Tuesday, May 23, 2006

our happy family

just got the pictures from k.nana.. tq to k.nana..but for the commercial (takaful) diorang tak bagi.. pesal lak?.. tak kisahlerr.. now biler dah ada family rasa tanggungjawab tu tinggi sangat, anything for the good of our family, Kasih comes first, papa comes second!! hehe jgn marah.. takler, both of you are the most important thing in my life.. once u got your own family then u know what i meant..u'll do anything to protect your family, me myself very very fussy.. erkk..wattodo?.. will do the cleaning job in my house (putrajaya), vacum everyday, so that kasih wont eat anything on the floor..(my hair especially), as kasih wakes up, NO MORE REST for me..heheh.. she can clap her hand now, she knows when we're mad, will cry when we shout at her.. love watching teletubbies..hehe (mom's fav chanel also).. will watch for 1/2 an hour (wan said).. when the baby laugh she'll laugh too).. mcm paham jer?!!.. kasih makes so much noise now.. 'atcheh..atcheh'.. is her fav. words..what is that actually??!!...hahah.. love outing..(alamanda) mana lagi nak gi??!! hehehe...


7 comments:

ila de cute said...

ccomeiiiinya kasih... filla lawa lah pakai tudung cenggitu...gabar tu meang shows yang u all very happy... best kan dah ada anak ni, rasa cam dah lengkap dah our small family...

Kasih Aleeya said...

a'ah..tp nie tgh angin ngan papa dia nie..filla plan nak hanto kasih kat nursery kat putrajaya ni, sbb member hantar anak dia 2 org, ok jer.. radie tak nak..geramm tul!! bukan aper, sian kat wan dia sakit lutut, ingt x penat ke jaga budak?.. pastu kalo tido putrajaya nie, pagi kul 6.30 radi dah bawak kasih nk hantar ke ampang.. pastu papa dia blk keje ntah dah kul bape?filla tnggu mcm org bodoh kat umah putrajaya.. ktorang try lah nak duduk sini.. kul 9 mlm baru sampai..takkan tiap2 hari mcm tu? biler masa nak spend time ngan anak.. papa dia kata kasih tu kecik lagi.. dah beso gajah dah pon.. tawakal jerlah.. eii pening lah.. nak luah x puas hati kat blog, tkt dia terbaca plak..:(

ila de cute said...

heheheh...pening gak ek cenggitu... papa dia sayang sangat le tu kat kasih, risau kalau antar kat nursery takut org jaga tak elok... tapi kalau tetiap ari kul 6.30am kasih dah kuar and blk umah kul 9pm, nanti tak sempat nak main2 and spend time ngan mama papa dia plak...

cuba le gi survey nursery tu ok ke tak?? ila pun plan nak htr syahmi gi nursery next year tapi kena cari nursery yg elok lah... kengkawan yg biasa antar anak gi nursery kata jgn htr anak gi nursery yg terlalu ramai budak...
filla ajak lah radie gi nengok nursery tu, kot kot bila dah nengok dia rasa ok plak...

apa2 pun, semua mak bapak mesti nak yg terbaik utk anak dia kan...

geram le nengok kasih tu...comeiiiiii betul...

happy2gether said...

emm tgk ko cam happy x sangka ada gak dilema...best bila mak kita sendiri ley jaga anak kita,mak aku plak keje lagi...jauh plak tu, tapi kalo kuar pepagi n blk memlm kecian kat baby, tapi kalo anto kat org tak tau gak camne org tu jaga anak kiter, serba salah jadik mak ni, aku kalo amik maid pun smtr blajo ni je kot, zaimi kata pas abih kontrak 2thn antar je nursery masa tu baby dah besor sikit, kalo tak kecian kalo jangkit sakit demam bebudak lain...apapun doa jekla kan...all of us want the best for our baby...

Kasih Aleeya said...

mmg every mom wants the best for their child.. tp tulahh..mcm2 hal.. tp dah try ckp lagi kat radie, mcm dah ok sikit..hehe..akan ku pujuk lagi.. mmg pikir2 kalo kat nursery senang selsema sbb jangkit, tp kalo kat umah papa dia bwk blk virus selsema tu.. dia kene gak!!.. eii bestnyer kalo dah dok sendiri, pagi2 mama hanto gi nursery, kul 5 camtu amik.... kan senang... kasih pon dah 8mnths.. should b ok.. wait n see jerr..

Miss Moon said...

Filla, kalau duk kat nursery pun ok . Some people said that kalau dari awal the child dah di expose kan ngan org , dia akan cepat belajar . Sebab budak2 nih dia tgk then they will learn..satu lagi sebab kat nursery ni semere ada time dia ...time nyusu time makan time main , that is from my experience la ...tapi lain tempat lain la kot ..kena check dulu sebelom hantar . kang tak tenang plak hati mak kat opis ..

apa apa pun kiter tawakal n doa hope that our child selamat ...mmg kalau sorang sakit semer akan kena but when i ckp ngan owner nursery tuh dia kata mmg budak2 below 1 year akan kerap demam selsema tuh mmg biasa ..tak tahu la dia nak nyedapkan hati kiter ker apa ..so i do my own research ..betul gaks..kadang duk umah tak semena mena pun terkena gaks demam ..

lagi pun anak kiter dah besar kan ..mum n dad pun kena pikirkan diri sendiri gaks..kalau mum ngan dad sama sama dah penat tak sehat sapa nak jaga baby plak kan ..so take ur time ..no need to rush . u know what is the best for ur Kaseh ..and bot of u ...wink wink

Kasih Aleeya said...

thanks moon..dah pujuk papa dia dah.. mcm dah ok sikit..hehe.. maybe July ni kot nak hanto, but i've t.g.t the nursery first..hv to make sure tempat tu ok ker, nak tgk sendiri.. bkn aper, sebab hubby kita tu, kwn dier anak sampai arinie still kat hospital..infection kot sbb demam je.. start msk nursery ler jadi gitu..tu yg dia takut.. tp semua tu nasib, mana kita tau, sbb nursery ker, sbb mmg dia nak sakit ke.. tawakal je..janji i've more time with my lil kasih..