Wednesday, July 20, 2016

Deco Aidilfitri Acah-Acah sangat ni..

Lama tak share deco Kak Pilla.. hahahaha takde apa sangat pun.. sama je.. 

Cuma ada tambah frame sikit and tambah sofa seketul.. So takde lah berebut asyik orang tu je dapat baring.. 

 Dari dulu suka tengok hall kemas, rasa selesa je nak tengok tv.. Lagi satu suka dapur kemas.. kalau kotor melekit-lekit bersepah acaner lah.. i cannot.. nanti rasa nak marah je.. 

 Haritu aircond tu leaking.. menitik habis ke lantai and kat blind curtain tu.. Terus Pak Radie gi basuh pancut air yang tembak tu.. bersih balik... aircond pun panggil orang suruh service and betulkan sekali.. Baru hidup Kak Pilla kembali tenang.. Frame kiri kanan dinding tu murah gila hahahah.. Tak taulah Pak Radie ni mana tah dia beli.. Tapi ok jugak, ahkak suka ;)

Frame gambar budak-budak ni kat tepi tu nanti nak hang kat dinding.. ada order 12pcs haritu.. 6 kecik, 6 besar sikit.. Tempah sekali dengan Elly masa exhibition kat Matrade haritu diorang ada bukak booth.. 

 Ala-ala painting building lama.

Lagi frame gambar budak-budak ni.. Heheheh korang lom tengok lagi gambar mak dengan bapak budak yang poyo nye amat mengerikan hahahaha.. Tunggulah Pak Radie hang dulu kat dinding nanti dah siap i share lagi ;)

Jangan salah anggap kata poyo tayang rumah.. rumah kocik je dik.. bukan banglo 18 bilik pon hahaha.. Tapi tulah kalau korang dah ada rumah sendiri atau duduk menyewa sekali pun.. Cuba jugak untuk cantikkan rumah ikut taste masing-masing.. diri kita ni semua bermula dari rumah.. rumah kemas maksudnya macam tulah teraturnya hidup kita.. rumah kecik comel pun boleh cantikkan jugak.. tak semestinya nak tunggu rumah besar baru ada hati nak mengemas.... rumah kotor macam tulah hidup kita tak terurus.. 

Sekian Kak Pilla membebel macam ongtua sangat perangai hehehe..


Love, 
Filla.

13 comments:

Iela Fazielah said...

ya....ya...setuju.....cantik rumah.....

Aty_Fared said...

cakap pasal dapur tu..betul lah kak.. saya pon kalau dapur melekit bersepeh..meamng rasa macam nak marah jer.. walaupon dapur tak lawo mana pon ;p

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

betullllllll!!

Unknown said...

DIK pilla, salam perkenalan.. akak suka baca blog you.. cantiknya rumah pilla.. salam tu dik elly dan dik peej ye...

Nurul Nadila said...

cozy je tengok hall kak pilla.suke kite tengok :)

Anonymous said...

Salam kenal...

Akak ni silent reader aje dan customer Ellfie juga ni..
Cantik dan kemas aje umah filla..tapi kan, akak nak request nak tengok gobok Wan laaa...hehehe...

Anonymous said...

Salam Pilla,

selamat hari raya.. Nampak banyak makanan best best kat insta.


Memang betul tu, diri itu bermula dari rumah. Terutama kebershihan dan kebesihan.


Ramai yang tidak mendidik diri apatah lagi anak anak kebersihan selepas memasak mencuci dapur.

Bila part masak memang hebat ..mengemasnya ..tu entah la..
lepas tu bilik mandi dan tandas. Masih juga tidak dididik diri dan anak anak kalau mandi tu jangan lecak sana sini.. dinding basah kuyup lepas tu tandas basah lecak..

lepas tu cuci setahun sekali....


Carl Dani said...

nice deco kak pillah...cantik juga frame tu, nak beli juga.

Noni said...

Saya suka tengok deco rumah kak pila. Selalu rasa cam nak tiruuuuu je. Hihihi

Rizziela said...

mmg tenang ajer kalau balik rumah dapat lepak2 dengan senang & tenang.. kemas & rapi ajer

A.I said...

macam hotel umah ko filla..cantik sgt..

I am ZieLA said...

Setuju sangat kebersihan bermula dari rumah. Ianya sangat menunjukkan siapa diri kite.
But i can't brain with orang yg ckp rumah bersepah tak hias sebab rumah sewa lainlah rumah sendiri. Abes kalo menyewa kena dok bersepah ke? Peliks!

Anonymous said...

Itu menunjukkan dirinya tak bertanggungjawab as a person...
Have no respect pada benda di sekeliling. Bukan hak dia ..pi lantak..jahanam pun tak pe