Tuesday, April 01, 2008

what we had for dinner?




cendawan goreng tepung

1 packet of mushroom

1 egg (dipukul)

garam sikit jer

tepung ayam goreng adabi

(celup mushroom kat telur pastu golek2 kat tepung tu..and goreng sampai garing)



broccoli + fishball + carrot soup***Acih's choice...

(tumis bwng merah+putih..masukkan suku kiub ikan bilis...pastu buh air..dah mendidih..masukkan carrot..dah empuk....masukler segala2 sayur lain tu)


fried prawn
(gaul ngn garam + kunyit... goreng ngn minyak byk sikit**ni kalo tak reti leh ler pegi bunuh diri yer?)



these are the food that i cooked last nite for our simple dinner...tp kurengg sikit..sbb no sambal..huhu i cannot live without sambal.. (hahah..kuat pedas ok)..tp nak buat mcmana.. i've to consider tekak laki and tekak anak jugak..heheh..but this is my first time buat cendawan tu... nasib baik jadi..and the taste is ok..not bad... (sedap gak!!) hahah..malu nak puji diri sendiri..tp taste like chicken!! kalo rajin..leh ler bubuh aper2 lagi..herbs ker.. baru lagik sedap kot? tp mak malas..tak kosa..nak tgk citer Bella lagik!!..hahahah...

i love cooking.. tp ikut mood jugak.. kalo rajin..mmg rajin sgt..tp kalo malas..mintak ampun yer... jalan kaki gi food court lagik senang..hahahah.. lagi satu..kalo bulan puasa..huhuuuu..this is the time that i'll be 24hours in the kitchen..preparing as much lauk as i can... (yerlah..lapar kan? haruslah nak mencekik memacam!!)dari tengahari dah plan nak masak apa..hahaha... ok arr..penat membebel mcm mak nenek kat sini..blah....

5 comments:

siti fatimah said...

wah wah!!! pandai nyer masak...kita tgk pon rasa lapar lak hihihi.. anyway nanti i nak try la cendawan goreng tue i x penah try la....macam mana rasa nyer yek!!!

Kasih Aleeya said...

siti fatimah: senang giler buat cendawan tu..tp rasa dia sedap mcm ayam!!hehe..cicah ngn cili sos..try ler yer..

...$weE+ 666... said...

amboiii, rajin poms sorang ni memasak... kagumz aku! memula aku bukak entry ni tadi, aku ingat salah masuk blog. teringat aku blog 'from kitchen to kitchen' yg korang suruh aku create, pastu hampeh! terbiar sepi begitu saja... huhuhu... apa dah jadik kot? takdak semangat dah nak ber'exchange-recipe' dah ke?!! ye arrrr ko pon dah takleh 'konferens' kan, per kata hidupkan balik semangat dapur kat situ?!!! hehehe... nanti la aku hapdet resepi 'fetucinni carbonara' ek? *wink*

tp best arrr... aku kagumz lagik skalik... ko masak simple jer, tapi nampak menyelinap berdesuppp siot. btol ke mushroom bleh rasa mcm ayam? magic btol! ke minyak lebihan ko goreng ayam ari tu ko pakai balik goreng mushroom tu??? harussss la rasa ayam dowhhh... hehehe... nanti aku try jadik rasa ikan masin cemana poms??? aku ke yg tak pandai masak or ko yg tak pandai bagi resepi??? muahahahahaha...

happy2gether said...

filla, walopun simple tapi nampak menyelerakan, aku mmg maleh nak masak, tak suka masak kot, tambah2 dah preggie ni lagiklah maleh, cendawan tu bibik aku selalu goreng, mmg sedap cam ayam kan?itupon mummy syahmi yg ajor bibik aku...ehheeh...aku kena lah idupkan semangat memasak aku...ehheeh....

-me- said...

simple..but yummy!
especially tang udang goreng tuh!
nyum nyum...