Friday, April 18, 2008

The lecturer that i hate!!!

jahat jer statement aku this time.. suddenly tingat kat my lecturer masa i was studying kat uitm shah alam dulu... the whole faculty of science secretaryship kenal saper dia..hahah... saper lagi kalo bukan Pn. Norma.. ya ampun..kalo ler dia terview my blog..boleh mati aku!!
she is the lecturer of economics subject.. and we have to take this subject in semester 4 (if i m not mistaken).. dgn rambut dia yg ala2 kembang mengerbang..fuh saper tak gerun? U tell me!.. i dont know why she really hate me..usually she will combind 2 classes so it will be about 60 students every lecture.. and everyone in the class knows that she doesnt like me.. i dont give a damn! Dah ko x suker aku nak wat camno? Aku plak bukan reti nak amik2 hati..
still remember one day, we have class at 11.00 till 12.00..it's a one hour class.. being me..i'm so lazy to attend the class..but if it's Pn. Norma's class..no excuses ok!.. so this one day.. aku semangat sgt nak attend her class.. me and my friend Che Are.. siap2 ler nak gi class.. (i never had a correct time-table fyi)..hehe.. just ask and follow my friends.. ok lah kan? So, i reached there 5 minutes before 11.00..(good student huh?).. heheh.. dgn slamber badak aku pon knocked the door.. and entered the class..but what surprised me.. Pn. Norma was already there.. and all the students pon ada.. dlm hati tu pelik gak? Eh? Budak2 ni lagi awal dari aku?.. bagi salam terus slamber duduk.. sumer diam.. tp aku pelik naper white board tu dah penuh ngn tulisan dia nieh?.. diam jerklah.. sekalinyer.. Pn. Norma yg terkenal ngn muker sinis nie.. terus ckp.. “u both see me after this..in my room!”.. aku dah tesenyap.. sekali tu baru aku tau..rupanyer kelas tu nak abis lagik 5minit..hahahha..pandai kan aku?
Pastu gi ler bilik pompuan hangin nie.. dia pon tanyer.. “tell me what's wrong with you” aku telan liur jer..hehhe..what she expected me to say? Aku pon jawabler tekemut2 tu..i'm sorry puan..i tot the class starts at 11.00.. pompuan hangin ni gelak sinisssss sungguh ok.. kecut2 prot aku ngadap pompuan nie...pastu dia tanyer lagi “what do you get in spm”..aku pon jawab ngn merendah dirinyer..'pangkat 1 puan...'.. dia cebik jer..(kuang hajaq nyer pompuan).. pastu dia tanyer “agregade?”.. aku pon ckp ler 'ngam2 jer 24'.. lagik ler dia cebik.. (cinabeng!).. pastu habis dia korek tanyer subject2 aku dpt aper.. aku pon ckp ler 'i'm very bad in reading subject and culcalation..that's why i'm not so good in economics'.. pastu dia tanyer lagik... 'do you have any discipline case in school?'.. aku geram arr!! aku jawab 'no!!.. i was a prefect in school and one of the AJK's!'...dia kenakan aku lagik.. 'i dont think so.. u create so many problems here..i think u have attitude problem'.. haaaa yg ni aku dah tak jawab.. aku diam jer.. ikut ati nk jer aku penampo pompuan nie..suker ati jer kan? Dahhhh habis satu kes...
second case
masa nie weekend ktorang ada ko-kurikulum mengemas kelas... so aku pon datang... ngn kobar2 nak membersih kelas nieh!.. pas mengemas mengemop bagai..aku pon keluar ler ngn mop nak simpan balik dlm dewan kuliah kat tingkat bawah.. mop tu basah.. so aku drag jerlah mop tu sepanjang jalan.. sekali pompuan meroyan nie nampak.. biar lah kan..aku bukan buat salah... sekali dia panggil aku lagik!..'fadilla, u come to my room after this'.. boley??????????.. aper lagik?.. aku angguk jer.. cinabeng tul..ada lagik nak carik pasal.. then aku pon gi lah.. ngn sopan tunduk jer..'yes puan?'.. dia jawab..'ok seat down'..aku pon dok.. dia tanyer 'u tell me.. what did u do just now?' aku jawab.. i clean the class-room.. dia tanyer “then why did u drag the wet mop”... aku mcm 'hahhh?'.. tekedu siott.. “the mop is wet, can't u just carry the mop? Why u drag it?”.. bodoh kan pompuan ni? Bukan nyer basah sampai leh banjir jalan tu..kang kene panas kering ler dol!! bukannyer cat..air jer...ya ampun!!.. nampak sangat dia tak suker aku kan? And i end up failed her subject.. me ok!! the only one!!! dalam 60 org tu aku sorang jer yg failed?..syabas mera beteh tul.. malu dow!! dah ler aku mmg bengap subject tu..tambah plak dia tak suker aku...
Sambung citer.. the next semester i pray to Allah..jangan ler dia lagik lecturer utk subject yg aku kene repeat tu.. sekali tgk..yerrrrrrrrr si pompuan meroyan ni lagik!! first day aku masuk class ni as repeater dia dah sengih sinis tu.. dia pon ckp “u, stand up and introduce yourself to the class..dont forget to tell them why u failed my subject”.. cilakak tak? Dah ler sumer tu junior jer.. malu makkk.. pastu aku pon bangun “i'm fadilla, the only repeater in this class.. i failed this subject because i didnt pay much attention when pn. Norma is teaching, and i really hope this semester i will pass this subject, tq”.. wahhhh..pompuan singa ni tepok tangan ok!! nak jer aku ckp i failed because u dont like me!!dalam ati aku menyumpah bekoyan2.. dia nyer benci kat aku nie.. sampai biler dia nak edar kertas ker aper ker..biler dia sampai kat meja aku..dia akan skip..boley? Dia tak bagi aku paper tu..sampai ler aku sendiri yg kene gi ngadap dia..mintak sendiri.. dia sakit jiwa lah aku rasa!..
sib baik 2nd time aku amik aku pass.. aku dah ampunkan dah pon pompuan nie..hahahhaha... kalo ler dia tebaca blog nie..awal2 aku mintak maap..tp aku mmg tak suker koooooo pompuan!!! huhuuuuu..sekian dulu...

