Thursday, May 22, 2008

omong kosong..

don't have anything to share... just nak omong2 kosong jer...
hahah.. aku x leh tahan ler tgk muker budak nie.. kelaka giler.. rasa nak marah ke nak gelak ker.. tu lah dia buah hati makk.. kenotian nyer tu..kadang buat tgn ni ringannnn jerk nak bantai.. kadang nak gelak gak.. mcm muker saper ah budak nie? kening x der plaks tu!! hahah.. hari tu tanyer dia... 'Kasih... kasih x der kening.. mama ada... naper kasih x der?'..pastu dia pon tgk cermin.. dia ckp.."kita adalah kening..nie!!!!.. ".... ohhh... kasih skrg kan... salu bahasakan diri dia tu 'kita'... so me pon kalo borak ngn dia..me always call her 'awak'..

lagi satu.. tak tau ler camana nak ajar dia... sbb kasih salu ckp 'smalam'.. sedangkan mende tu baru jer jadi tadi... she alwiz think yg 'semalam' tu means 'tadi'.. haiyaaaaa... dah ajar pon x jalan gak... tetap dia yg betul.... kadang aku tepikir gak.. biler org ckp anak tu lah madu dia lah jugak racun... ini anak kecik lagi.. cuba bygkan dia dah beso.. buat hal mcm2....confirm kita as a mom.. marah kan..tp mesti sayang gak... uishh.. sedalam tu aku nak memikir.. leteyyyyyy!!!... mebi sbb i'm not like others yg sifat keibuan tu lebih menyerlah..but still i'm a mother.. still we want the best for our beloved ones kan.. i dont know how to compliment her and i dont want to.. kat umah lain arr kan?? hahahha.. lubang idung dier pon aku puji...kakakkakahhh.. if that's the only way to make her listen to me.. harus arrr!! kalau dulu i dont know how to appreciate people around me.. sekarang pon sama gak!! hahah.. tp kalau pasal anak yes... before being a mother.. kalo keluar berita pasal org tu anak dia meninggal.. aku rasa kesian..tp biasa2 jer.. ada satu kes dulu.. banjir.. air masuk dlm kereta org nie.. lelaki ni kene pilih nak selamatkan wife or anak... pastu dia selamatkan anak dia dulu..then wife dia x sempat..wife dia meninggal.. masa ni aku rasa sepatutnyer husband dia slamatkan wife dia dulu!! sbb anak takper.. boleh buat lain... (betapa bodohnyer aku time nie).. now i realised.. if the situation really happen to me.. of course i will choose my daughter first..heheh.. (sowi para hubby).. every anak is different.. kalo lahir anak kedua pon.. takkan boleh me'replace' anak yg dah pergi.. i'm sure every mother in this world pon setuju.. bayangkan aku yg tak berapa nak 'keibuan' sgt ni pon leh feel mcm nie.. aper lagik ibu2 lain tuh... mmg betullah Allah tu jadikan setiap mak tu.. cemana pon mak tu.. tp prasaan syg kat anak tu..sama jer.. eh.. yg kes buang anak cemana????? itu nama nyer bodoh!! ada ker buang anak?? aku anak kucing pon aku syg nak buang.. dah buang nangis2 pegi carik balik... ini plak manusia??!! disebabkan aku ni jenis org yg kuat pikir mcm2.. sometimes aku tefikir gak.. i'm not a good mother to kasih.. i'm not a gud example for her.. mcm2 kesalahan, kesilapan aku..kadang bile fikir mcm tu.. aku takut gak.. will she respect me? tp apa pon..kalo dia dikurniakan otak utk berfikir..mesti dia syg aku gak kan?.. sbb aku penat ngandungkan dia yg beso gajah nie... sakit ok banakkan ko kasihhh..huhu.. the way i think is totally different from others.. tp aku harap sgt.. kasih will be proud to have such a not-so-good mom nie.... boley tak kadang aku fikir.. i'm not ready to get pregnant again just because i love kasih so much that nobody can replace her.. uishhh pemikiran tak sihat siotttttt aku nih!!!! tp byk lagi faktor lain sebenarnyer.. whatever it is.. just wait till i really2 ready... when? dont ask me coz i dont know the answer.. walaweeehhhh!

hehe..teringat smlm time aku nk pi main futsal..kol 8 mlm mcm tu..i asked her..

mama:kasih...boleh tak mama nak keluar sekejap?

kasih: mama nak pegi mana?

mama: mama ada work sikit...(ngn baju nk gi main bola)

kasih: dekat mana?

mama: kat office (hentam jeklah..hehe)

kasih: dengan aunty anny ke?

mama: a'ah (padahal anny xder!!!)..kejap je..kasih dok ngn papa..main kaler2 ok?nanti mama balik..

kasih:ok mama.. nanti mama balik umah kasih kat putrajaya yeh..

