Monday, July 03, 2006

Attending Damia's Birthday Party

Damia is the eldest among baby2 lain...Damia's birthday is on 30th June.. tp to make it easy for friends to celebrate, mama dia buat 1st of July.. x sempat nak amik Damia's pic, battery low, terus hbs!!!.. u guys leh suh mai update her blog cpt2.. sonok dpt kumpul ramei2...
oh yer.. this morning, me and radie sent kasih to the nursery..nak puaskan hati, biar my hubby check it out sendiri.. sempat signal kat hubby suh amik gambo using his phone.. Ila kata nak tgk yer?.. tp gambo nanti filla upload k?.. sampai2 jer nursery tu, baby sitter yg will take care of kasih nanti terus amik kasih.. dukung bawak jln2 round nursery.. kasih ok plak..hehe.. blur kot ngan new environment.. al-maklumlah.. kengkawan ramai.. teruja ler dia.. nama mama nursery dia tu Dawi.. ada 2 org pengasuh yg akan duduk jaga budak2 tu.. so gang kasih yg sebaya ada 5 org.. campur kasih dah 6.. tomorrow my friend Jeeja will send her daughter Dina.. so semua 7 org.. i want kasih to be an independent girl, communicate with friends, learning.. Wan dia pun suke gak eventhough dia sedih.. gud for her kata dia.. betul.. we want the best for Kasih..
Tadi filla called nursery, Dawi kata kasih ok, dah mandi, mkn and now tgh main.. heheh.. tanya Dawi, Kasih nangis tak?.. dia kata nangis masa mandi jer.. aik???!! me pelik gak?.. so i asked Dawi, mandi air sejuk yeh?.. dia kata a'ah.. dia tanya plak.. oohh kasih biasa mandi air suam ker??.. it's my fault gak,, forgot to mention them... x per lah...
Nanti mama gi amik kasih kul 5 nie ok?? mama tak tgk lah this lunch time....nanti kasih will expect me to come every lunch time.... susahhhh..

Kasih Aleeya

nak tiup ker? x yah ler..mama takut belon..hehe


mcm budak nerd jerk?

6 comments:

Miss Moon said...

Kasih makin comel la..lawa baju dia ..

dah duk nursery ek mesti dia sonok tgk budak2 lain ..go go kasih ..im sure she will learn so many new things..

ila de cute said...

filla, sedih tak memula antar kasih gi nursery? good girl lah kasih ni, tak nangis pun... nanti jgn lupa upload gambar ye, ila nak nengok lah... waaa i cant imagine htr syahmi gi nursery, thn depan syahmi mungkin kena gi nursery tapi ila dah start risau dah... boleh ke syahmi adapt?? ada ke org nak layan dia main2? cepat tak org tukat diapers dia kalau dia poopoo... isssh macam2 lah...

mintak2 syahmi pun macam kasih, tak takut n tak nangis...

Kasih Aleeya said...

alahaii.. luper nak tgk comment nie.. moon, tak tau le dia sonok ker tak, tp biler nampak jer dia masa nak amik smlm, trs nangis tgk muka kita..hehe,, konon2 dia baru jumpa ler tu,, mana mama ilang dari pagi x der?..hehe
ila, sedih lerrr..mmg kene redha jer..mintak2 dorang jaga elok2.. tinggal lagi, x ler sebagus kiter jaga..hehe.. mana ada org jaga lagi bagus dari mak sendiri jaga..tul tak??..syahmi is a boy.. dont worry..Isk boleh, Syahmi mesti boley.. idup syahmi!!!!

happy2gether said...

bestkan dpt bekumpul ngan anak memasing? mimie jek dhia tak mo kuar2 lagik...ehheh...kasih mmg sentiasa comel plus aksi2nya yg manjer tuuu...

Mama Mia said...

huhuhuhuh..filla nangih tak antar kasih pi nursery? Hari tu ija nak hantar mia gi nursery, ija yg nangih beria. Tapi tak hantar pun lagi tu, dah nangih. Last2 tak jadi hantar sbb ada pengasuh nak jaga mia lagi.

Kasih Aleeya said...

baru 2 ari anto gi nursery kasih dah selsema..huhu..pastu demam panas.. panic giler, bwk gi emergency kat sepital ptrajya kul 1 pagi..x leh ler tahan,,tgk anak melepek camtu, terus kita yg nangis, tp cover2 malu hubby nampak, tp tak leh!!kantoi.. cedihhh..nsb dah ok skit..