7 comments:

happy2gether said...

Perghh...Filla, ni entry hangat, ko nih, cover line la sikit, tulis la Pn.N ker...ni kasik nama penuh...ahahah...psttt aku pon kantoi paper nih...ehehhe Mimi jek terror Econs ni...pehtu kena tanya naper tak pi kelas, jwb setulus hati...tak cover2 langsung...ingat lgk time tu dia ada masalah becinta, haaa amik ko , dia kasitau kat pompuan nih ha...ehehhe kalo aku tak niru Mimi sure aku x lepas2 paper nih, ko nyer tahap IQ sama ngan aku...eheheh ckp jek kebykkan subjek sure lebih kurang jek...ehhehe muka dia mengingatkan aku kepada Rafidah...xminister kiter tuh, cuma dia lgk bengis...ehehheh

Lenny said...

aahahha...

tak tau nape.. tapi aku suka la ko nyer entry nieh.. aku rasa tulus ikhlas sangat la entry nieh..

pn norma tak patut marah kalau dier baca nieh.. sbbnyer.. dier pon kene tau apa feedback student pasal dier.. and how tak adilnyer dier treat org..

dier buat camtuh... mmg betul ko tak bleh pass.. or dier mmg failkan ko sbb tak suka... esok2 dier kene la menjawap kan... bukan senang jadik pengajar... kene sabar.. tak sabar.. toksah jd pengajar.. g buat menda lain..

dah nama pon remaja.. mesti la banyak hal... patut kenela pandai handle.. nieh..lagik wat org menyampah.. apa kes???