mama: iyoooo laaaaa...

pastu balik umah malam lepas futsal tu.. tgk kasih ngn papa tgh tido ngn lampu tebukak.. kasih dah kat lereng2 katil tu..fuihhh... sikit lagik nak jatuh katil..boley? tu konpem golek2 ngn papa dia..pastu dua2 tetido..tp aku rasalah kan..ni konpem radie yg 'gone' dulu niehhh.. heheheh.. kadang i feel a bit guilty gak aktif gi sukan..tp fikir balik.. alaaa lek arr.. aku dah make sure i cook before i go.. dah make sure kasih ok..dah mkn dah mandi.. gipon once a week.. ok ker? uwaaa aku ni bani2 takot gak.. tp bkn gi jalan2..aku gi sukan jer.. thank u for ur understanding!!


can somebody tell me.. tu kaki ker drumstick? kuakakka... fuhh mencabar siot..pagi2 kasih nak dokong.. sbb dia ngantuk.. x leh bangun.. rabak pinggang aku.. tp salu suh pak radie ler.. penat dow.. aku tatau entry kali ni pasal aper.. tp lebih pada omong2 kosong mengisi masa lapang... tataplah kaki acih nie dulu yerrrrr... babaiiiiiii...chao!!

8 comments:

ila de cute said...

filla, sedih gak aku baca entry ko ni... huhuhuh... aku pun sama cam ko, kengkadang aku rasa cam selfish bile aku tinggal kan syahmi kat umah bila aku nak pi shopping ke nak pi nengok wayang ke...tapi aku still wat gak walaupun ada perasaan bersalah..huhuhu..

apa2 pun, we are a great mother ...hehheh

JuSh said...

Sometimes you need space to do your stuff.Takpe..bukan selalu pon.hehe.Filla,nak tanya u anto kasih kat nursery mana?Tengah cari nursery yg ok kat area pjaya ni.Tq!

Kasih Aleeya said...

ila: u know me well.. u know 'us' well..hahahahha!!! but we're good enough to be a mother kan kan..aduhh prasan bagus!!
jush: yes u r right..we need space! anto kasih kat nursery kem. tenaga air & komunikasi kat parcel E.. nak try?

...$weE+ 666... said...
This comment has been removed by a blog administrator.
happy2gether said...

emm aku pon stuju ckp Zz, entry ni nama jek omong kosong, but what u think is actually what every mothers think...kita akan rasa kita tak bagus or cukup bagus ke kita sbg mak. Yg penting kita ni bukan 'angel',kita bukan 'bionic woman', kita hanyalah manusia biasa, kita pon tak bole lari dari malakukan kesilapan & i think our children should know that, kalo tak paham kita kasik paham gak...

Cam ko gak, walopun sesayang maner pon pd laki kita, sayang pd anak lebih melampau, sbb dia darah daging kita kan...susah nak describe tp mmg sayang gilos!

...$weE+ 666... said...

hahahahahha
tu la aku nak explain
mcm ko slalu rasa ko not good enuff as a mother
sbenarnyer ko dah good enuff for her
Allah pilih ko ada sebab
Dia beri ko ruang utk jadik MAMA pada kasih aleeya ada sebab
untuk bentuk ko... untuk lembutkan ko...
aku mcm ko gak filla
mebi ko rasa tak
sbb aku dah mellow... and aku more emo... tp itu skrg nih... masa umur aku dah nak masuk 32 nih
dulu aku sebijik mcm ko!
mcm ko aktif sukan, itu tak jahat
sama gak mcm aku nak aktif dgn band aku balik
kita ada hasben yg faham kita, ok la tuh
dorang pun tahu we need space for ourself kan
apa pun yg aku tak tahu, yg ko berahsia dgn aku, i'm sure apa pun yg ko wat, ko mesti fikir anak ko kan
so when ur child comes as ur priority, mender2 lain yg ko rasa ko wat jahat, is just for urself satisfaction
enuff said... k...

Sue said...

hye filla. im ur silent reader b4 ni. rasanye penah kenal kat fp dulu. suke tgk acih.. comel sgt! n suke baca blog filla.. bestt.. hope kita leh jd gud mom... :)

Azie N Arif said...

filla, aku pun rasa mcm ko rasa. Not a good mother. Tambah aku dah ada 2 anak, tumpuan pun kurang, dgn keje rumah, dgn study, dgn keje. Tapi tiap mlm aku akan berciter dengan diaorg apa yg aku buat supaya diaorg faham. Walaupun aku tak tau diaorg faham ke tak....tp aku harap satu hari nanti diaorg akan tau aku buat ni utk masa depan diaorg gak. Nak menjamin keluarga.

Apa2 pun filla ko memang mak yg bagus....itu sbb tu ko ramai kwn...sbb ko memang ibu yg rawk ok...I like!!!!