Thursday, April 23, 2015

SPORTS DAY AMAANI

Sepatutnya minggu sebelum ni Sports Day Amaani buat kat Kelab Komuniti Cyberjaya.. Tapi management tak bagi surutkan sikit air swimming pool.. So dapat message dari school kata postpone pulak.. Akhirnya buat kat MAEPS.. Bagus gak tu dekat gila dari umah hehehehe..

Amaani excited lah kan.. Kak Pilla ingatkan takde lah aktiviti dalam swimming pool kat MAEP nie.. rupanya ada pulak.. Haishhh malas betul lah kene basah-basah seluar ni huhu.. 

Pagi tu kejut Amaani bukan main senang lagi bangun tidur.. Tapi dia memang jenis senang bangun pun ;) 
"Amaani bangun, nak gi sukan ni, jom mandi dulu"

Pejam mata sambil meracau-racau terus angkat tangan nak bukak baju hehehe.. so kitorang semua bersiap lah bawak bibik sekali senang sikit nak bersukan sebab bibik boleh tolong jaga Aleesya.. Sambil tu jeling-jeling tengok bibik duduk dengan Aleesya kat tembok belah sana sikit.. pastu nampak bibik suap Aleesya makan siap pinggan kertas bagai.. Eh takde sediakan food pon kat sini?? Rupanya ada mak orang bagi mee goreng sebab dia bawak bekal.. hahah eii buat malu jer.. bibik cakap habis sepinggan Aleesya makan hehehe

Ni kengkawan Amaani.. 

Amboi ayu macam ustajah lah anak mama hehehe.. 

Acara pertama ialah acara Bapak dan Anak.. semua budak-budak muka tak sabar nak terjun mandi kolam hahahah... termasuklah amaani ;)

Ada dua pasukan.. belah sana pasukan merah.. Amaani pasukan biru.. kene bawak anak macam tu pastu amik puzzle bawak ke tepi belah sini pulak

Pak Radie cakap dia tengok orang tak nampak dia amik sekali 3 puzzle.. Ciss patutlah kumpulan dia menang.. main tipu.

Ok dah siap.. kumpulan biru hebat.. syabas!

Next acara untuk Mak dan Anak pulak.. 

Tangan mak dan anak kene ikat guna getah.. pastu kene golek bola bawak ke depan, anak amik flag.. pastu golek lagi bola bawak kat tempat nak cucuk flag plak.. pastu baling bola ke tempat asal utk orang lain pulak golek bola.. Eleh kacang sangat tu.. 

Wow dengan langkah catwalk lemah gemalai Kak Pilla dan Amaani pon golek bola bersama-sama.. 

Cepattt Amaaaniiiiii.. Kita kene kalahkan kumpulan merah tu.. 

Ok Amaani dah capai flag.. jom lari ke sana pulak

Ok siap keje aku.. lega.. budak dah start duduk dalam air.. pastu hilang swimming pulak >___<"

Amaani pon kemain lagi berenang basah kuyup.. 

Yeayyy menang acara Bapak dan Anak tadi..  Acara mak-anak kalah.. hahah sorry Amaani..

Lepas dah amik hadiah.. dengar announcement budak 5yo boleh balik.. Eh?? Apalagi laju-laju lari gi kat kereta hahahah.. salin baju Amaani, terus gerak sebab kitorang bawak dua kereta.. Ingat lepas sukan nak terus gi hantar kasih tuition.. dah balik awal, jom gi pasar beli ikan.. mak kau balik nak masak dulu.. 

Balik tu hantar kasih gi tuition pastu terus gi rumah Peej tolong pack Ellfie.. Kasih habis tuition papa pulak amik.. aku balik malam.. sampai tertangkup kat meja peej sebab penat.. help helpp.. hahaha.. buruk perangai.

So itu saja kisah hari sukan Amaani.. Thank You Little Caliph sebab bagi anak-anak happy ;)

Love, 
Filla.

8 comments:

Macikz konah Ias nur hidayahI said...

seronoknya budak-budak sekarang punya sukan neka. dulu terfikir masa dululah kecik-kecik ada tak main sukan dekat swiming pool asyik padang je... nanti hitam

Haris Zuhaina said...

As Salam
Mula Amaani pakai tudung dah cam anak buah pak radie tu :)

seinur said...

mashaAllah comellnyeeee amani.. memang betul! ustazah ayu :)

Allahumma amin :)

macam mane akak didik anak pakai tudung ye? kasih pun lekat je tudung dia.. ayu je anak2 bakal penghuni syurga akak ni..cuba buat satu post share tips sikit :)

pls pls pls pls! ^_< hihi

Anonymous said...

comey amani...sekali pandang mcm umie aida...:)

diyana said...

comel sgt amani pkai tudung..cm ustajah hihi

dia yg nak pkai tdung ke or mmg kena pkai kak..comel sgttttt :D

I am muslims~ said...

comeynyeeee amani...

Anonymous said...

Assalam Kak Pilla,

boringnya kak pilla... x da cerita... bukak blog x da new entry... huhuhuu

-Fiza-

sgrmse. said...

Wahhhh, best nya!! Kenapa Nuffies punya Sports Day macam membunuh je. :'D :'D