Wednesday, May 07, 2008

it's all about me...

There are a lot of infos that i gained during the course in Langkawi..the first speaker is Dato' Dr. Fazilah..dia byk cerita pasal mengenal diri sendiri dan character org lain.. (hehe i love this topic).. coz i love to get to know people without they knowing it.. (u watchout haaa!!)

Ada satu session nie.. dia suh angkat tgn kiri tnjuk kat dier tapak tangan nie.. there are about 70 participants.. nak tau kita keras hati or lembut hati... yang kelakar nyer.. as he reached my place..he stop.. and he looked at me.. "nama dah sama..-fadilla-, tp fadilla u ni terlalu keras hati..terlalu sangat!!"... gulp.. aku sengih jek.. mcm kerang busuk pon ader..heheh.. nak tau mcmana nak tgk??? jom kita share info nie..

yer adik2.... nie ler tapak tgn ku yg comel and suker melempang..kuakakkaka... Actually saja nak tnjuk contoh... cuba tgk jari telunjuk ngn jari manis tu... kalau jari telunjuk tu panjang dari jari manis.. maksudnyer.. org tu keras hati... tgk ler plak jari telunjuk mak tu panjang giler dari jari manis...huahhahaha... yer arrr..pastu aku carik ler org yg mcm aku.. x der... aku punyer paling panjang... huhuhuuu..mcm tu lah sebaliknyer kalo manis tu panjang giler dari jari telunjuk..tu maknanyer dia mmg jenis lembuttttt sgt...

pastu Dr. tgk handwriting aku plak..(agaknyer dia bekenan nak kaji aku) sbb kene tang aku jerk..panjang jer bebel dier..dia kata tulisan aku ok.. tp tegak.. dia suh condong ke kanan sikit.. sbb tegak tu nampak aku keras! pastu tgk lak birthday aku.. November... heheh.. for your guys info... utk bulan ganjil bulan 5,9 and 11 nie perwatakan dia - keras hati.. huhuuu..laki aku bulan 9... keras gak! tp balik from course terus carik tapak tangan dia.. nasib dia ok..sama jer panjang jari dia tu.. ok ler kan?.. bagi org yg birthdate dia dari 18hb - 23hb... org2 ni jenis 'dua alam'..bukan cik pon ok!! hahha.. tp pendirian tak tetap.. mudah berubah2..unpredictable.. gitew lah... nak citer lebih..takut salah plak kang...

Pastu aku anak kedua dari 3 beradik... and rupa iras ayah... Dr. kata aku anak bapak!! haha..mcm magik siot dia tu..sumer pasal aku yg dia ckp sumer betul.. aku mcm nak tegamam jer.. nak kata dia main hentam..takkan sumer nyer betul.. dia kata 'awak ni bapak sayang lebih dari yg lain'..(ker aku terprasan bapak aku sayang aku lebih nie?)..hehe.. dengan mak selalu ler ada perselisihan..hehehehe... pastu dia kata aku independent sbb anak no.2 salunyer gitew.. pastu dia kata lagi dalam 3 org adik bradik..aku bijak sikit...kuakakakakkaka (jgn kata aku prasan)... tp aku jek yg further studies..walopon diploma jek.. bijak bab2 lain mmg aku ngaku..kuakakkaka..bijak menular..bijak menipu..bijak auta.. mende2 mcm tu aku pakar!! dan mcm2 tok nenek lagik ler dia describe aku nie...


Aku suker pada mende2 yg buat aku baca again and again...contoh ayat atas nie.. aku x suker kalo org cuba nak betulkan aku.. aku kan ego menggelabah!! heheh.. sbb aku sendiri akan betulkan diri aku biler aku realised yg apa aku buat tu salah.. aku boleh dibetulkan oleh org2 tertentu yg tau mcmana nak handle aku.. waaaa...giler mcm bagus!.. alamakkk tetiba rasa nak gi toilet... mintak maap bagi laluan.........nanti sambung lagik kat story lain..baiii..



4 comments:

okinokiyo said...

fillaa: meh sini bgtau sket.aku pun anak no2, pastu muka iras ayah, pastu pun pandai sket :p pastu apa lgi.cumanye bab jari tu xla sama dgn ur jari yg obviously pjg giler telunjuk dr jari manis..
kasik la lgi tips..tgh2 syok2 baca nak gi jamban plakkkk :D

...$weE+ 666... said...

siot nyer poms, gi toilet pon mau story sini. gi jer la senyap-senyap, pastu continue jer la balik. nak ngelat arrr tu...mcm la aku baru kenal ko smlm. huhuhu...

aku bukan per, aku suker arrr ko jadik nujum pak belalang ni. aku suker! sbb nyer aku tak dpt ikut ko gi awana porto malai tu kan, apa salahnyer ko jadik nujum aku japs. hehe... byk gak yg kita sama. sbb tu aku suker. lahir bulan sblas, anak kedua, bijak segala-galanyer... muahahahaha... aci tak aku angkat bakul sendri? tang iras muka ayah tu, aku tak sure sgt la... kena tanya korang yer ke aku iras ayah? ke iras mak? hehehe... ke iras dgn biras aku? *wink* tapi tang ayah aku sayang aku lebey tu, konpom arrr... walaupun aku sempat 3 tahun jer dgn dia... mak aku ckp ayah aku mmg sayang anak pompuan dia sangat! sangat! sangat! dah, tak moh citer pasal ayah, tukar topik k... huhuhu...

gilos panjang jari telunjuk ko poms... ni bukan keras hati lagik dah ni, ni queen control dowhhh... sumer main tunjuk jer! kuakakakakakkaa... sib baik jari telunjuk aku sama panjang dgn jari manis. baru balance! kan aku nyer motto "balancing is important" gituuu... jahat tapi tak jahat sgt. baik tapi tak baik sgt. tahu tapi tak tahu sgt. keras tapi tak keras sgt. lembut tapi tak lembut sgt. muahahahaha... aku kan placable! yo yo or jer ek!!! ok la tuk!

JujueLopez said...

tu tangan ko ke?
macam tangan tok mertua aku jerrrrrrrr....

~ Mrs. Kay ~ said...

==> aku pun anak no. 2 gak
==> aku sorang je msk U
==> tp muka aku cam mama
==> mama aku ckp aku stubborn tp aku x lahir bulan ganjil..aku lahir bulan 8...huhuhu..
==> yg pasti jari aku x mcm ko..ko leh masuk kategori OKU siut..hahahhaha..(jgn marah ha)