Friday, December 11, 2015

CARI LANGSIR DI SARAH HUGHES, GLOBE.

Hari ni nak cerita kisah Sarah Hughes Globe pulak.. Masuk ni dah 2 kali Kak Pilla pergi sini.. 

Haritu Kak Moon offer nak datang sini time diorang buat sale tu.. Siap pulak ada harga Moon.. Wowww kiranya macam dah murah, murah lagi.. Gila tak nak?  Lagipun masa aku pergi first time dulu aku dah pusing round-round dah.. memang lawa-lawa..

Sejujurnya lah.. dulu aku ingat kain langsir kat Sarah Hughes Globe ni stok kampung2 sikit.. Tapi sangkaan ku meleset ya.. Lawa-lawa dan modern semua.. ala-ala langsir hotel, ala-ala langsir rumah banglo ala istana pun ada.. jenis yang fabrik tebal dan berat.. bila pasang confirm terletak cantik je dia 'jatuh'.. Kalau korang beli langsir, carilah yang kain dia tebal, berat dan 'jatuh'.. jangan cari yang nipis dan ringan.. kang gantung jadi jegang pastu macam melayang-layang je.. not nice ye... 

So di dalam kesibukan tu.. aku dengan Peej redah jugak ke Jalan TAR tu demi nak berjumpa Moon dan tengok sendiri langsir-langsir yang harga runtuh tu.. 

Korang nampak tak Member Card Sale tu harga dia?? Murah kan?? Tapi rupanya harga Moon lain lagi.. OhEmGeeee kegilaan apakah ini.. Nampak tak ada sticker kecik bulat warna kuning kat tiang tu.. tu harga moon.. lagi murah.. rasa nak pitam.. ini mimpi ke apa ni?

Aku suka gila fabrik macam gambar kat atas tu.. Tapi pikir sepuluh kali.. tak nak lah sebab aku nak tukar ni langsir bilik.. langsir bilik aku tu memang plain warna hijau.. dah sebijik macam fabrik kat atas ni.. so nanti takde perubahan pon.. takat warna je berubah.. ok pusing, kita carik lain..

Silalah cuci mata ye.. ada banyak gambar ni ;)

Arghhhh cannot tahan.. Aku dengan Peej lama kat sini.. ke depan ke belakang.. dekat sepuluh kali round kat sini.. hati dah melekat hahahah

Huwaaaaaaaaaaaaa lawa gila kot.. English sangat design dia.. akak suka!!!!!

Harga Moon bukan yang RM159.20 ye.. murah lagi dari tu ye.. murah banyak.. i cannot tell u people.. Tapi memang meremang lah harga dia.. So make sure kalau Moon buat sale kat Sarah Hughes Globe tu jangan lah teragak-agak.. sila lah datang sebelum korang menangis meratapi di bucu katil.

Asyik lah kehulu ke hilir dengan Peej..

Langsir yang kat Kak Pilla tu pun lawa kan???? 


Ok dah pening lalat time nie hahaha


Yang Peej pegang tu semua jenis cantik tebal tu.. Ko tengok tu.. RM15 je.. Rasanya harga Moon lagi murah kot dari tu.. 


Yang berlonggok tu RM5/meter you olllssssss.. 


Jenis gambar kat atas ni pun kalau dah siap lawa ni..



Ada anak boy? Silalah ganti langsir bilik anak tu dengan langsir ni.. Huwaaa comellllll..

Ni untuk girls.. tapi tak semestinya buat langsir je.. kalau creative boleh buat bantal ke apa..


Ni orang panggil apa? Blackout curtain ke apa? memang kalau tutup lampu akan jadi gelap gelita ;)

Ni yang Kak Pilla suka tu

Kalau korang suka jenis langsir design sekerat-sekerat macam tu pon pihak Sarah Hughes Globe boleh buat.. beli langsir terus je tempah kat situ jugak.. Ada macam-macam design, habaq je nak lagu mana.. Kak Pilla buat jenis eyelet tu macam gambar atas tu.. ada ring tu.. ring pon ada kat Sarah Hughes Globe tu jugak.. pilih je nak warna apa.. kalau jenis korang pakai railing cangkuk tu pun boleh.. 

