Friday, May 16, 2008

take a break @ service centre..

- on the way to honda glenmarie..kasih ngn pose gedik dia-

last saturday me, acih and radie went to honda for car service appointment.. dah termiss byk minggu dah..heheh.. i love this service centre because thay have a small but comfortable playroom for kids.. so sambil lepak waiting for the car to be serviced lah laa lepak in this room with Acih... menan x byk ar.. tp ok lah... ada machine buat kopi tu.. so leh minum2..

kasih enjoying herself riding this green 'apa ntah?'... hehehe



jom minum dulu..letih dow...dlm 2 hours gak nunggu..(saper suh buat appointment at 10.00 am on saturday!! sendiri mau ingat ler!!)

now i realised that kasih is growing up faster than i can imagine.. big girl dah kan?.. pandai nak pakai panty... x suker diaper..(dia kata panas)..pandai make-up.. nak pakai skirt2 ala princess.. nak itu nak ini..aku yang peningggg!!! and yesterday she suddenly she said.. 'mama, ni kakak nie...(pointing at herself)..aik?.. tu bukan statement nak adik kan?.. heheh.. then i said.. 'oohh..kakak.. oklah kak kasih, jom tgk tv nak'.. kasih biasalah dgn muker bangga malu2 kucing sikit terus tgk tv...

kasih aleeya.. heeee geramnyer aku!!! kat nursery pon cikgu ckp kasih can talk fluently now.. tp she has one kind of pangai yg suker jer slow2..lagi org nak cpt lagi dia sajerrrrrr jer! huih..tu yg buat aku panas hati tu.. contoh mcm semalam back from nursery..kat umah.. 5.45 dah sampai..tp kul 6 baru dpt naik atas umah!! motiffff????!! kasih buat derk.. suh pakai selipar dia wat donno... suh jalan dia diri tegak.. (padahal aku x marah pon time nie?) tu nama dia sengaja kan?... aku mmg naik hangin.. tinggalkan dia nyangkung kat tepi lereng bukit tu.. leh tahan dia dok jer situ.. pastu dah lama sgt aku nmpk dia meninjau2 looking for me.. pastu aku terus gi kat dier.. dia kelam kabut nyangkung ala2 x der jenguk2 aku!! ceh!!!! what an auta acih??!!.. ini lah dia tabiat acih dari kecik till now.. aku lak jenis sumer mende nak cpt.. nak kejar masa.. biler dia buat lecey mcm tu...huihhhhhhh..rasa nak piat jer!!!

pandai posing dah dier... hehehe

hello?..saper tu?.. ni kasih nie...

5 comments:

okinokiyo said...

filla..
tula cptkan diorg grow up?
nasya plak kan cikgu suzi ckp, dia gigit org pastu main tolak2 jek org ketepi.dulu igtkan dia yg kene gigit, skali plak dia la tukang gigit..takutnyaa mak budak tu marah :D

cunla kasih posing..berangan jadik kakak plak tu :p sila la siap sedia ok?hahahah gelak syaitan sket

...$weE+ 666... said...

hello... kasih ke tu? ni fenriz ni... lama tak jumpa kasih ek, winduuu arrr... ahaks!

stylo gilos kasih skrg ek... bahaya ni! harus jadik rebutan ramai pasni, dah la skrg ni dia asyik nak dressing feminin gitu. slalu pakai skirt, kaler pun sweet-sweet sajorkkk... dah byk berubah kasih skrg, fenriz last jumpa kat starbucks GE mall ari tu, skrg agaknyer kasih dah luper fenriz ek... ye arrr, kita dua kan kalau jumpa memasing jual mahal... muahahahaha...

takpe, nanti fenriz main gitar lagik depan kasih ek. kali ni nyanyi lagu spesel, sure kasih cairrr balik mcm ari tu... kan kasih kan? kan? kan?

ops?! apa auntie filla? mini cooper? dah order dah, bungkus 8 bijik! tahun 2026 sampai lah... huhuhu...

ok yer, kasih yer... nanti call fenriz lagik yer... kim salam papa awak kat sblah tu yer... dgn ucapan jgn merah sgt lah pak ngah! muahahahahaha... take care yer kasih! *muahz muahz muahz*

hOtMaMa said...

ah cungggnyer acihh!! siap spek sama kaler dng baju lg... kellasss anak filla!!! hihihihi...

siti fatimah said...

so cute & comel la acih nie :)

happy2gether said...

phewittt....stylo la kasih..dah pandai pose plak tu..gerammm aku tgk dia...