Monday, August 29, 2016

PUNG PANG PUNG PANG Kak Pilla berborak.

Huish dari pagi dok upload gambar pastu tengok eh tak letak watermark pulak.. so remove balik and buat balik.. pastu no internet connection.. sambung buat kerja office bla bla bla.. pastu eh nak gi pasar lunch time nak beli ikan, ayam, daging, sayur.. Wow berkejaran gitu..

Belum masuk lagi order stokis ohoi hampir pitam.  Tapi kalau free baru boleh reply sorang-sorang.. Sabar ye, i ada 10 jari je hehehe.. 

Rasa wow lamanya tak update blog.. Nak update pasal apa dah takde idea.. Tapi ada lah gambar sikit-sikit ni kita tepek sini ye..

 Gulp lapar.. Lunch tak makan.. so nampak ni pun rasa nak makan je pc depan muka ni, nyampah.  Hari jumaat kot ni.. Pak Radie keluar gi ride moto kapcai gi makan ikan bakar.. kemain lagi dia.. Tapi bagus gak dia takde.. so tak rasa bersalah sebab dia bukan suka sangat spaghetti hehehe.. Paling suka segala spaghetti noodle-noodle ni ialah Amaani ;)

Pastu Sabtu memang tak kemana.. penat keluar.. Kasih ada cakap nak ajak gi Pavi.. Eh malas ye.. jauh kottt.. Kita gi IOI mall cukup.. Ko tak pikir lagi masa nak keluar tu.. Aleesya buat hal pakai dah lawa, ntah apa yang tak kena dah terbaring je kat lantai.. Amaani cakap tak nak ikut.. pastu last minute nak ikut pulak.. yang kecik tu ngantuk kot dah lah mengamuk-ngamuk kat lantai.. peluh-peluh aku kehulu kehilir.. ni nak pegi ke nak tinggal???? menguji kesabaran hahahaha.. 

Dugaan betul bila budak-budak nangis meragam.. "Aleesya nak tinggal yeh?" Uwaaa waaaa waaa kemain kuat nangis.. maknanya tak nak tinggal lah kan? "Ok kalau tanak tinggal jom ikut mama kita gi jalan" Eh terus lembik sambung lagi nangis.. nak dukung terus lembikkan badan.. Eh budak ni.. Nak pegi ke tak nakkkkkkkk!!! Nasiblah sejak anak dah 3 ni kesabaran aku tinggi sikit.. Faktor umur pun ye jugak.. hehehe.. Kalau umur i 25 tahun memang siapa nangis sila tinggal.

Sampai je IOI mak kau dah kebulur.. Aku tak leh ye.. Kalau lapar memang jangan lah nak ajak singgah tengok itu ini.. Aku kena cari makanan dulu.  Pastu aku memekak "Pa cepatlah lapaaaa, nak makan mana? nak makan apa?"  Terus Pak Radie hangin.. "Sabarlah.. jalan je dulu nanti nampak apa nak makan kita makan lah"

Eh i cannot ye.. Terus decide, terus pegi.. jangan nak tengok-tengok.. "No fastfood, nak nasik" kata Kak PIlla.  Pak Radie cebik.

Baru nak sentap pastu nampak Ayam Penyet.. Wow terus berseri muka ai ;)

 Laju gila duduk tak yah nak menu, aku ngan Kasih nak ayam penyet je.  Orang lain sila cepat sikit order.

 Pak Radie amik ayam bakar.. Dia tu tekak suka je manis.. Kak Pilla cannot ye.. apa ni ayam nak manis-manis pulak.. 

 Amaani nak noodle Bakso.  Aleesya nak nasi kosong je hahahah.. tapi dia share jugak mee dengan Amaani.. Meat balls tu tak leh telan erkk.. tak sedap sebab macam bau daging yang kuat tu.. ergh.

Ok dah kenyang baru best jalan.. Happy je jalan tengok itu ini.. Sempat lah rembat table cloth kegemaran kat H&M.. hehehe itu jelah aku ni.. ada lagi yang belum pakai, tapi Kak Pilla memang lemah dengan table cloth dan segala cadar, quilt cover semua tu heheheh..

Dah tu Pak Radie suruh pegi bawak budak dua orang ni naik train, dia gi solat dulu dengan Kasih.. Pastu dia siap pesan "Mata tu jangan nak tengok phone je, tengok budak-budak ni".. Of course darling, don't u worry.

Nyampah ai hahahaha.. Kemain happy budak dua orang ni.. Tadi eksyen tak nak ikut konon.

