Wednesday, March 05, 2014

BEN's.

Korang pernah try makan kat Ben's? Aku kalau terbayang Ben's je aku terus teringat ayam dia.. tapi tak leh lawan terung dia.. hahahah

First time aku gi Ben's ni Anny yang ajak.. eh, selamanya kalau aku gi sini pon memang pegi ngan dia je.. tak pernah lagi kot pegi ngan orang lain.. heheh.. Anny memang banyak tau tempat makan-makan ni.. cuma dia cakap nanti dia nak ajak aku gi makan kat Rebung restoran Chef Ismail tu.. tapi kena makan nasi lah dia kata.. eh, ai ok je ;)

Tiap kali gi Bens, mesti ktorang akan order terung masak kicap.. kahkahkahhh.. dalam menu ada lah nama dia in english.. tapi kitorang panggil terung masak kicap je.. 

Dan Breakfast Pizza ni tak pernah menghampakan.. omg sedap gila kot.. siap telur-telur lagi tengah dia tu.. nomnomnommmmmmm... cam comel je nomnomnom.. cam comel jeeeeeee... hihihi.. 

Macam biasalah.. if keluar dengan Anny, memang payah sikit aku nak bagi korang tengok muka dia.. dia anti social. bahahahahahahah

GILA.

Tengok KakPilla... walaupon candid, tapi tetap nampak sopan santun gituh.. padahal ko tak tau.. anny selalu geleng kepala sebab aku kalau minum air memang ada bunyi "gedeguk gedeguk gedeguk".. puas dia ajar aku sempitkan kerongkong.. tapi tak boleh.. mesti gagal.. saluran tekak aku besar sangatkah? heheheeeeeee..

Kak Pilla ni nampak je lemah lembut sopan santun.. Tapi Kak Pilla garang tau.. don't play-play.



Love, 
Filla.

4 comments:

HusnaYusof said...

wahhh menarik la kak filla, tak pernah lagi kesana.. xpe nanti saya g mencuba yer.. :)

antalya said...

bens mana ni? bsc ke? adik ipar I la yg masak tu hihihi. sedap tak?

Muhammad Taufiq said...

Dah lama tak terjah sini, hari ni baru dapat terjah blog awk :)

Mohon singgah blog saya awksweetgitu.blogspot.com :)

Hani said...

Filla, kalo suka terung tu meh share resipi. simple je tapi memang sedap.
Terung cina, cili api kasi extra, bawang putih&merah, ikan bilis.
tumbuk semua bahan2.
tumiskan bahan. bubuh kicap. masukkan terung, tutup kuali biar dia empuk. kalo suka berkuah boleh letak air sket kalo tak, tak payah.
simple je kan, cubalah. ada kawan hani tak makan terung tapi once dia rasa terung ni masa makan kat rumah dia kata ohh sedap rupanya terung ni hehe.