Wednesday, February 04, 2015

DAPATKAN ELLFIE ESSENCE SEKARANG!

 Hari ni dengan bangganya Kak Pilla, Kak Elly and Kak Peej membawakan Ellfie Essence Skincare kepada semua readers yang dah lama menunggu our first baby.  Harini baru Kak Pilla boleh cerita secara details kepada you all semua.. 

Actually bukan mudah untuk menghasilkan sesuatu product, especially yang melibatkan kecantikan.  Ini kerana kami tak nak semata-mata nak tergesa-gesa tapi hasil tak seperti yang digembar-gemburkan.  Produk ni dari tahun lepas pertengahan tahun lagi kita dah kaji dengan bersungguh-sungguh.. Kita tak nak jual produk yang bagi kesan terlalu cepat seperti produk-produk lain sebab kita mementingkan kesalamatan kulit wajah juga.  Masa try the first formula dulu, muka Kak Pilla and Peej teruk jugaklah.. Ni semua Elly punya pasal hahahah.. so sebagai seorang yang cerewet, Kak Pilla awal-awal lagi dah menentang haha.. Kak Pilla and Kak Peej cakap, kita takkan keluarkan skincare ni if muka kita sendiri tak boleh terima produk ni.. mungkin juga masa tu hormon yang tengah tak menentu so jerawat keluar pulak time tengah test.. so stop dan tukar formula.. kitorang dah berjanji nak hasilkan yang terbaik, sebab kita kene anggap diri kita sendiri sebagai customer.  

Kemudian formula baru dihasilkan dan kami jadi bahan ujikaji lagi.. so scary hahahaha.. Tapi alhamdulilah, untuk set kedua ni Alhamdulilah semua orang sesuai :) barulah mendapat persetujuan dari ketiga-tiga pihak (Elly, Pilla and Peej).. Next ialah kami bagi sample kepada orang terdekat seperti Moon, Anny, Noy (adik Peej) pulak untuk try... dan Alhamdulilah diorang happy dengan Ellfie Essence Skincare sebab semua mendapat hasil yang memuaskan.


Kalau korang consistent dengan pemakaian Ellfie Skincare ni InshaAllah akan nampak kesan selepas 3 minggu pemakaian.  Janji teruskan dan ikut arahan pemakaian dengan betul.  Set Ellfie ni boleh bertahan sehingga sebulan atau lebih (depends kepada pemakaian) Banyak dugaan dan cabaran untuk menghasilkan sesuatu produk ni.. Kitorang berjanji takkan proceed if Ellfie tak bagus untuk kita.. Kesan dia memang tak immediately lah, tapi boleh rasa dari hari pertama pakai lagi produk ni memang best.  Kak Pilla rasa nak cuci muka selalu dengan cleanser dia haha.. sebab dia very light, tak keringkan wajah.. pastu dia ada bau macam tea sikit.. rasa very refreshing dan bersih.. Jerawat pun akan cepat mengecut.  Korang boleh check entry Elly dan Peej jugak tentang Ellfie Essence sebab setiap entry ada testimoni yang berbeza ;)

Testimoni

 Kak Pilla
 Nampak tak dulu kulit tu kusam, gelap dan tak bersih? Lama-lama kulit akan beransur cerah dan sekata.. Jerawat pon mengecut.. Macam Kak Pilla ni bukan jenis kulit bersih.. mungkin jugak sebab Kak Pilla ada resdung so kulit susah nak ok.. tapi sejak pakai Ellfie Essence rasa kulit cerah je.. jerawat tu sometimes mestilah ada jugak kan.. lagi-lagi bila nak period ke apa.. pastu tangan gatal usik-usik so akan keluar lah jugak hahaha.. pastu jangan suka kutil-kutil ya nanti berbekas haha.. Kak Pilla selalu degil, diorang selalu marah sebab suka kopek-kopek pastu kulit dah lah jenis lambat nak baik.. Sekarang tengah belajar bagi tangan tak gatal ;)

 Peej Burhan
Untuk pengetahun korang, Peej ni jenis kulit sensitif.. So kitorang takut nak bagi dia cuba hahaha.. Tapi dengan Ellfie alhamdulilah dia takde masalah.. gambar yang after 2 weeks tu muka baru bangun tido siap baju kelawar lagi hahahha.. 



