Friday, May 23, 2008

i can't live without.....

my bantal bucuk kesayangan nie..dah sampai kat langkawi dah okeh!! actually this bantal bucuk belongs tu pak radie..tp biasalah aku kan.. aper hak dier..sumer akhirnyer will be mine!! yg aku nyer jer takkan jadik hak milik dier..sbb hak milik kekal okeh.. heheh.. tp sedap ooo..sejukkkksss jerrr..hehehehhe.. sanggup sepak2 ler kalo berebut bantal nieh... acih pon tau ni aku nyer!!!
foundation from MAC nie.. mesti pakai.. sbb kalo tak pakai..harus muker aku mcm hantu!! polka dot sana sinie..huhuuu.... tak tahan ok..
blusher yg dah naik haus aku kejekan!! kakakahhh.. tp aku suker sbb casing dier comel jerk..senang bawak..tahan plak tu..dah lama giler x habis2.. worth buying!
ini compact powder.. tp ada lagi satu yg ala 2way cake tu.. itu ala2 concealer.. haa yg tu must have..kalo tak..cemana nak menutup segala cacat cela? kalo muker tu dah mmg lahir2 dah cun gilos mcm nasya aziz ok ler.. aku tak memerlukan bahan2 sokongan nieh....heheh
yg ni oso very important.. i likeee sbb very moist.. and will give u ala2 'wet lips' yg menggoda..adoiii..geliss.. pandang jek yer..kiss x leh..nanti tak shine bibir i nie..huhuuu..ari tu bwk menatang ni gi genting..rupanyer pressure kat atas tu..skali aku bukak.. melimpah dia kluar! skt jantung aku nengok.. puas aku try nak masukkan dia..sayanggggg ok...
aku bukan ler nak cantik mcm cik ct... hehehekkk.. tp mak aku pakai dia kata best... aku kan cpt tepengaruh?.. so aku try..nie kira b4 make-up ler.. ala2 base gitew..eiiii ngader!

aku ada kisah ngn vaseline.. bermula dari aku kene sakit mulut yg kronik..bukan lembu jek ada penyakit mulut yekkk... aku ponggg!! dlm setaun gak aku merana!! habis pakar mulut aku gi jumpa..beribu habis..(duit mak aku)..hahah.. yerlah ni kes bibir ok!! aku x leh pakai lipstick.. punca dia aku beli burger kat A*****... mkn2..pastu gatal2..pastu jadik worse.. doktor siap ckp mebi aku x bley pakai lipstick sampai mati..boley? merana ler aku..kang kawin x leh pakai lipstick camno? (itu yg aku pikir)..hahha.. dah try mcm2 x jalan..last sekali aku try mende yg murah nak mati nie..sekali terus baik..boley?.. haha..tp till now aku x leh sebarang2 pakai lipstick.. mintak maap ni bkn belagak..tp biler pakai lipstick murah or brand biasa2 terus gatal.. tu nama dia bibir byk cekadak!!! saper taknak beli murah..lagi best..jimat duit aku..tp x leh..

ok menatang nie lagik ler penting in my life.. nak pluck kening..pluck bulu ketiak lagik.. penah sekali aku attend course lupa bawak..course tu 3 weeks camtu.. aku cabut kening ngn jari ok..aku main tarik jek aper yg dpt.. ketiak pon sama..mcm org utan jekkk... hahah..rimas arr tgk beserabai..yg lagi satu tu nak tekan2 jawat!! hahah.. best....khusyuk jekkk aku ngn dua menatang nieh..ni biasa arr kan.. giler ker x der hp?.. nampak tu dah cracked? bkn acih yg buat..tp aku yg buat sendiwi..menggelongsor jek jatuh atas lantai..uwaaaa... aku ni x terror and tak minat nak blajar per psl bluetooth arr aper tooth arr.. mak tak reti and tanak amik tau.. aku tau kol..sms... dgr lagu..tu jek!!