...$weE+ 666... said...

hahaha... aku rasa kalau aku yg wat entry cenggini, tak cukop mukasurat kot nak tulis? muahahahahhaha... maknanyer aku lebey syaiton dari ko arrr poms. cuma aku tak suker citer jer, coz aku tak suker ingat aku dedolu cemana masa skolah. aku dah bukak page baru pon dalam hidup aku. so aku tak suka kenang yg pahit. cewah!

aku ramai dowh lecturer yg tak suker aku. tp dorang tensen coz aku lulus subjek dorang. aku ni lagik ko tak suker, lagik aku tercabar nak buat ko sakit hati terpaksa bagi aku lulus. sampai skrg aku cenggitu. aku anggap sumer cabaran. takde mender bleh bagi aku give up. unless subjek tu mmg aku tak suker langsung. the prob with me is not the subjek but the lecturer that i hate, so why must i fail kan? aku ingat lg satu lecturer ni siap baling kapur tepat2 kena dahi aku yg luas tu, lepas tu dia bleh gelak terkekek, siap denda aku dok tepi makmal pegang tong sampah, dia sengaja baling kapur bertalu-talu kat aku everytime dia mengajar. mcm haram jadah kan?!! sib baik aku student masa tu, aku senyap jer tak melawan kang masuk kes mahkamah plak kang! muahahahahahaha...

tp ada sorang lecturer tu, dia dah kronik sakit per ntah aku tak ingat, lecturers lain sumer pakat suruh aku gi spital visit dia mintak maaf sblom terlambat coz aku plg byk dosa dgn dia, bleh? mcm siot jer buat statement camtu bagi satu skolah dgr. aku gi gak ler jumpa lecturer tu. mintak maaf. sbb hidup dan mati ni bukan mender main2 dowh. life is short. forgive quickly. love truly. never regret anything! *wink*

ila de cute said...

waduhhh...best best..masa ble ko tulis entry ni pompuan?? ko tak risau ke kot kot pn norma tu baca blog ko, tapi kan aku rasa, kalau dia baca pun mesti dia akan tergelak gelak dan mesti dia pun tak sangka yg dia garang mcm tu...hehehe

~ Mrs. Kay ~ said...

kalau dia tau ko panggey dia PN NORMA naya ko...
dia CIK ok..cik norma heheheh..
aku ingat yg paling dia gemar budak grup Q..si syaifa kalau x silap..heheheh

manisz said...

ah ah tul tu sheila, mandai ko fila.. cik norma okkk!! aku pun dia tk suka gaks tapi aku cm member ko tu, yg leave comment tu, zizie kan?? dia tk suka aku, tk per, aku akan prove kan aku terer subjek ko walaupun ko tk suka aku.. dia tk suka aku pasal aku mlas giler wat notes dia.. ogiey, idah, sheila, norli and johana mmg taulah mlsnyer aku nk wat notes dia.. ayat paling dia suka "see me after class in my room".. pastu bila jumpa lam bilik dia, dia dgn selamba letak kaki dia atas meja, pastu dia tnya soklan2 maut.. ko ada tak dia wat gitu? tapi alhamdulillah, masa quiz and mis sem exam aku dpt full marks okk!! tapi yg si syaifa tu btul, dia mmg suka budak tuh. start aku dpt full marks tu trus dia tk kacau aku dah.. hehehehe..

su.anne.na said...

kesian ko filla.. kelas aku sentiasa selamat sebab ada azarisham-kontrol-hensem-tapi-muka-macam-katak-perangai-macam-musibat tu.. peh tu ada la 4-5 org laki2 yg boleh diharap. disebabkan cik noma kesayangan ko ni ni suka ngendeng2 ngan am, jadik apa nak pedulik sama kitaorang kan? kalo ajar ktorang pun macam ajar kat si am sorang je. bodo..