Anny
Kalau dah lama baca blog Kak Pilla korang kenal Anny kan? Anny ni kulit memang lawa tapi korang tak tau cemana tahap dia menjaga kejelitaan dia.. tak terfollow ok hahahah.. selalu kene marah dengan Anny sebab Kak Pilla kan degil.. Kak Pilla sendiri tak percaya Anny nak try Ellfie sebab tau dia ni memang jenis 'menjaga' kulit muka.. So ialah ada orang kan mana berani nak try sebarang-sebarang ni.. maybe sebab Kak Pilla ni bff dia so dia nak support kengkawan ke apa tak tau lah hahah.. Tapi memang dia jenis rajin.. hari-hari dia update Kak Pilla progress kulit dia.. Dia cakap yang paling ketara after 2-3 weeks dia boleh nampak pores dia makin mengecil dan muka jadi kurang oily.. dan dia paling suka night cream sebab dia kata cream tu really moisturised skin dia..

Produk ini sesuai untuk:
  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Semua jenis masalah kulit
  • Berkesan dalam 3-4 minggu (bergantung kepada jenis kulit dan hormon)
  • sesuai untuk semua peringkat usia 
Produk ini membantu masalah kulit dari segi
  • Masalah kulit tona tidak sekata
  • mengatasi dan menyembuhkan masalah jerawat
  • memudarkan pigmentasi
  • mengurangkan kesan tanda rekahan dan pori terbuka
  • membantu mencerahkan kulit
  • memperbaiki kulit kusam
  • kulit tidak berminyak
Produk ini tidak menggunakan bahan-bahan yang berbahaya seperti MERCURY dan HYDROQUINON yang saat ini banyak digunakan oleh produk-produk kecantikan yang lain.  Zat merbahaya ini dapat menyebabkan KANSER KULIT.  Perlu diketahui ciri dari ubat yang menggunakan Mercury dan Hydroquinon biasanya bila pengguna memakainya, wajah akan menjadi merah dan dilarang untuk terkena sinar matahari.  Tetapi Ellfie Essence tidak demikian, dengan bahan semulajadi, Ellfie Essence selamat digunakan.


Kebaikan Ellfie Essence

Cleanser
Membersihkan segala kotoroan dimuka.  Kulit muka akan menjadi lembab dan tidak berminyak.  

Toner
Membantu kulit menjadi lebih lembut dan sekata. Menegangkan kulit muka dan menyegarkan kulit menjadi lebih lembut.

Night Cream
Membantu memulihkan wajah yang tidak sekata, menghilangkan kulit kering, membantu menyembuhkan masalah jerawat dan mengurangkan kesan rekahan dari pori terbuka.

Day Cream
Membantu menjadikan rona kulit sekata dan melambatkan sistem penuaan.  Melembabkan kulit sepanjang masa dan memudarkan pigmentasi.




Cara pemakaian Ellfie Essence

Day
Cleanser, Toner dan Day Cream

Cuci muka dengan Cleanser dengan menggunakan air yang bersih.  Selepas itu lap seluruh muka dengan towel yang bersih.  Sapukan toner keseluruh wajah.  Semasa kulit masih basah dan lembab sapukan Day Cream.  Selepas itu anda boleh menggunakan loose powder seperti biasa.  Tidak perlu menggunakan foundation.  Make up seperti biasa.

Night
Cleanser, Toner dan Night Cream

Cuci muka dengan Cleanser dengan menggunakan air yang bersih.  Selepas itu lap seluruh muka dengan towel yang bersih.  Sapukan Toner keseluruh wajah.  Biarkan kulit kering seketika barulah sapukan Night Cream.

Harga 
Semenanjung : RM120.00 (Free Postage) 
Sabah dan Sarawak : RM130.00 (Free Postage)  

Info Ellfie Essence
Facebook : Ellfie Beauty

Berita baik kerana kami akan memberikan harga pengenalan atau Introduction Price buat customer yang membeli produk Ellfie Essence dari 4 Februari - 18 Februari 2015.  

