Tuesday, June 20, 2006

will move to putrajaya July...



tak tau aper nak citer..tp nak citer psl nak pindah betul2 maybe july nie kot.. InsyaAllah kalo tak der apa2 masalah.. sbb dah booking nursery utk kasih.. huhuuu..cedihnyerrr... and one more thing, try to live with my own family...try to be more independant..try to decide on our own.. kasih plak tgh demam, selsema and batuk..sian dier..last nite she couldnt sleep..idung tesumbat kot.. nangis jer... what scared me is kasih will easily get nappy rash... :(... fungal kot?? she'll keep crying when i change her diapers.. sian nye.. merah menyala2.. kita yg org tua ni pon blh jerit kalo melecet kene air..inikan plak dia... i'm so worry to send her to the nursery..i dont think they'll change the diapers as regular as i do.. ramai tu anak2 org lain... adusssss.. fening lagi mama nieeee....
haaa.. time nk mkn ubat jer dia lariiii...hehee..cian kasih..

me attending a wedding in shah alam

3 comments:

ila de cute said...

filla, nape kasih kena nappy rash cenggitu?? risau gak ek nak antar anak gi nursery...next year ila mungkin nak antar syahmi gi nursery gak sbb bibik dia nak blk kg dah...ehmmm risau le, cemana ek org kat nursery layan anak kita...selalu ke tukar kan diapers dia, sapa nak layan dia baca buku, main toys, waaaaaaaa risau nya...

Mama Aleeya said...

filla...my mum selalu ckp..kalau pakai cream utk nappy rash tu tak jalan...cuba pakaikan minyak gamat...anne penah try pada aleeya..nampaknya ok dan berkesan. Cuba laa ..insyallah.

Kasih Aleeya said...

dont worry lah ila..filla dah jumpa nursery yg mmg best..(gi survey ari tu).. nanti filla citer kat blog ok?
mama aleeya, mmg lah kasih tu bontot 2nd hand kata wan dia.hehe.. kadang dia jadi merah gile,mcm berkilat2 melecet!!ayoo menjerit2 kene air.. kadang mcm timbul gatal2 tu.. nappy rash cream mmg x bekesan..pakai ubat pharmacy tp tkt kuat sgt.. nanti nak try lah gamat plak..tq...