Monday, July 14, 2008

Exciting Race 2008

My hubby si Radie anak Pak Hamid masuk race ni last saturday (12 Julai 2008)... it's a one day race with so many tasks that his group has to complete.. Last year his group won this race.. there are 4 of them in one team.. i never thought that he will win this exciting race again like they did last year.. impossible arr kan? takkan asik muker dorang jek nak menang.. but impossible is nothing..hhehe.. yes they won for the 2nd time this year.. juara bertahan gitus.. kembang kempis arr tuh... nyampah!.. tp should be proud of it.. coz if im not mistaken there are about 60 teams involved.. 60 ker?? agak2 lerr mcm tu...
suat kabo Sinar 13/7/2008

hehehe... Radie kat kiri skalik tuuu..ngan team mates dier sumer kawan2 time sekolah dulu..

Muhamad Radzi dipetik sebagai bekata..uwekkk geli bulu ketiak den..hehehe.. pasan!!!

(these pics were taken during last year's exciting race)

The race started at Shah Alam and the last checkpoint is at Xtreme Park Shah Alam.. antara task2 nyer ialah... they have to go to Pusat Akuatik Shah Alam.. and all members in their team kene swimming dari ujung sini sampai ujung sinun.. hehe.. nak swimming ker..nak kuak lentang ker... nak belari dlm air ker..is ok..janji sampai kat ujung..nasib sumer leh berenang..haha.. then gi masuk lumpur kat area mana ah? Pulau Carrey ker mana tah.. kene masuk dlm lumpur takat pinggang tangkap ikan belanak.. ngn tangan jer.. tp radie kata diorang tangkap ngn baju..heheh.. melekat2 dlm lumpur..heheh.. then ada task gi noreh getah.. and tadah kan susu getah tu..ada task kene telan 4 bijik telo ayam mentah.. ada kene gi kawasan org asli kene anyam yg kat kepala tu.. ada main lestik tin.. ada wall climbing and paintball..ada kayak.. ada kene gi Cerakah carik 10 scientific names of pokok2 dlm tu.. tah..tu jerk that i can remember...
Tp kesimpulannyer.. kene lah one of your team tu terror giler bawak kereta..if not mmg tecicir.. maybe they can win pon coz member dorang ni mmg giler ker meroyan ker aper tah.. bwk kete mencelah2.. game ni ala2 treasure hunt pon ada arr sikit..sbb kene ada kereta..

(this is this year's form)

Memula i think i wanna take part in this race gak..nak buat satu team lain arr kunun..tp byk sgt halangan.. pastu mcm x der semangat nak ikut..so biar je lah radie yg pegi.. they won 3k cash for the team lah..bukan sorang!..hehe..

yeay..harus arr suh radie banjer mamam!!

the winner yg blanjer mama ngn acih mamam - and not forgetting the rm135 for 3 la senza bras ok..kuakkakakaka

kids eat free @ chillis... but only when u order the main course

radie's

mine... fish and chips... cannot eat beef (skt gigi) and no chicken pls.. i had enough of chicken!!
Last but not least.. congratulations to radie and his group for making it possible!! i salutttttt u guys!!!!

8 comments:

ila de cute said...

filla, mesti ko banggakan dpt hubby yang talented cam radie ni....bagus bagus..teror teror la kira nya group radie ni kan :)

wei, aku pun baru mkn kat chillis...tapi aky mkn triple play ...dap dap...
next time kalau radie menang lagi, ko suh dia belanja kitaorg sekali ek...

syuHaini said...

ahaks...mna lh ajk ko..bhya siott...ko tau kn..bb mkn aku x klah..megi kt rmh ko pn aku bedal..hihi...if ko nk ikut..nnt ko gtau 'dia'..aku takut silap hb dia spray ko lg dgn ambi pur tu..kuang2..wangi semerbak kasturi..hihi..

...$weE+ 666... said...

korang laki bini mmg suker sgt lah race-mengerace nih! aku dah tahu sangat dah! mmg suker cabaran sebegini... aku pun suker actually tapi jarang lah nak masuk race sana sini... hiks! tahun lepas masa radie menang race nih, masuk berita mak aku nampak, dia ckp "eh bukan tu radie ker yg menang tu?" aku pun tengok ha ah lerrr... tumpang bangga sama ler... :-)

aku tak sabar nak tgk ko masuk tv ni filla oiii... berkurun lama dah aku tunggu nih! jangan aku yg masuk tv dulu sudah lerrr... ahaks! dapppnyer makan kat chilis tu... pasnih aku nak ajak laki aku gi gak ler... hahahahahaha... asal aku masuk blog ko jer, aku teruja dowhhh... if not lalu depan chilis sblah mata pun tak pandang! kuakakakkakakakaka...

okinokiyo said...

congrats to radie..
kang nanti kasih dah besar dia pun nak gi race2 gak cemana?
wahh bestnye lepas menang racing kasik la senza..pastu jeng jeng jenggg..kakakaka

azdra-azdra said...

wahhhhhhhhhhhh

congrats En Radie! hehehhe laki bini suka extravaganze punya sukan..cayalah! padanlah kasih pun selalu aktif gaks..hehehheh

aku pun setuju cakap zz..apsal aku lalu kat chili's tak terliur pun.. tp aku tgk nih gambar.. sgt droolinggggggggg!

auwww pak radie belikan bra..auwwwwwwwww!

happy2gether said...

perghhh!!! congrats to radie @ team...i bet u're proud of radie...terror la korang benda2 ala2 amazing race nih...cayalah..aku pon suka esp bila dorang belanja plak pastu kan?ehehh phewit...belanja bra gitu...ehehe

Lenny said...

tuhla.. korang berdua mmg kaki adventure lah.. aku? kaki tido ada la kot.. kalau ada peraduan suh tido.. aku la masuk kan.. ahhaha...

aku baru je balun chilis... aku makan rib eye... argh.. kalau aku teringin lg camne ek... masak la laki aku.. ahhaha... aku suka chilis sbb kids eat free... pastuh.. air pon tambah la 20 kali pon takper.. ahhahaha... poyo je padahal minum 2 glass nak mati dah... ahhaha...

eh.. apa da aku merepek.. padahal nak comment kata congrats.. melalut plak kat makanan... hahaha..

congrats again radie!!

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,ut聊天室,情色遊戲,情色a片,情色網