Tuesday, November 04, 2014

Makan-makan sempena Birthday Ai.

Semalam Wan call.. Wan kata Atok nak belanja makan sempena birthday Kak Pilla.. Eh bolehhh apa salahnyaaa... tak moh gaduh-gaduh sapa nak belanja makan.. amboi berebut ni orang nak belanja makan hahahaha... Kalau ikutkan Pak Radie yang nak belanja makan.. jadi semalam dah Atok yang belanja so duit yang tak jadi pakai tu boleh bawak ai gi candle light dinner, setuju?


So lepas maghrib semalam siap-siap nak keluar.. Bawak bibik sekali... Ya Allah kalau keluar dengan Aleesya sekarang adoiiii yaiiii... mengada lebih.. tak nak duduk kat baby chair.. pastu melalak nak keluar dari kerusi tu.. makanan sampai dah lah rakus.. dia tarik mushroom soup tu dah lah panas.. hamik kau tumpah kat tangan aku ngan tangan dia sekali sebab aku nak halang mangkuk tu dari tumpah kat dia semalam.. Panasssss!!!! Terus melalak merah tangan.. tulah.. sapa suruh gelojoh??? Orang nak pegang semua tak bagi.. semua dia tepis-tepis.. 

Now kalau makan kat luar memang kene take turn.. sorang kene makan dulu sebab lagi sorang kene bawak dia jalan-jalan keliling restoran, nak lari, nak tengok cat.. eh memacam ok.. bila nak romantik kalau camni? ok pasni tinggal.. 

Semalam gi makan kat Mr. Steakhouse kat area shoplots belakang-belakang Giant Equine tu.. Dah itu je yang aku terpikir.. tak mahal pon.. takat chicken chop RM10.90 je... juice dia RM5 je.. food ok lah this time.. dulu pegi tak dap.. semalam ok je... 

Semalam kelakar gila... Atok kan pakai gigi palsu.. Tapi dia nak makan lamb chop semalam.. so aku pon tak perasan bila masa dia tanggal.. lepas dah settle semua tetiba dia mencarik.. "Eh mana gigi ni?" pastu pusing-pusing rupanya gigi Atok kat lantai dah.. OhEmGee.. budak-budak waiter tu dah merah padam muka ketawa.. kitorang? apa lagi.. gelak sekali laaaaa... Atok Atok *gelengpale*

Eh, lutut kiri aku ni sakit tak tau kenapa.. bertambah usia maka diserang sakit lutut? ohmaiii.. nak straight kan sakit nyee.. mintak tolong Pak Radie picit lutut semalam.. ko ada? picit lutut romantik sangat... sakit laaa macam ngilu.. ni pon jalan dah terincut-incut dah.. dah lah lupa letak kasut dalam kereta.. pakai dah lelawa tetiba yang ada selipar jepun je, acaner? pakai la baju kurung ngan selipar jepun sambil jalan tempang-tempang. hmmmmmm... 

Eh takde apa nak story dah sebab perot lapar nyeeeee... Nanti kita sambung ye.. Eh ok gak font normal ni kan.. sebelum ni macam besar sangat pulak.. Ok kita tukar balik.. amik tulisan ni balik.. agak-agak dah bosan kita besarkan balik.. 




Love, 
Filla.

5 comments:

NUNU EERA said...

hepi bezday kak.. semoga mkin jelita n havoc.. huhu.. smlm pn kite clbrte mama kt steakhouse jgk..

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

errrr... Atok Berahim tak pakai polident???

Happy birthday, Pilla.. semoga panjang umur & diberkati serta berbahagia sellau di samping insan2 yg tersayang.

Mimy Hamid said...

happy birthday darling gojes fillanie....semoga bertambah umur seiring dengan cantik gojes ye...hot mummy...


filla..aku hari tu ngidap sakit lutut mcm ko...ligament tear nama nya...aku gi buat fisioterapi...klu ko rajin...amik tunggku ke botol panas..tuam kat tempat sakit...kt fisio pun buat gini ala nama dia hot stone

Adrianna said...

happy birthday kak pilla. nampak Kasih mcm dah bambam lah hehehe cantik

Sharifah Syahirah said...

Happy Birthday kak filla.
Semoga maju dan berjaya dengan anak-anak akak. hehe jgn berhenti tulis blog nnti i bosan tk ada bahan bacaan. ngeh ngeh :D