Tuesday, February 16, 2016

LONDON last entry

 Akhirnya habis jugak entry London hahahahah.. Pastu aku blur hari apa aku kat harrods ni? hahaha.. Rasanya malam last kot kitorang gi sini.. tu pun petang tu kitorang berpecah dengan Win and Pak Radie.. diorang nak berjalan lagi cari paip.. Saja nak belikan Atok Braim paip so diorang tak jumpa yang menarik kat satu kedai tu.. nak kena menapak dalam 20minit pulak ke kedai lain.. Elly cakap biarkan diorang menapak kita naik tube gi harrods. Amboi terror sangat nie.. 

Aku, Elly, Hetty dengan anak-anak Elly gi harrods.. pastu janji luar harrods pukul sekian-sekian.. eii seram dahlah phone semua takde line sana.. memang tak leh pakai kalau takde wifi.. tupun masa sampai station tu.. elly dah lupa mana building harrods tak nampak hahaha.. pegi mall lain pulak.. tanya-tanya orang baru nampak tersergam kat situ..

 
 Punyalah besar Harrods ni.. floor paling bawah je jual segala biskut dan makanan-makanan brand harrods.. naik atas pastu floor terpecah dua.. tapi mak ngkau mahal nak mampos hahahaha.. bahagian cadar tu Pak Radie pusing area situ dia nampak ada cadar tu kalau convert duit kita jadi RM24K ko gila ke apa.. tidur atas emas ke hahahah.. kat situ nampaklah segala orang Arab yang dari atas sampai bawah branded gila kasut bulu-bulu beruang kot hahahha.. terus tersepit-sepit aku jalan hahahha.. 

Aku tak belikan Wan apa-apa lagi.. untuk mak mertua dah beli bag clerks hehehehe.. boleh lah sebab MIL suka bag.. nampak bag harrods terus suka.. aku tau Wan mesti suka bag-bag macam tu kadang gi kelas.. pastu Wan kan kadang tidur umah abang aku senang nak letak-letak baju sikit ;)

Memang menggila dalam tu.. murah tu taklah, tapi cantik!!!! gerammmm!!! aku beli gak untuk diri sendiri ngan untuk anak-anak..

Nasib jumpa balik laki masing-masing hahahah.. tapi diorang lambat sikit rupanya gi window shopping dalam harrods cisssss!!!

Pastu tak ingat apa terjadi.. ntah betul ke tak susunan cerita aku ni.. hentam jelah..

Pagi tu last day kat London.. mintak late checkout tapi tak dapat.. so checkout jugak call taxi (Elly ada contact) disebabkan flight kitorang malam, so mintak taxi datang collect bag je dulu.. nanti terus hantar kat airport je bag tu.. sorang lagi taxi akan amik kitorang kat Madame Tussods hantar ke airport terus.. 

Pagi tu bangun relaks-relaks makan sausage..

 
 Kan aku cakap ada kedai halal kat situ.. senang nak dapat makanan halal nak masak ;)

 
 
 Sementara tunggu abang taxi datang collect bag.. Huhuhu rindu blue door ni :(

 Betul-betul depan apartment ni ada primary school.. tiap pagi ramailah mak-mak and bapak-bapak hantar anak gi sekolah.. ramai Muslim jugak hantar kat sini..

 Hari last ni just jalan slow-slow and buang-buang masa je.. sambil jalan ke station tu memang banyak kedai-kedai vintage..







 Pak Radie and Win memang suka benda-benda vintage ni.. so aku ngan Elly melangok tunggu diorang hahahah.. tapi best jugak leather bag dia cantik-cantik.. aku suka tapi tak beli sebab risau nanti tak pakai hahahaha

 kat London senang cari kedai makan yang halal..



 Tekejut ahkak..

 Untung dapat duduk hahaha sebab selalu memang berdiri je




 Masuk Tesco Express ni cuci-cuci mata jap..

 Cantikkkk sangat cafe-cafe dia.. tapi belum tentu ko mampu minum kat luar tu sejukkkk heheh

Pastu lunch kat Restoran Melur ni owner dia orang Melayu dari Malaysia..

 kat Edgware Road..

 Menu dan harga.. berpeluh tengok harga hahahaa.. takpelah last day, duit pound ada lagi rugi tak pakai..




 Aku ngan Elly makan curry noodle kalau tak silap.. semangkuk standard ni dalam RM50 ada kot.. pitam hahahaha.. tapi kat London what do you expect? sebab tu orang selalu cakap jangan convert kalau tak ko pasti menangis.. 

 
 siapa minat Beatles boleh singgah sini untuk beli souvenirs.. 


 So itu jelah cerita London Kak Pilla.. 

Kalau orang tanya mana best? Amsterdam, Paris dan London.. Semua best dia lain-lain.. tapi aku paling suka Amsterdam hahaha.. tapi Amsterdam tak sesuai untuk orang yang ada anak kecik macam umur 3tahun - 6 tahun macam tu.. malam-malam nak bawak berjalan agak risau sikit hehehe.. 

Paris ok kalau nak jalan-jalan banyak jugak tempat.. ada tempat yang cantik gila dan ada tempat yang tak cantik pastu station train dia busuk hahahaha.. nak beli hendbag silakan sini murah sikit ;)

London aku suka sebab tenang, aman dan damai.. cantik dan romantik.. makan pun senang jugak.. kalau tak nak rushing better jalan plan sendiri.. tube ada banyak korang study je map tu confirm ok tak sesat.. bas pun berlambak.. 

Untuk kita yang first time dan tak de experience better setiap negara tu korang amik hop on hop off bus.. sebab bus tu akan pusing banyak station korang boleh berhenti dan jalan-jalan ;)

Balik tu nasib baik Elly bagi pinjam novel ni.. kalau tak keras jugak aku dalam flight lama-lama hahaha


 Ni masa kemas bag.. seronok sangat sebab aku ngan Pak Radie kalau gi travel, kitorang akan sibuk cari gift untuk anak-anak dan family both side je.. untuk diri sendiri akan beli 1 je setiap tempat tapi yang lawo sikit lah hahahaha.. rasa seronok dapat belikan gift.. 

Itu je pengalaman yang dapat Kak Pilla kongsi dengan you all semua.. sampai kita ketemu lagi di entry travel akan datang InshaAllah.. amboi berangan hehehe..





Love, 
Filla.

4 comments:

Nurul Ain Zulkarnaind said...

rindu nak ke london lg..

best nya sis!

fathiyah jamaludin said...

betul kata kak pilla. sy gi amsterdam bawa 2 anak kecik masa tu. umur 3 n 1 thun. malam2 berkurung dlm hotel je.hahha
tp kalau tpt2 lain dlm holland best je. sy jalan2 ngn anak2 suami gi kerja x takut sgt.
amsterdam je dia mcm menakutkan.

nisa nass said...

Sy pergi dulu 6h 5m hari2 breakfast dkt malaysian hall..kitorang sewa kereta gi countryside,bicester,manchester dll..teringat2 pulak memori..best london! :)

Siti said...

Best baca pengalaman k.filla melancong...hrp suatu hari nnti dapat jejakkan kaki kat negeri orang..