ini aku kene ada..alamak kantoi ada lak muker aku tgh snap..hihiikkk.. malu kan tulis2 blog ni sebenarnyer.. mcm owang bodow gi amik gambar menatang2 nie...eeeiii..mcm bukan pangai aku jek nie.. tp suker ati aku ler..guna ler teknologi yg ada.. boring2 update jek.. spek ni penting..sbb aku kan pasan mcm omputih..mana leh mata i kene panas2 ni.. silauuuuuuu ok!.. nanti mak peninggggg....
satu prob aku dari dulu sampai skrg.. kalo dah suker itu..itu jeee... aku takkan tukar selagi dia x buat prob kat aku... mcm jam.. jam2 lain sumer simpan... jam kawin ker jam aper ker..sumer simpan... ini jekkk aku pakai..ngn satu lagi G-Shock merah utk gi besukan..itu sajerrrr...ini lagik arr bermakna... tiap2 hari.. sehari baper puluh kali aku tak tau arr..mesti nak timbang..weight scale ni pon boleh meraung agaknyer..tensen ngn aku!! hahahha.. yerlah kene monitor berat yerrrr adik2...

haaa ni sipar cap ayam... kesayangan aku... harga dia rm2 sajer.. ker rm1.90 aku tak ingat.. tp mmg pak radie cukup hangin..sbb aku x kira..mana pon aku nak gak pakai sipar ni.. tak stylo ker??? huahah..aku rasa ok jer.. kewl jer... kewl hotak koooo!! kadang biler kene marah baru tehegeh2 carik kasut.. biasalah aku kan stick to things yg aku suker jer!kat office..mmg kene minum nie.. 5days a week.. time cuti kat umah.. x der lah teringin sgt.. sbb office sejok kot?i'm addicted to the smell..to the taste... kalo x dpt.. rasa gelisah..aiyoooo...aku dah lama mkn this product.. letak dlm mulut..telan air..done!.. 25sachet in one box.. biasalahh..dah tueee.. kene lah feel young look young be young... auwwwwwwwwww... nie lagi penting..stock kene sentiasa ada.. sbbnya..aku sekali peningg.. sampai stok muntah2..rambut berguguran..kelakar kan? hover tauuuu... tp mmg iyer..so biler dah rasa nak start pening cpt2 carik menatang nie..telan sekali 2 bijik..tima kasih arr kat makhluk tuhan yg cipta mende nie..walopon aku tau akibat dia x elok..nak wat camno?kesimpulan citer nie... i can't live without budak nieh jer... hahahahah... mende2 lain kat atas tu leh lagik ejas kalo x der..tp ini kalo takder... mak matiiii ok!!!

7 comments:

hOtMaMa said...

suker aku dng entry ko yg nih filla... tak sangka mak nyah... dah tua2 pun ko ada bantal bucuk lg mengalahkan acih lak...hihihihi!! leh tahan aku nengok siap ada peta malaysia lg tu.. larikkkkkkkks!

ala...ko mmg dah semulajadi cun aper filla... tp ok la tu kalau barang2 tu lg menambahkan kecunan ko tu 10x gandakan... hiks..ko nih duta MAC ke hapa... kellas!!

i loikeeee statemant ko yg last tu... benda2 tu semua kalau tak der ke hilang ke hapa boleh dicari.. bersepah2 jual tapi kalau anak kita tak der leh meroyan okeh!!! mana nak cari beb!! tu sebab la kalau kat tv tu kuar citer pasal anak org hilang aku tak leh nak bayang kesedihan mak bapak dia org tu kan!

...$weE+ 666... said...

uiks? bila ko hapdet? ko online memalam kat umah yerkkk... owh ada tenet kat umah tak bgtahuuu... huhuhu... *wink*

ko nih mmg lawak arrr... dah tua2 cenggini pon ada bantal busuk??? aku ingat fenriz jer yg 'shame' ada 'mat pis'... rupanyer ada owang lagik kronik lagiks... siap bawak gi langkawi yg takleh tahan tuhhh... muahahahahhaa...

hek elehhh, byk gilos krim itu ini ko tepek kat muka ko... aku nih everytime kuar umah tepek bedak baby johnson dgn lipstick jer tau tak... lipstick pon aku ikut mood nak pakai ke tak... concealer ke, 2-way cake ke, foundation ke, sumer aku takder dlm carta... in short, takde satu pun krim melekat kat muka aku ni haaa... tak sukerrr, dan tak reti sbenarnyer! sbb tu aku slalu nampak comot kan... ko nak kawan tak dgn manusia comot mcm aku?!!! muahahaha...

tp sekurang-kurangnyer aku natural beauty gitu... ahaks!!! rupanyer ko ni plastik ek... very da fake! aku ingat ko cantik semulajadik... ahaks! ko jgn marah poms... nanti raya aku mintak maaf balik ek... huhuhu... anak cucu tumpang lalu yerrr...

