Saturday, June 18, 2016

BAJU RAYA.

Raya dah nak dekat ni.. Korang dah tempah ke baju raya? Apa? tak sempat tempah??? So dah beli ke ready made?  Jangan risauuuuuuu meh Kak Pilla tunjuk kat korang yang masih belum beli baju raya.. Ni baekkk punya, cantik dan murah.. Dia punya murah macam tak berapa masuk akal pun ada.. Dah lah delivery pantas gila, itu i like ;)

Kak Pilla dah biasa beli dari Nile.com.my ni, so far takde masalah.. senang je nak purchase online.. Dia siap ada size chart so korang tak perlu risau.. Pegi amik tali ukur tu.. ukur siap-siap shoulder, chest, waist, hip.. InshaAllah muat ;) dia sampai size XXL pun ada hehehe...  Kak Pilla lagi terror tak de tali pengukur pun... just main agak-agak tengok model muat, confirm i muat.. Eh? model tu kurus memang lah pakai size S.. so Kak Pilla akan amik size L untuk jubah.. dah kata jubah takkan nak ketat-ketat pulakkk kannnnn..

Before : RM157.90
Now : RM69.90

Paling suka kurung modern atas ni, ada few colours jugak.. dan tak expect harga semurah tu kualiti dia sebagus tu.. Baju ni Kak Pilla pilih size M.. Sib baik muat hehehehe.. kain selesa dan tak jarang..  

Before : RM97.31
Now : RM45.90

Blouse atas ni jenis labuh.. korang pakai dengan black pants pun boleh, long skirt pon okay jugak.

Before : RM73.99
Now : RM34.90
Flare skirt ni comfortable sebab pinggang dia getah.. kalau labuh sangat just gulung je pinggang hahaha.. 

Before : RM76.11
Now : RM34.90
 Ok suka jugak blouse tribal printed ni.. Hoi apa murah sangat ni? Beli 3 terus lah.. ada kaler-kaler lain jugak ;)  Pergelangan tangan dia jenis getah.. so memang selesa senang nak amik wudhu tarik je ke atas ;)

Before : RM94.59
Now: RM40.60
 Kat Nile.com.my ni belambak handbag.. siap 6in1 pon ada.. berderet-deret dengan harga tak sampai pun RM100.. Pergilah korang cuci mata ;)

Before : RM19.08
Now: RM9.90
 Bracelet ni datang in one set macam tu.. sarung je sebab dia jenis getah ;)

  Before : RM78.23
Now: RM36.90
 Cardigan ni pun ada few colours.. Tapi biasalah Kak Pilla kan cenderung warna-warna gelap dengan harapan boleh nampak kurus hehehe.. selesa kain tak tebal dan tak nipis.. sederhana gitu.. cardigan ni takde button kat depan so pepandailah pakai baju lain kat dalam ye ;)

 Before : RM97.31
Now: RM45.90
 Stripe Palazzo Pants ni pon pinggang selesa.. Jenis getah je.. depan dia ada design sikit ala-ala skirt gitu.. gi kerja pon sesuai sebab nampak formal jugak.. Kalau korang jenis tinggi akan nampak lampai dan langsing.. aku je tak berapa nak langsing cissss.. hehehe

 Before : RM94.59
Now: RM40.60
 Bag tu ada lagi satu colour merah.. Tapi hitam warna lebih selamat dan senang match ;)
 Before : RM84.59
Now: RM39.90
 Blouse ni ada corak actually depan dia.. tapi kalau pakai tudung memang akan tertutup sikit.. Kain jeans tapi jeans yang nipis dan selesa.. still tak jarang ;)

 Before : RM127.20
Now: RM75.90
 Okay jubah ni pun ada banyak warna-warna lain.. so far ni jubah terpaling selesa.. fabrik dia lembut dan tak panas.  Mostly jubah kat Nile.com.my ni semua jenis breastfeeding friendly sebab zip depan.. Kak Pilla amik ni size L nampak besar sikit, tapi takpe i suka besar-besar rasa berangin dan tak melekap di badan..

Before : RM32.12
Now: RM13.80
 Bag comel tu actually ada tali.. tapi rasa remaja sangat pulak pakai tali.. so kita pegang je.

 Before : RM169.39
Now: RM79.90
 Memula rasa takut-takut nak pilih jubah jenis denim sebab takut kain dia jegang dan keras.. Tapi ni denim jenis lembut dan sedap pakai.. 

  Before : RM11.77
Now: RM4.40
Apa ni bracelet RM4.40 haahhaa.. getah rambut anak aku lagi mahal kahkahkah.. Boleh lah feeling sikit pakai bracelet ;)

 Before : RM127.20
Now: RM75.90
Ok ni last sekali.. Jubah berdesign di bahagian bawah.. kain dia pon selesa dan sedap dipakai.. so kalau korang mencari-cari jubah atau blouse yang murah tapi kain sedap pakai boleh lah tengok-tengok kat Nile.com.my

Oh korang nak tau tak? sekarang ni diorang tengah buat Free Postage untuk seluruh Semenanjung Malaysia dengan pembelian minimum RM48 sahaja by Poslaju Courier sahaja.. Bermula 30 Mei 2016 - 19 Julai 2016.

Masih belum terlewat lagi nak shopping.. Takyah meredah jalan jam, panas, haus tekak, peluh ketiak.. duduk depan pc je cuci mata click-click di hujung jari je gitu.. 

Ok i busy sekarang ni, korang gi tengok-tengok dulu ya..

Tata ;)






Love,
Filla.

9 comments:

Liyliz Yusof said...

bnyk cantik dan murah dkt nile ni tp kene pandai pilih

alia farhan Said said...

Cantik2
Harga pun berpatutan kan....
Terbaik la Nile.com

Nadia Johari said...

memang murah habis

Rosmiza Ali said...

Murah ya amatttt!!! Design pon cantik2.. Betul la kata Kak Pilla, harga mcm x masuk akal je.. ^_^"
RosmizaAli.Com

Nad MamaZN said...

bestnya!

Jan@Afzan said...

cantik kak pilla pakai....size saya takde kak pilla..takpe, shopping tempat lain.he
pandai kak pilla pose ala ala model gitu, pose tak pandai camera lak...sapa kah yg snapkan ya? Pak Radie ke Kasih? hehe

Mommy Muhaimin said...

Banyaknya baju yang sis beli. Memang shopping sakan ni. Maklumlah, murah kan. http://diarimommymuhaimin.blogspot.my/

nor said...

Salam
Semalam but daging dendeng..healthy style..and soft version.
Rebus daging bear bear sampai lembut. Anvil daging ketuk sampai leper dengan mallet. Then gaul kunyit.
Kedian goreng ..guns sedkit min yak. . Then bila dah bau alih Tumis bawang dan masukkan chilli ..tadi.. leak segala dgn daging tu.. kdian
Agak Agak ikut suka berapa gating may. .say a suka daging lembut so take lah sampai daging keras..
Dan angkat. Sedap jiran ratah camtu aja.

MAF Fashion House said...

ammboi...banyaknya filla borong baju. i baru je kenal dengan Nile nie.. blouse die memang menggoda. heehee