Monday, November 03, 2014

HARIJADI.

Assalamualaikum,

Hai korang.. dah berapa kali bukak tutup blog ni sebab tak tau nak tulis apa... Hari ni birthday kita.. tapi kita takut lah nanti orang kata kita sibuk nak kecoh bday sendiri, mesti orang kata kita nak harapkan orang wish kita kannnn.. Hahahah.. 

Saja lah nak story sikit ni sebab ada masa sikit ni... Tiap kali birthday biasanya aku tak harapkan apa-apa pun.. Lagi dah lanjut usia ni kan.. tak kuasa nak itu nak ini.. dulu masa muda-muda selalu gak berangan dan berharap kalau dapat itu dapat ini besttt nyeeee... Eh tu dulu.. ni dah tak berapa nak muda dah.. tak yah lah buat perangai mengada.

Tapi aku suka travel... Terlalu sukaaaaaaaaaaaaa sangat hahaha.. Tak perlu tempat yang kaya-kaya sangat.. Janji dapat travel... Last year birthday aku, bangun tido je ada kat Krabi.. gitu feel dia.. memang lah menggelabah tapi tu lah aku, nak buat cemana kan.. So aku ingat moment tu sampai hari nie.. moment last year tu aku bangun tido bancuh milo kot.. breakfast sorang-sorang sebab Pak Radie tebongkang.. Nyampah tau.. wish pon lambat.. Tapi dia kan pemalu... So takde dia nak duduk depan-depan pegang tangan, mata bertentang mata dan cakap "Ma, happy birthday, Pa sayang kat awak, tapi Pa tak tau macamana nak luahkan dengan kata-kata".. Mau aku muntah tebelahak kat situ.. Takde nye nak candle light dinner ke dari dulu sampai sekarang.. nak beli cake? pon tak yah, aku tak makan cake sangat pon.. Naper tak buat cam citer-citer kat tv... tetiba tutupkan mata.. pimpin tangan masuk kereta pastu sampai satu tempat di tepi pantai ada meja seketul, alas meja kotak-kotak, ada chicken chop and fresh orange.. bukakkan mata ai.. pastu leh ai buat-buat terkejut dengan muka paling jelita sekali...

Takpe, i simple je orangnya... i tak perlukan semua tu...cukuplah spek rayban seketul lagi kahkahkahhhhh... 

Kali ni takde ke mana.. aku gi travel tapi lambat sikit.. So birthday aku ada je kat rumah.. Semalam aku melayan Korean Drama.. ni semua gara-gara Moon.. hahahahhahaha.. terbaca kat blog dia tengah melayan drama korea yang tengah meletop-letop yang pelakon dia "Hai, nama saya Rain".. Ommaaaa hensem nyewwwwwwww.. hahahahahah... aku ni nama pelakon mmg tak hapal.. tapi aku kalau nak layan citer korea pon, yang pertama pelakon lelaki mesti hensem dan heroin kene cantik.. yang kedua, pelakon lelaki kene hensem, ketiga, hero kene hensem.. Sekian. hahahahah

Tengah layan drama tu.. Aleesya dah tido.. Kasih ngan Amaani pon dah tido.. Pak Radie aku tengok tengah belek phone.. Aku tau lah b'day aku esoknya tu.. tapi macam takde rasa apa pun.. birthday je pon.. takde apa yang best sangat pon... so semalam dah kul 11.30 mlm.. Tetiba Pak Radie cakap "Happy Birthday, wish awal sebab takut tetido".. Itu je kauuuuuuuuuuuuuuu ayat dia.. hahahah.. Tekejut ai.. hahahaha.. Terus mata aku tengok jam.. ooooo setengah jam pon tak leh tunggu kannnn... tapi aku ok... terus cakap "thank you".. pastu tengok dia letak phone kat meja tepi, terus berbungkus dengan selimut.. Bagus, makin tenang aku nak menghayati citer korea nie... heheheheh.. 

So hari ni macam hari-hari biasa jugak.. bezanya banyak orang wish kat ig kat fb kat wa.. Amboi penangan social media.. cer kalau social media ni takde.. Ramai tak yang agak-agak nak call and wish???? Eh banyak sangat tanda soalan macam marah jeeeee hahaha.. Neway terima kasih buat semua yang bagi ucapan kat saya... dan doakan yang baik-baik buat saya... saya hargai semuanya :)

Malam ni Atok and Pak Radie nak ajak gi makan.. Tu pun aku pening mana nak makan?? Nak keluar dari area umah memang aku pemalas... Kita makan biasa-biasa je lah ye... Ai kan baik.. tak suka paw-paw orang hahahahahha... Ok lah tu je nak citer.. Bye.




Love, 
Filla.

13 comments:

Pink Mama said...

Happy birthday Filla. Semoga murah rezeki dan diberikan kesiahatn yang baik. Akak selalu banyak senyap2 blog awak =)

Mimie Roses said...

happy birthday kakak manissssssss!!! muax muax.. nk rayban jugakkkkkk. bak satu! hahaha

Mimie Roses said...

happy birthday kakak manisssssss..
muax muaxxx.. nak rayban jugakkk. bak satu!

jiha said...

hepy besday kak filla..u rock ar love it!! sempoi je..kite silent reader jer :) wish u luck & may Allah Bless u & family...

rinn jeff said...

Hai Filla....we've got same birth day....
HAPPY BIRTHDAY TO YOU!!!!
#silentreader #firsttimecomment #kksabah

Anonymous said...

happy birthday pilla..

lynnshuk

aynadys said...

Hb kak filla. Smg diberi kemurahan rezeki dr setiap sudut. Suke bace blog kak filla :)

izz zac said...

Happy birthday!!!!!semoga dikurniakan segala kebaikan...Amin...

Nazlina said...

Selamat hari lahir.semoga diberikan Allah kesihatan yg baik dan rezeki jual tudung yg byk.muahaha..

shasya said...

Hahaha..birthday akak rupa nyer..kte nmpk akak mkn satu family td..kat steak house equine..first time nampak 'artis @ blogger' live..org first yg saya perasan is wan...trus usha eh..ni family kak pilla ni..happy birthday to you kak..

Anonymous said...

Happy birthday kak filla!!!

eda said...

happy belated besday kak !

s2m3r said...

pak radie is so like me..at least 11.30 is good enough dia wish birthday kat pilla...dekat kul 12 gak kan

i lagi awal..after performing my isya' prayer...called the kids to sing the birthday song...then....wishes him birthday..and bgtau..i want to sleep now....tak larat nak tunggu kul 12...ok tak? ha ha ha

btw....happy birthday pilla