...and about kasih aleeya, speechless aku nak komen part nih. jgn kata ko jer takley hidup without her. aku ni haaa yg ntah saper-saper, pun bley rasa tak complete kalau ko dah lama tak update citer dia, or tepek pics dia kat fp or blog ko. reti?!!!
sayang acih! *muahz*

(ermmm mcm best jer, nanti aku nak ciplak idea entry ko ni bleh tak poms? hehehe...)

happy2gether said...

aku pon suka entry nih...ehhe ko pon ada bantal busuk gitu, yg bestnyer ko bley plak 'kibab' radie nyer lgks...buat cam 'rete' sendirik gitu...

ko mmg terror la pakai foundation n etc tu, aku fail, aku tak gheti, selalu bila aku pakai lgk betompok n berminyak muka aku, ker aku kena beli MAC gaks?eheh...yg lain tu aku main tenyeh jeklah...tapi sejak aku pregnant ni lgk malas aku nak bersiap, lips pon kering jek...huhhuhh...

betoi ckp ko...lela n zz, mau bole meroyan kalo anak takder..huhuuu

Lenny said...

aku baca seme entry ko...
tapi bila aku nak comment je.. perut aku mintak isinyer dikeluarkan..

ko pon tau la kan condition aku yg tak best nieh...maafkan lah aku yer..

aku suka seme entry ko.. esp pasal acihh.. acih mmg cute bangat lahhh. geram tul aku ngan dier..

mmg tanpa alat-an mekap dan segala mala tok nek accessories.. kita bleh je idup lagik.. boleh ejas la.. bak kata ko..

tapi kalau takde anak... aduih.. mati kutu rasanyer... takder rakan gaduh, rakan gelak... rakan utk di sakat.. pendek kata... ilang seri la idup nieh! kan kan kan?

Mama Mya said...

salam.. sowi masuk umah tanpa izin hehehe.. acih cutenye.. salam perkenalan dari saya

Azie N Arif said...

hahaha....yg lawak tang bantal bucuk dgn cabut buluuu...hehhee....dh tuo-tuo pun ada bantal bucuk ke....ehhee....ni mesti stok rindu ngan radie...tu yg pakai bantai dia tu....ko pakai benda alah tu ke untuk korek idung....korek telinga....aku sonang jo...pakai jari jemari ku hahaha....pastuh aku lap kt arif....ahhaha...jd pendengki jap...hahaha

Miss Moon said...

gelak aku baca entry nko nih filla lawak giller ...siap aku bacakan kat sutan agik hik hik geli ketiak aku hahah bukan setakat geli prut je hokey

aku pun sama cam nko filla kalau tak der benda cabut bulu tew mau meraung gelisah aku dio buat nya ...ha benda tew jgn sesapa usik mmg setiap 2 ari aku cabuts ..bulu kening ...hahhah kalau tak mesti cam ulat bulu duk melekat kat mata aku ...hahhahah pak sutan slalu kutuk gambo aku dolu dolu msa kening tebai nak mampus hahahhahah siot je kan . benda picit black head tew pun fav aku

patut la muker nko berseri ...mmg smoothe jer...auw menawan gitew ghupernya lengkap set make up nko pilla . aku kalau time rajin aku pakai la komplet kalau malas main tenyeh jerk hahhahah walau pun mak main blasah je mac tak ori ..yg ori udah habih huarg huarg ...jgn bagitau org muahahhahahah .

tapi aku mmg tak ley idop tanpa EYE LINER aku ..kalau tak cam bengkak je mata ikan aku nih hahahhaha.

thanks for sharing this filla...sonok aku baca ..