Monday, June 05, 2006

kasih in nursery..

uwaaa... this morning i sent kasih to the nursery near my office.. miss her miss her.. i dont know if they can take care of my kasih like i do.. kasih cing camne? kasih yak2 nanti dorang tukar diapers lambat ke cepat??kasih lapar? kasih nak susu? dorang tau ke bile nak bagi?? ..aiyooo!!! should i think this way or opposite?? alamak.. i cant do my work, just think of kasih, kasih n kasih..td kat nursery pon when i left her and shut the door, dia dah start crying...makkk.. rasa mcm nak nangis jugak.. yes i look strong but i'm not!!! rasa mcm nak amik dia balik.. nak amik cuti nak dok umah nak jaga kasih... but i've no choice.. kasih x leh tido kalo bising2.. tadi ada budak nangis2.. alaaaaa... cemana nie??? help me help mee....

9 comments:

Miss Moon said...

filla, kasih dah ada kat nursery ek ..jangan risau ..she'll be fine . Memang mula 2 mmd dia akan payah sket nak tido but sooner dia akan biasa..memang jagaan tak kan sama tapi insyaallah ..kiter tawakal jer

Kasih Aleeya said...

hi moon, td call nursery, dorang kata ok jer dia, dah mandi, dah makan, now tgh main..dia tak byk ragam, tak takut org.. nsb baik ler..heheheh.. gumbira jer mama dia nie..heheh.. baru nak testing jer ari nie, InsyaAllah bulan 7 ni kot?!..

|| s h e i l a || said...

filla think positive...kite xleh samakan org jaga ngan kite jg sendiri..memula mmg kasih payah skit nak sesuaikan diri dia tp i'm sure lelama dia mesti dah x heran kat mama dia bile mama dia anta pepagi..trust me..pengalaman kengkawan ofis aku camtulah..

Miss Moon said...

betul tuh sebab sekarang nih Isk bila nak amik dia ...buat tak nampak je mummy dia sebab dia nak main pnyer pasal...duk nampak budak2 lain main ..ok la time kiter nak amik dia enjoy main kan rather than kiter amik dia nangis kan

Kasih Aleeya said...

hehe..thanks..smlm masa amik, dia tido dlm buai..dari kul 2.30 sampai ler kul 4 tido..hehe..pastu org2 nursery sumer kata kasih ok..senang jaga..sebab x nangis eventhough first time kat situ..ada pengasuh yg dah kene gigit ngan kasih..hehe.. tp prob ngan wan ampang..asyik nangis indu kat kasih!!..ayooo..susahnyer..baru x jumpa 3 hari.

Miss Moon said...

bagus ar kalau cam tuh fila, memang nenek akan rindukan cucu ...cam my mil kalau sampai umah terus dia cari cucu ..kena gomol2 hahahha rindu teramat ..kalau kita org kata tak balik mesti nanti dia kira berapa hari tak nampak Isk

moon kat training room leh baca blog tapi tak leh nak update ....ermmm

Miss Moon said...

filla, kiter ada jumpa 1 baju cam baju isk tuh , tapi yg nih dia tulis DADDY GIRL..pastu ada few yg according to days..MONDAY ..TUESDAY..till FRIDAY. Tapi yg hari tuh kena tgk size . Kaseh pakai size apa? 9 - 12 buleh ?

Kasih Aleeya said...

yer ker moon? kasih leh pakai dah size 9-12..kat ner tu?? leh kiter gi usha..hihi...

Miss Moon said...

ada kat amcorp mall...ada 2 tempat satu kat ground floor...satu agi dlm kedai lelong..nama kedai tuh ..