Wednesday, September 07, 2016

HIJRAH DAH ISTIQOMAH.

Now hangat isu Uqasha dan Safiey.  Hangat sebab diorang berdua tu semua orang kenal.. Sebelum ni Kak Pilla just baca je lah apa yang viral kat social media tu.. Tapi terkesan di hati juga sebab sedihlah kan.. Hidayah tu bukan senang kita nak dapat..  Sesungguhnya kalau kita dapat hidayah tu tak ternilai harganya.. Tapi sayang atas sebab-sebab tertentu, hidayah tu hanya sementara.. Sebab tu istiqomah tu penting, mohon Ya Allah tetapkan hatiku.  Godaan-godaan ni semua tolak ke tepi tahan nafsu, tahan godaan.  Tapi godaan makan ai kenot, ai pasti tumpas heheh..

Banyak lah yang bersuara supaya mereka berdua kembali seperti dahulu.. maksudnya sorang kembali bertudung dan sorang lagi kembali menjadi lelaki sejati.  Termasuklah Da'i Wan, Heliza Helmi dan ntah sapa-sapa lagi.. Tapi dalam banyak-banyak tu, aku tersentuh dengan kata-kata Raisyyahrania / Felixia Yeap.


Cuba baca dan fahamkan betul-betul apa yang Raisyyah Rania cuba sampaikan ni






Ayat dia lembut tapi tegas.  Tak merepek-repek dan very clear.  

Semoga kau, aku dan mereka terus istiqomah.  Berhijrahlah kerana Allah, bukan kerana manusia.





Love, 
Filla.

4 comments:

Lynda Che Lah said...

setuju...
semoga tetaplah hati kita utk istiqomah

deeni said...

Betul, istiqomah mmg payah.

Ai pun kanot tahan godaan makan. Sbb tu tak kurus2. Hihi

diNa said...

yang penting hati kena ikhlas kerana Allah.. InshaAllah yang lain akan jadi mudah..

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

Akk pun tersentuh dgn post Felixia