 Buah hati.  Amaani now pendiam sikit.. Aku rasa anak no.2 ni memang ada perangai aku sikit.. Sebab Kak Pilla anak no.2 gak.. Dia tak kacau orang pun, tapi jangan bagi dia marah.  Amaani sekarang ni kalau tegur sikit dia terus kerut kening mata kemain tajam lagi.. pastu dengar dia bisik tak puas hati "asyik Amaani je salah".. Wow wow wowwwww... Terus Kak Pilla marah Aleesya jugak.. biar sama-sama kena.. Dia dua orang ni kalau bergaduh, mak aih seram tengok.. dia ada sesi cengkam.  Nasib kaulah luka ke berdarah.. siapa lagi pantas cengkam dia menang.. si kecik ni pun tangan laju leh tahan.

Baru ni Kak Pilla masuk bilik air bawah.. bilik air bawah tu guna pintu folding door plastik tu.. elok duduk kat toilet bowl tengok eh apasal terbelah dua??? "Bik, kenapa pintu bilik air ni pecah dua??"  Dia cakap "Ohhh haritu Kasih kejar-kejar dengan Amaani.. Amaani lari terus langgar pintu ni pecah".

Wow hebat korang kan? sampai pecah pintu.. urut dada mak kau.. nasib lah apak ko pandai pasang segala pintu.. dah tak pasal beli pintu baru.. anak dara i dah pecahkan pintu.

 Time baik.. Time gaduh agak seram.

Hari Ahad, Wan ngan Atok Brahim datang rumah beli breakfast utk budak-budak.. Sebelum Wan sampai, Kak Pilla and Pak Radie gi breakfast berdua makan puri.. Fuh first time kot dapat breakfast berdua.. Macam merpati dua sejoli wow. hahhahaha.. Pastu terus singgah basuh kereta.. 

Balik rumah, Wan dengan Atok dah ada. so kitorang melepak je kat rumah.. Pastu rasa dah lapar terus ajak Atok ngan Wan gi Pizza Hut hahahaha.. Pemalas betul nak masak.. Dahlah pemalas pegi pasar.. So kitorang pergi berempat je dengan Kasih sekali.. orang-orang kat rumah Kak Pilla dah orderkan Pizza delivery.. Sungguh pantas hahaha.. so sesama kita makan pizza, tempat je lain-lain.. Pak Radie tak habis lagi pasang pintu bilik air.. sian dia, takde anak boy, tapi anak ganas serupa boy.. Ok lettew hehehehe..

Dah kenyang balik rumah.. "Mama balik ni makan apa?" "Memang tak makan lah, kenyang sangat dah ni".. Aku pun angguk ingat aku sama lah camtu gak hahahah..

Baring-baring dengan Icha ngan Pak Radie tetiba rasa lapar.. Pak Radie cakap macam lapar.. terus aku terbeliak.. Eh samaaaa.. lapar jugak.. Jom???? 

Terus sama-sama turun bawah.. dia goreng telur, Kak Pilla buat indomie hehehehe.. 

Gulp lagi sekali.. Lapar ni tak makan lagi huhu..

Eh apa merepek panjang sangat cerita ni? hahahha.. Ok meh Kak Pilla hint sikit pasal Fame Matte Lip Cream ni ;)

Soon kita akan keluarkan Set Limited Edition.  Dalam satu set ada 2 warna meletop pom pom.  Specialnya ialah 2 warna ni korang tak leh dapat di mana-mana sebab hanya ada dalam Set LE ni sahaja.. Once set ni habis dijual.. tata sayonara.  


2 kaler berbeza.. atas kaler brownish sikit.. Kalau buat smokey eyes pom pom pom meletops.. tapi ai tangan tak berapa kreatif nak makeup heavy-heavy ni hehehehe.. Yang bawah ni actually lebih gelap kaler dia.. tp dalam gambar nampak lain.. Favourite Kak Pilla, masa memula dapat rasa nak lompat bintang sebab well, this is my colour!!!!!! 

Tak boleh cerita lebih-lebih nanti tak surprise lah kan??? Tapi cuma nak bagitau.. korang semua boleh dapatkan Set Limited Edition Autumn Collection (matte lip cream) ni tak lama je lagi.. Eishhh sikit je lagi.. Kalau tak nak terlepas sila follow ig @fame_cosmetics sebab kita akan announce kat situ ;)


Gulp tak sabarnya.. Seriously 2 colour ni seksi di bibir, warna meletop!!!


Tata.



Love, 
Filla.

3 comments:

alia farhan Said said...

Tak sabar nk tgk kaler dia

ZULHILMI TEMPOYAK said...

happy jugak semua pon dpt mkn.. hehehe

Anonymous said...

Salam pill tak boleh bayang camna pilla berbunyi pung pang pung pang.