Friday, November 07, 2014

SEMBANG JUMAAT.

(entry ditype pada hari khamis, publish hari jumaat hehe)

Hoiii apa yang sejuk sangat hari ni... Beku tangan ni... Pagi tadi dah lah bangun lambat sebab pukul 5 Aleesya melalak so bangun buatkan milk pastu sambung tido.. pastu tau-tau dah 6.15.. Biasa sblm kul 6 dah bangun... Melompat dari katil capai towel.. Aku memang jenis ikut time.. Tak reti orang lambat-lambat.. Kasih memang stress lah ngan mak dia sebab dia tau kalau dia lambat aku mesti tepekik-pekik.. Tak pun aku saiko dia aku reverse kereta sambil tunggu kat luar... pastu masuk kereta kene bebel.. 

Aku rasa sebab punca aku jadi macam ni sebab mak aku.. Wan dari dulu kalau plan apa-apa ke mesti soalan dia nak gerak pukul berapa.. Dia tak kisah lah tapi yang penting gerak pukul berapa so dia boleh budget masa dia.. Eh lelama aku pulak dah mengikut jadi macam tu.. Dari zaman dulu lagi aku punctual.. Eh punctual memang la, tapi blur tetap.. Ingat dulu kelas kul 11 pagi kot.. pastu aku sampai lagi 5 minit sebelum pukul 12.. Muka rasa macam bangga gila sebab awal 5 minit kononnya.. padahal lagi 5 minit kelas tu nak habis.. Dah lah subject tu lecturer garang nak mam.. Pastu selamber badak masuk kelas tengok kelas penuh, white board dah penuh dengan tulisan.. Lecturer turunkan spek tengok aku atas bawah ngan muka kerek.. budak2 lain semua tengok aku kat pintu.. Erk? apa hal ni???? Damnnnnnnnnnnnnnnnnn salah time.. "u see me after class".. cantekkkk... nak termuntah sebab takut hahahahaha... masa tu dah nak habis semester ye.. Aku dulu time table pon tak pernah ada.. ikut kawan je.. kawan gi kelas aku pegi.. kawan tak pegi aku tak pegi.. kadang tu kawan pegi aku tak pegi jugak hahahahaha... 

Macam tu lah dulu-dulu nakal.. Penakut tetap lah tapi still buat muka selamber jugak.. Mana lah lecturer tak sayang.. Tu yang sangkut berpart-part siku lipat orang dah graduate ko tetap tak habis-habis.. Super Senior sangat. hehehe... Kalau aku citer zaman belajar kat uitm dulu berentry-entry part by part pon tak habis kot hahaha... 

Ok ni sambung type hari Jumaat pulak.. Lauk ni masak hari rabu malam.. Sedapnya rebung.. Korang suka? Kalau suka boleh beli rebung kat Aeon cantik je jual dalam bekas boleh masuk microwave tu RM5.90 boleh dua kali masak.. aku takde daging salai, daging biasa pon boleh lah, dah tekak teringin kannn.. 

Baru dapat notification from HSBC through email cakap cheque dah masuk.. Tapi penat bertenggek tepi post box takde pon lagi.. Baru nak lompat bintang tapi caner nie... Alhamdulilah rezeki :) Thank you Nuffnang dan thank you kepada diri sendiri jugak atas usaha gigih.. Eh boleh ye camtu? hehehe.. 

Hari ni pon sejuk gila opis ni.. Sejuk sampai stok kuku boleh jadi biru-biru ok.. Pastu automatik perot berkeroncong pepagi nie.. Minggu ni Kak Pilla busy sikit... Jumaat ni dah nak gi honeymoon amboiii.. dalam minggu ni ada 3 events Kak Pilla kene attend, tu pun rezeki Alhamdulilah.. Blog assignments lain semua Kak Pilla dah settlekan.. yang 3 events ni lagi dah tentu write upnya Kak Pilla kene siapkan dalam minggu ni jugak.. Phewwww lap peloh... 


Belum lagi cerita bab TheKasihsShawl.. Jangan ingat Kak Pilla senyap stok tak berjalan ye.. Oh ye nak bagitau, shawl yang available cuma Cherry and Navy Blue sahaja.. Lain dah yilek Alhamdulilah.. Korang sukaaaa kan TheKasihsShawl hahaha.. Sibuk suruh restock warna lama dan warna baru.. Bagi Kak Pilla relaks tenangkan kepala otak dulu ok? Hahahha.. Ingat nak bawak keluar lagi sebelum pergi honeymoon nie.. Tapi mengenangkan nak gi travel Kak Pilla nak baring-baring tepi pantai dengan tenang.. Nanti kang ke hulu ke hilir ngan buku order.. kene lempang pulak ngan laki.. Sebab kerja aku tak suka tangguh.. 

Oh kepada customers yang email untuk order, kadang Kak Pilla boleh jawab cepat.. kadang tak boleh.. tapi at least bagi 24jam kalau still takde reply boleh email balik.. biasanya tak sampai setengah hari kak pilla akan reply.. Navy Blue and Cherry yang available tu pun dah tinggal sikit.. So promotion RM100 dapat 3 helai tu dah berakhir ye.. Siapa nak 2 kaler yang still available ni boleh email framekasih@yahoo.com.. Lagi satu nak pesan nie.. Kalau baru-baru launch kan belambak email masuk so Kak Pilla tak dapat nak bagi tracking no sorang-sorang sebab Kak Peej yang pos.. So kalau Kak Pilla reply kata "pos harini" atau "pos esok" korang tunggu ye.. kalau dalam 3 hari still tak dapat shawl tu nanti korang email balik.. Baru Kak Pilla mintak dekat Peej tracking no korang.. Pos Laju ni biasanya kalau pos harini, esok akan sampai.. so sila alert ya.. sebab ada gak few parcels yang return balik kat Peej.. So kitorang kene pos semula.. Tapi bila dah tak busy mcm ni boleh je bagi tracking no ;)

Label TheKasihsShawl dah siap.. So shawl selepas ni semua akan ada label weeehooooo :) Balik dari honeymoon Kak Pilla akan launch exclusive collection pulak.. Sila menabung dari sekarang, eh takde lah mahal sangat.. Tapi the quality is superb.. Percayalaaaahhhh Kak Pilla memang puas hati sangat. Warna-warna untuk exclusive collection ni kebabommmmm.... Tak sabar nak jual ;)



Love, 
Filla.

2 comments:

FadlinaMokhtar said...

Wah busy lady la kak pilla.elok jugak p bercuti tu.tapi jangan bawak henfon pulak tau.
FAD

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

wahhh bagus dah ada label.. baru boleh eksen ..nie beli dgn kasih aleya.. muahahaha