I terbekenan this one.. asyik mundar mandir kat sini hahahah

Tanya pendapat Moon, of course lah Moon cakap "cantik pilla, pandai pilla pilih".. muahahahahahah

Ni pun ada ye.. pon aku suka jugak.. dah bayangkan buat alas meja lawa gak..

Harga dia murah je.. bukan yang harga display.. 

Bocor rahsia.. tu langsir Peej.. sweet kan colour dia??? cepatlah sangkut langsir kat rumah Peej... Kak Pilla nak tengokkkkk hahahaha.. tapi Peej risau kucing-kucing dia kan ada yang macam perangai tarzan.. Peej sayang nanti jahanam langsir dia.. 

Lepas dah pilih dan potong langsir yang kita nak tu.. boleh ke bahagian tepi sini untuk bagi ukuran..

Suasana di Hughes Globe..

Ok dah puas tengok gambar kan? Jom tengok langsir lama Kak Pilla..



 Jenis ring-ring camni kalau tak silap nama dia Eyelet..

Kak Pilla memang suka warna plain.. tak suka langsir corak serabut-serabut.. kepala dah lah serabut banyak pikir.. masuk bilik nak tenangkan fikiran.. tapi katil Leecha tu boleh tahan sakit mata aku tetiba Hello Kitty hahahaha.. nak buat camne kan.. Ada anak kecik, turutkan jelah permintaan nak cadar kartun.

Berapa lama dah tak tukar hahahaha.. Well aku kan jenis pemalas hahahah.. Sebab tu hall umah pon aku tak pakai langsir, aku pakai yang blind curtain je.  Sonang, tak yah sibuk-sibuk nak tukar langsir time raya hahahahah.. Tapi tak tau lah kalau dah meningkat usia ni soon aku tanak pakai blind nak tukar langsir pulak kann..

Ok jom tengok curtain baru Kak Pilla pilih kat Sarah Hughes Globe haritu..

Nak kena jeng jeng jeng ke?



ok lah scroll sikit lah yer.. macam zaman blog 7 tahun lepas kan suka main scroll down please hehehe



-




-




-




-




-



-



-





 Ok tak? muahahahahah... Puas hati dah memanjat tangga tukar langsir baru.. Bilik sempit so ini jelah yang terdaya.. Dengan katil Leecha lagi nak menumpang kat situ ;)

Bila pilih curtain bercorak, better tukar cadar yang plain dan lembut bagi match sikit dengan warna curtain.. Kalau curtain dah berbunga bercorak.. tetiba cadar ko segala warna warni abtract boleh sakit jantung ye.. Kalau curtain plain, boleh lah guna cadar yang bercorak sikit.. Amboi macam ID pulak hehehe..

 Rasa tenang je mata sebab mata aku ni selalu nak plain je.. tak suka bercorak.. Tapi sekali pandang kain ni haritu terus jatuh hati.. Warna dia pun lembut.. so kita tukar lah selera sesekali bagi feeling sweet-sweet tamparan wanita sikit..

 Leecha the busy body.. Dengar bunyi kereta ke horn ke dia mesti lari nak tengok.. so kepochi.

Terlabuh sikit.. tapi tak pelah.. ok jer..

Kalau korang nak tukar langsir baru silalah ke Hughes Globe Jalan TAR sana.. Banyak gila pilihan.. Oh haritu masa collect langsir ni Sarah Hughes Globe tengah buat Year End Sale.. Kak Pilla jeling sikit je.. takut nak pusing-pusing kang kena beli lagi hahahha.. Siapa nak pindah rumah baru ke.. atau langsir korang dah bertahun tak tukar ke (macam i) silalah berkunjung, confirm tak menyesal :)

Sarah Hughes Globe Year End Sale dah bermula sekarang sehingga 2 Januari 2016.

Silalah shopping sampai lebam.



Love, 
Filla.

4 comments:

mamasuri said...

alolaaa...cantiknye langsir budak2...nak kena survey gak ni...

mOnamie said...

series lawa kak! naik kan sikit railing tu.. lagi lawa! tapi dont worry, dah lawa dah.:-*

Chekgu Azrine said...

Seyes...semua lelawa sgt

shahidah said...

kak filla,,mcm mana nk dpt harga kak moon..huhu