Friday, July 01, 2016

JAGA TULANG DARI SEKARANG.

Hari ni Kak Pilla nak share dengan you all apa yang Kak Pilla amalkan.. Baru jugak nak start amalkan cara hidup yang sihat sebab now Kak Pilla dah 37 tahun.  Banyak sangat beza kekuatan badan dulu dengan sekarang..  Masalah sakit-sakit badan, tak boleh salah makan sikit mesti habis sakit badan.  So mari amalkan pemakanan yang seimbang dan sihat.. Amalkan minum susu untuk kekuatan tulang.

Yang kiri tu Anlene Biasa sesuai untuk Dewasa semua peringkat umur.. Yang kanan tu nak bagi kat Atok and Wan sebab Anlene Biasa Gold untuk yang berumur 51 tahun ke atas.

Actually ni new Anlene product tau.. formulation with MoveMax™.  Memula tau tentang Anlene new product ni terus excited nak cuba.. Wan pun dah start bising dia cakap jaga kesihatan.. Jangan makan lewat malam, dia suruh Kak Pilla start minum susu sebab Wan nak Kak Pilla selalu mulakan gaya hidup sihat juga.  Dia cakap kalau tak nak bak sini biar dia je minum dengan Atok hahahaha..

Sebenarnya Kak Pilla jenis tak boleh duduk diam.. Sibuk ke sana ke sini.. Kerja monday to friday.. hari-hari amik and hantar anak sekolah.. pastu bekejar balik rumah nak siapkan makanan for dinner.  Kena layan orders from stokist dan agent.. Sabtu kadang-kadang kene turun office Ellfie nak siapkan order customers. Marketing products pon buat jugak.. Kadang ada photoshoot dengan team.  Malam kalau Kasih tuition kadang join duduk sekali sebab nak tengok apa dia belajar.. dia faham ke tak ke.. Kena amik tau jugak.. Rasanya mata ni cuma pejam untuk tidur malam je.. tak pernah lagi tidur waktu siang nak bermalas-malas.. Memang takde.


Malam kadang siap-siap terus pegi Zumba..

 Masa nak melepak dengan kengkawan pun dah takde.. Ni pun adalah sekali gi makan sama-sama sebab dah lama sangat tak lepak makan.. Semua ni dah late 30's so hari-hari masing-masing mengeluh sakit pinggang, sakit kaki, sakit itu ini.. kadang kitorang bekerja sampai bersila atas lantai.. duduk berjam-jam tangkap pinggang.  How lah? belum 40 lagi dah macam ni..

Macamana boleh handle kesibukan pun tak taulah hahaha.. Orang kata jangan ikut sangat perasaan malas dan rasa umur dah meningkat so kena slow kan aktiviti.. Tak nak macam tu, kalau boleh biar kita semua ni cergas macam orang muda.. Orang putih kata move as young as you feel inside. gitu...

Bila sedar kerja tak pernah habis.. baru terfikir nak jaga mana yang terdaya.. Apa lah susah sangat, minum susu je pun kan?  Dulu sekolah rendah kemain rajin minum susu, hari-hari sebelum pegi sekolah mesti minum susu segelas.  Ni dah umur macam ni jadi pemalas dah kenapa? hahahah.. Ini baru umur 37 tahun.. Kalau panjang umur, umur 50 macamana lah agaknya hahahaha.. Ok now tengah istiqomah lah ni.. Sila support i yer hehehe

 Satu pack ni 600g dan boleh dapat dalam 20 gelas :) Minum 2 kali sehari..

Biar Kak Pilla bagitau korang dulu experience minum Susu Anlene yang terbaru ni.. Kak Pilla dah start minum pagi sebelum pergi kerja dan sekali lagi malam sebelum nak tidur.. Agak-agak lagi sejam sebelum tidur..

Rasa Anlene ni ok takde rasa mual ke apa.. Tak manis sangat, rasa dia boleh diterima tekak.. Setakat 1 gelas tu laju je telan takde nak stop-stop dan paksa-paksa minum.  Buat suam atau panas sikit.. Sedap je rasa dia.. Sila percaya..

Kalau sebelum pergi kerja minum Anlene ni rasa kenyang je.. Takde lah pagi-pagi buta dah menggelupur cari makanan macam selalu tu hehehe.. Jangan risau sebab kedua-dua produk Anlene ni (Anlene biasa dan Anlene Gold) susu tepung rendah lemak dan berkalsium tinggi.  Kita nak tulang yang kuat kena bina dari sekarang. Ni pun dah rasa macam terlambat je, tapi takpe better late than never kan?

Susu Anlene baru with MoveMax™ ni mengandungi nutrients seperti kalsium, kolagen, protein dan nutrients lain seperti magnesium, zinc dan vitamin B,C,D dan E untuk membantu menjaga tulang, sendi dan otot kita.

Kita minum susu bukan setakat untuk tulang sahaja.. dengan MoveMax™ ni joints dan muscles pon akan terjaga.. Kak Pilla ingat lagi tahun lepas masa pegi tarawikh.. tetiba lutut kanan sakit.. hampir sebulan sakit.. tu maksudnya joints tu bermasalah sebab usia dah meningkat.. Sebab tu sekarang Kak Pilla dah start amalkan minum Anlene.  Kak Pilla nak pergerakan yang cergas dan muda.. Kak Pilla banyak berkejar ke sana sini.. baru balik exhibition yang berlangsung 16jam sehari selama 2 hari dan yang 72jam exhibition non-stop pun ada.. kena berdiri bergerak.. melayan orang ramai.. So kerja Kak Pilla ni memang memerlukan badan, tulang, otot dan sendi yang kuat dan sihat.

You all semua boleh dapatkan new Anlene MoveMax™ ni di semua leading supermarkets.  Ada jenis susu tepung dan ada juga jenis yoghurt form.  Untuk susu tepung macam Kak Pilla minum ni ada dua perisa iaitu biasa dan coklat.  Packaging pulak ada yang 1kg dan pack kecil 175g.  Kalau nak try Anlene Yogurt pulak ada 4 perisa, plain, mango, strawberry dan mixed berries.

Nak tahu lebih lanjut jom layari:







Love, 
Filla.

1 comment:

Mommy Muhaimin said...

Baru tau umur baya saya pun boleh minum anlene. Ingatkan warga tua jer. Hahah. Diari Mommy Muhaimin