene diutamakan jugak kan? selain dari menjaga anak dan buat kerja2 rumah.. kalo x nak bagi wife bersukan di luar rumah ada gak cara lain.... contoh belikan ler equipment2 gym tu yg riban2 haaaa pastu letak kat rumah..heheh..ada brani ker????

(gambar ulang tayang.. )

Tp kadang tu sakit jiwa gak nak gather budak2 nie... jawapan standard ialah.. "InsyaAllah", "tengoklah kalau x der apa2", "Kalau ada transport bolehlah", "Kalau aku ada, aku adalah", "saya tumpang kawan, kalau kawan tu x pegi, saya x pegilah...saya segan nak tumpang kak filla".. ADUYAIIII... bukan ler aku nie tak memahami... tp tolong understand my situation..coz i'm the one who booked for the court..and i'm the one who pay using my money first.. i cannot simply cancel my booking kalo last minute sumer tak turn up.. tu yg lecey tu.. kalo nak ikutkan aku lagik byk commitment... ngn anak lagi..dorang ni mostly budak2 bujang jer.. aku kalo jadik cikgu..mati sumer ok! saper x dtg kelas aku..aku rotan jek... x nak aku dgr2 reason2 nie.. LETEY.. hehhehe.. aku nak YES or NO sahajer...whatever it is.. aku syg budak2 futsal sumer tuh...heheheh

4 comments:

syuHaini said...

wakaka....biarpn gmbr tu blurr..ko ttp letak gk kn..hihi..bezanyer mka aku jer xde..huhu..xpe..nex time kita amik len..sbln nnt x dpt men futsal..kita pakat pose ramai2..time tu msti de yg mati kutu x dpt bersukn..kui2..

Lenny said...

aku pon sokong activity bersukan begini.. bagus kan...

aku pon b4 pregnant.. aku g main futsal gak... kalau korang dok dekat2 sini.. bleh aku join korang.. tp.. korang jauh.. aku nak g tpt korang main... mau aku sampai umah tah pukul berapa tah kan... esok nyer dah ler keje...

so.. terpaksa le main ngan jenjantanz jeee... uhuhu

...$weE+ 666... said...

ehhh, mcm tersama plak. td aku baru jer nak publish entry kat blog pasal futsal gak. pastu aku decide nak wat kat fp sbb byk sgt gambar... hehehe... blom publish pon lagik! first of all, futsal bkn outdoor sport dowhhh... hehehe... indoor still! ahaks! tapi tak kisah lah janji bersukan... mcm ko ckp lah, rasa tak best, rasa menggelabah tak tentu arah kalau dok memerap jer kat umah kan... mcm aku, skrg ni iskl tgh summer holiday, so student takde, kitorg bleh pakai gym & sgala mcm gelanggang yg ada... lepas opis, terus serang! takyah byr apa-apa... tu yg kitorg decide nak main futsal. kumpul la geng, dpt gak ler tp tak cukup, terpaksa heret bebudak lelaki skali nak bagi cukup korum.

kalau ko main dedekat umah aku, nak gak aku join. main poms sumer sure best! ni main dgn bebudak lelaki manjang kena buli sajork... huhuhu... bkn nak kata tak reti main, tp of coz takleh compared dgn dorang. pastu last week 4 org jer turn-up, kitorg ended up main badminton jer lah. janji kuar peluh! hehehe...

tpkan, aku main lepas opis kul 4ptg sampai kul 6ptg, balik umah b4 7pm mak aku tak marah. kalau aku balik umah dulu nak kuar balik malam, mmg tak dapek lah sbb fenriz sure nak ikut punyer! laki aku? dia nak jaga? nak bg full cooperation? dia balik umah hari2 kul 1pg... tension tak aku?!!! tu pun korang dok kata dia baikkkkkk lagik! huhuhu... nyampah!!!

eh, tetiba aku stress plak kat blog ko... mahap yer puan filla! *uhuks*

Kasih Aleeya said...

sue:tq gambo..hehe..selasa ni lagik yer?
lenn:pas ko besalin jom kita main..hehe..slamber jer dtg sini!!!
zz:aku x kira..futsal ada yg outdoor gak..open air gitews.. aku kalo dok kat iskl tu..mau aku buat umah skalik dlm tu..hahahahha...