Tuesday, June 14, 2016

Buka Puasa Day 8





Baru ada masa nak update Buka puasa Day 8.. Day 8 agak stress sikit sebab menguruskan stokis dan order Fame Cosmetics.  Terus lauk sambal udang tak jadi keluar kat ig hahahah..

So masak simple je untuk berbuka semalam..
Membawa sampai ke sahur lauk ni hahahah

Alhamdulilah ada orang bagi Bubur Lambuk Kg. Baru.. dah sebut-sebut haritu teringin nak bubur lambuk ni.. dapat jugak makan ;)

Ni kes terpengaruh tengok citer masak-masak pompuan omputih tu.. dia buatkan ni untuk budak-budak picnic.. terus teringin hahaha.. amik chicken fillets tu gaul lada hitam and lada putih celup kat telur, golek kat bread crumbs.  pastu goreng..

Aku memang suka kobis panjang ni.. ye ke nama dia mcm tu? sebab dia lembut je pastu memang suka sangat pecah telur bila goreng sayur ni hehehe.. kat rumah ni kalau goreng sayur memang aku dengan bibik je makan.. orang lain tak sentuh.

Goreng ikan talapia panas-panas dan rangup.. buat kuah kicap.. letak cili padi dengan bawang perah limau nipis.


Alhamdulilah rezeki berbuka.. harini punya lauk berbuka kita simpan utk next entry pulak ye..

Korang masak apa? Meh share sikit, ahkak dah buntu ni.


Love,
Filla.


3 comments:

Hafiz Hafizol said...

kite nampak bubur lambuk laaa.. dapnyeee T_T

Mommy Cici said...

sedapnya bubur lambuk tu. this year belum dapat rasa bubur lagi

-inn said...

Filla, saja nak tanya.. korang masa berbuka ni, bibik dok makan skali semeja ke eh..? bibik saya slalu makan sendiri2 je.. alih2 ada skali tu, dtg dok berbuka semeja ngan kitorang.. cam serba salah lak rasa.. bukan la nak double standard ke apa... but still, kita nak makan ngan family jer.. kejam ke eh..?