Harga Pengenalan
Semenanjung : RM110.00 (Free Postage) 
Sabah dan Sarawak : RM120.00 (Free Postage)

Hubungi kami melalui:
Whatsapp / Sms : 013-2755197
(9.00 pagi - 4.00 petang)

More Infos:
Elly's Blog
Peej's Blog


Love, 
Filla.

17 comments:

f a r h a n a said...

Tahniah Kak pilla!

schazaza said...

Kak Filla,

sorry nak tanye. kenapa tak bg sample dekat orang yg ada masalah kulit or kulit gelap ke... sebab tengok kak filla, kak moon, peej, noy and anny memang kulit jenis cerah and cantik je.

Pu3 Bibah Cun Melecun said...

salam kak filla,

1 set ni boleh bertahan berapa lama eh?

tq..

Soya Bean said...

kak filla boleh ker buat trial set sbb harga x mampu milik kak kesian kita2 yg nak mencuba n nak cntik sbb nie produk baru kalau ada trial set lagi ok d harap pihak kakak2 buatkan set trial utk yg x mampu beli .tq kak

Anonymous said...

Salam..
Kak pilla,sy pun nk tnye soalan same cm schazaza..mgkn akak boleh bg sample kpd org yg ade skin problem..kuat la sikit testimoni tu nnt..pape pun gudluck ye!

aziekz said...

Salam, kak xjual ke satu2..sye berminat day n night cream..price??

Azura Aziz said...

Kak pila nk tnye. Mmg kn beli 1 set atau bole beli satu2 item.

cik mah said...

Wah...bestnyer...semoga terus berjaya..

Filla said...

schazaza n anon: set untuk sample tak banyak, so bagi kat yang rapat-rapat dulu.. kulit akak bermasalah jugak sebenarnya, tapi sejak pakai ellfie ada banyak improvement, if tak cerah sangat pon ellfie akan buat kulit tak kusam dan sekata ;)

1 set boleh bertahan up to 1 month atau lebih.

set ni cukup utk sebulan sebab tu kita tak buat trial set, sebab nak nampak hasil kene at least pakai 1 set which is lebih kurang 1 bulan.. produk ni bukan yang 3-4 hari dah nampak kesan dan mengelupas semua tu.. so amik masa sikit..

insyaallah soon kita akan buat loose item dan korang boleh beli satu2.

NADIA vs BERON said...

Kak, boleh tangkap gambar dalam cream tak? nak tgk texture.

Nur Farahin Balqish Bt Salehudin said...

Salam kak filla,utk shawl thekasihs chiffon plain ade stock baru lg tak? Kalau ade keluar stok baru, bile ye? :) nak beli sgt....

Nur Farahin Balqish Bt Salehudin said...

Salam kak filla, utk shawl thekasihs chiffon plain bile ye ade stok baru keluar? Nak beli sgt.... :)

mila abdullah said...

Salam pn filla. Saya nak order set ellfie. Nak jumpa terus bayar tunai. Saya tinggal berdekatan putrajaya. Boleh saya dapat esok. Tq.

siti farishah an said...

saya pun mcm berminat juga.. saya ni jenis muka sensitif. salah pakai produk je habis muka i..huhuhuuu.. tu yg nak try produk baru mcm takut jer.. sekarang ni saya pakai simple je, tp kulit nampak kusam. that's masih mencari produk yg sesuai..

anim hanim said...

Assalammualaikum kak..tahniah utk akk2..sy bru pkai set ellgie ni..sy rasa hapoy sbb npk perubhn yg baik dan berbeza dr dulu. Byk ptoduk sy pkai tp semua x bole lbih sethun..klau lbih mest naik jerawat atau jeragat kt muka..
Produk ellfie ni very light specially day crram..sy suke pkai x melekit sgt mcm produk lain..cuma sy cam confused naik jerawat kt dagu ..byk jg..tp sy ttp on pkai ellgie ni..cuma hrp mkin reduce lpas ni...
Nnt akk try buat bedak compact..mest best..bole pakai semua produk ellfie..x pkai campur2 ..
By the way..tqs so muchhh for for ellfie..keep it up

nurul raihana said...

Singapore ada jual tak?

nurul raihana said...

Singapore ada jual tak?