Tuesday, April 14, 2015

ENGLISH BREAKFAST.

Haritu tekak teringin nak prepare English Breakfast untuk Pak Radie ngan TheKasihs.. Takde lah English sangat.. cuma bosan nak makan mamak.. Lagipun masa ni Kak Pilla nak keluar gi settle Ellfie punya hal.. So mari kita masak benda simple-simple ;)

French bread ni sedap kan.. potong-potong camni.. 

Pastu untuk orang super pemalas dan nak cepat boleh buat macam Kak Pilla.. Beli je Garlic Spread yang dah siap.. tapi brand ni kureng sedap.. tapi ok jer Pak Radie tu je over.. dia cakap ada lagi satu tu sedap.. Aku pernah beli brand lain dulu, tapi tak beli sebab tu mahal RM2 kot dari yang ni pastu dah lah mahal, 150g je.. ni 180g.. Hahahah.. GST kene belajar jimat-jimat.. lain kali tumbuk je garlic tu ngan butter, mengada semua nak beli..

tepek je atas pan.. Kasih makan banyak sebab dia memang dari dulu suka garlic bread, suka segala bun-bun sapu ngan butter.. tekak omputih sangat nyampah.. 

Mushroom soup, baked beans, garlic bread, sausage and omelette.. Alhamdulilah kenyang.. 

Sapa ada menu omputih meh share ngan Kak Pilla ye ;)

________________________________________________________________________________ 

Oh ye haritu Kak Pilla, Kak Peej and Kak Elly singgah McDonald's sebab tekak haus gila kot.. Kering tau tak? Dah lah cuaca sekarang ni kemain panas lagi.. asyik buat kerja jom lah lepas makan kita singgah McDonald's nak? Diorang pun setuju sebab kitorang semua dapat tau yang McDonald's nak bagi 1 Million Free Frozen Coca-Cola atau Fanta Frozen!! Siapa pernah try? Sedap lagi-lagi bila tekak haus.. Kasih kalau gi McDonald's je mesti nak Fanta Frozen.

Semua macam, apa???? Free??? Ok jom tekak aku haus ni hahahahha..

Caranya mudah je.. tunjuk je mobile coupon ni.. valid from 1st April - 30th April 2015 at selected McDonald's outlets... Terus boleh dapat ;)




Jangan lupa ajak kawan-kawan dan family.. ada banyak telefon lagi bagus.. boleh redeem banyak hehehe.. 

Click SINI dan download coupon... Korang boleh forward je printscreen / image tu dan forward kat kawan-kawan dan family.. Biar ramai-ramai dapat Fanta Frozen dan Frozen Coca-Cola.. 

Selamat menyejukkan tekak di musim panas ni ;) 





Love, 
Filla.

9 comments:

Macikz konah Ias nur hidayahI said...

mcfreez tu layan pagi sikit mesti keras kepala eeeheheh "brain freeze"

Anonymous said...

Salaam Kak filla

Da lama gitu tak makan macdonalds. Sini tak de fast food. :( bila balik nanti nak beli segala fast food and ape2 tak dpt kat sini. Hehe. Kalo boleh nak holiday kat malaysia. Mmg Suka sgt w Malaysia. :)) in sha Allah

Keep posting. :)

Nura

Anonymous said...

Salam fila...
typical english breakfast normally for the healthy one would be oats or rolled oats simmered with milk. The tambah honey atau raisins or fruits. Or cooked breakfast normally I evercooked mushrooms sauteed I pan..omellete or fry eggs. The healthy version wld be poach.
no garlic bread during breakfast but toasts orwhateved type of bread one preferred. In actual british don't like smelly food so garlic is one of them.
british means english.
btw garlic bread is more american style popularised in us..
sausage..yes part of english bfast.
bake beans yes.
Bacon mainly pork meat processed. Black pudding sausage yg di perbuat dari darah babi. Di sliced dan di goreng..
hash brown normally added with lard.
they mostly pref brown bread.
Sebab ada bacon goreng dia makan dgn brown hp sauce.
Cereals is originate from us.

Anonymous said...

Scottish bfast smoke salmon or poach salmon fillet.accompanied with omellete.or mata kerbau.mainly omellete.

Kalau black puds and sausage and bacon etc eggs bake beans n froed tomatoes to biasa lah standard fried breakfast and very rich in cholesterol.

makan dgn roti.or as it it.
Or for carb dia makan dgn oat porridge.



Azura Aziz said...

kak pila masak apa pun nampak sedapp ;)

Anonymous said...

Garlic butter yang brand True Blue tu sedap Filla

ZuNas77 said...

kak Pila...Egg benedict is the bomb....gandingkan dengan beef bacon..nyamannnn....akak masukakn sesudu cuka dlm air in periuk. then akak pusingkan air dgn sudu biar dia berpusing. pastu pecahkan telur...dia akan berselaput telur putih tu..bila dah mcm berketul, angkat pakai tapis. masa potong telur tu dia akan meleleh keluar telur kuning yg separuh masak....gilerrrrr..sedappsss...hehehe

JMR said...

ni garlic bread mkn petang2 gini pon sedap gk nih..meleleh lak nengok

Nurul Nabahah said...

wow....simple je breakfast tp mesti kenyang je makan :)

http://nurulnutritionshop.blogspot.com/2015/04/bagaimana-rupa-susu-ibu-dilihat.html