Wednesday, March 19, 2014

SELAMAT PENGANTIN BARU, TENGKU MARDHIAH DAN MOHD HAZMIL.

Sabtu lepas dapat wedding invitation dari Tengku Mardhiah atau aku panggil dia Adik.. Sebenarnya adik ni dah lama aku kenal.. dari zaman dia sekolah kecik-kecik lagi time tu.. Lepas study kat Uitm aku kerja 6 bulan kat company Puan Faridah, mak kepada adik nie.. kira anak ex-boss aku lah.. tapi aku kenal sebelum kerja tu lagi.. sebab mak sedara kepada adik ni coursemate dan housemate aku.. eh kira rapat gila lah ngan Ayu hehehe.. kitorang gi Johor sesama, gi Tioman sesama, gi Singapore sesama.. zaman muda mudi ;)

Pastu sapa ingat aku pernah cerita aku ngan Anny jual western food kat Section 19, Shah Alam? ni pon kira business family Adik jugak.. so aku ngan anny kira kerja-kerja part time je suka suki.. hehe.. kang memalam kitorang tutup kedai.. angkut pinggan mangkuk gi umah Adik.. pastu membasuh kat belakang umah hahhah.. kadang lepak kat laman umah Adik.. pastu dengar suara dia menyanyi kat bilik air.. kecik lagi Adik time tu.. Now dah kahwin dah.. terasa ahkak dah tuo plak hehehe.. 

Lawa kan adik? macam pinang dibelah dua gitu..

Ni ahkak selfie sebelum keluar rumah.. hehehe

nak amik gamba je, ada je halangan.. sian laki den.

Ok tu dia.. pengantin tua.. 

Aku beli dokoh, eh dokoh ke nama dia? beli kat area office aku ni kalau hujung bulan ada jualan gitu.. dokoh ni baru rm45.. murah kan? aku tengok kat alamanda, kalau cenggini rm70-rm90.. Agak laaa kan.

dapat 2 redvelvet cake ni, bagi kat Acih and Ani.. Oh majlis ni berlangsung di Shah Alam Convention Centre.

Aku plak memang lapar gila kot time nie.. pastu dah makan lapar lagi.. bisik kat Pak Radie "Pa, lapa lagi, nak nasik tapi malu".. pastu dia sound "Laaa, cukup-cukuplah makan tu".. terus merah telinga aku kot.. rasa nak merajuk je.. tapi tetiba dia bediri cedokkan aku nasi.. hoih malu.. terus aku berlakon "Eh, tak nak tak nak".. hahaha lakonan sungguh mantap Kak Pilla.. syabas! pastu makan jugak.. licin.. 

Yang tengah tu lah Ayu.. yang sebelah Ayu tu nama dia Mai.. semua kawan-kawan seperjuangan masa kat UiTM dulu.. kebaya cardigan Kak Pilla from Tejacouture.

Sempat bergambar dengan Mai sebelum balik.. 

suka nya chandelier ni.. kalau ada seketul kat rumah kan best.. (macam lah rumah kau ala-ala istana) heheh.. 

Wah kelassss... ada penyanyi pujaan ramai, Jamal Abdillah gitu.. orang ramai-ramai sesak nak amik gambar ngan dia.. aku tengok dari tepi je.. tapi aku rasa Jamal asyik tengok aku je.. terus aku rasa macam videoclip Samsons, kenangan terindah tu.. hanya mampu lihat dari jauh.. dalam hati dia meronta nak amik gambar ngan fillanie.. ahahahah.. tak lawak.

Oklah, kepada Mardhiah dan suami, selamat pengantin baru, terima kasih sudi jemput Kak Filla.... selamat melayari alam rumah tangga, ingat pesan mama masa majlis hari tu.. sangat betul dan tepat tu.. heheh.. jangan gaduh berpanjangan.. gaduh sikit-sikit tak yah merajuk lama-lama.. tolong menolong.. jaga makan minum suami.. hal remeh temeh jangan diperbesarkan.. insyaAllah berkekalan ;)

-Ads-
Pening nak susun atur shawls ke? Kak Pilla pon pening.. kadang kalau lipat nanti tak nampak.. nak hang kat hanger biasa, kang bertindih-tindih.. pon sama jugaklah.. tak nampak.. Untuk selesaikan masalah kita bersama jom beli hanger tudung ni.. sangat praktikal dan kemas ;) barang-barang lain pon banyak lagi.. siapa suka shopping kat daiso.. korang mesti suka tengok barang-barang yang dia jual:





Love, 
Filla.

5 comments:

Felis Domestica said...

Hai kak pilla tomei

kalau sangkut tudung guna yang empat segi then ada lubang bulat bulat tu pun ok, kemas... cer try...

pernah tgok rumah member, sampai 7 ke 8 benda tu... banyak tudung dia... sayer ada 2 jer... kemas

sajer cadangan,

tq

Azura Aziz said...

kak filla, cantiknya baju tu.. kak, ce buat tutorial pakai shawl camtu.. berkenan la..

Anonymous said...

ingat mizi tak? Kamal??? lagi sapa ehh... ermmm

Filla said...

Felis: tu dah ada gak :)

Azura Aziz: hehe senang je pakai shawl camtu.. nanti kalau rajin akak buat k

anon: mesti lah ingat.. kamal, mizi, ni gang tenyeh2 kepala ni hahahah... alamak nama yang lain lupa.. en hazrin ingatlah hahaha

Miss Adianna said...

kak filla..buat la tutorial tudung tuh..cantik akk pakai..