Friday, July 21, 2006

nursery


arini chatting ngan member kat parcel E.. her friend send her son in the same nursery ngan kasih gak.. she told me.. kalo mak budak tu dtg tgk anak dia during lunch time, kasih suka gi kat budak tu.. pastu anak dia jealous tolak kasih...huhuuuuu... cedihnyerr..tp tak ler sampai jatuh..biasalah budak2 sure jealous sikit.. mcm menumpang kasih plak kasih nie...siannyer anak mama nie.. filla bukan aper..saja je x nak gi tgk dia during lunch time..nanti kalo dia dah biasa..susah plak..expecting jer mama dia dtg..kan susah??..pastu x sampai ati nak tnggalkan dia balik... kalo amik time balik tu lain lah,, terus amik..
tp as a mother, biler kita byngkan.. sedih gakkan??..hehe aku ni dah teremotional plak?!!.. eh, sejak dah baik cirit birit ngan demam ni kasih mkn ngada...everytime i wanna clip her nail..dia confirm jerit2.. eh melawan plak??!!!.. pastu last nite gi kedai..bli vitagen yg grape tu.. bagi lah dia.. YaAllah.. suka giler.. siap nangis2 jerit2 biler x bagi.. takut gak telebih2 kang skt perot plak.. bila sorok, siap mencari.. eishh tu yg tak tahan tu.. pastu ari tu radie mkn twisties.. dah buat hal lagi dia.... menjerit2 nak twisties!!!!.. blehh tahan gak budak nie.. piat tinga tu kang!!.. hari tu dah tetonggeng jatuh tilam!! ktorang tak pakai katil lagi.. katil kat ampang.. so tilam je lah.. selalu pandai turun kaki dulu.. padahal filla tgh lipat kain atas tilam tu.. dia tetonggeng pastu muka tesembam kat lantai... menangis tak hingatttt.. eiishh risau giler.. tgk x de apa2.. tp pastu bibir atas dia bengkak!!! sexy gituuuu..huhuuuuu..fav dia skrg suka gi kat freezer.. pastu dukung letakkan muka dia kat fridge atas tu.. tesengehhh2.. konon2 sejuk lah tu.. tonyoh muka tu kat ikan baru tau!!!!..
itu ler kasih skrg.... byk pe'el and ragam... nak ikut ckp dia je.. papa dia kata sebijik mcm mama dia!!!..eh??!! yer ker?? papa dia pon lebeh kureng gaksss..itu jerlah entry arinie.. boring ke?? x tau nak wat aper..so post je lah entry nie...

7 comments:

happy2gether said...

emm takpe la filla, nanti kasih musti jadik independent girl...dia pun aku tgk baik budaknya...tak byk ragam...emm biasalah sejak jadik mak ni aku rasa sifat keibuan tu terserlah aa..cepat tersentuh especially benda melibatkan anak kita...don't worry everything will be allright...cam aku aaa lunch time bila sempat aku rushing blk umah gak, sbb mlm aku kelas...bila nak pi blk keje tu rasa sayu jek bila tgk dia gelak2 nak main ngan aku...emm nak wat camne kita bekerja kan? to Syasya n Kasih: Just Remember that Mama love s you...mmmuah...

Kasih Aleeya said...

tul tu mai... lain plak bila dah jadi mak ni kan?..hopefully kasih will b an independent girl when she grows up..ni dia demam lagi.. kejap baik kejap demam..pening aku.. org kata jgn kelua mlm, maghrib.. aku ni ikut nasihat org tua2.. tgk org lain x kisah siang mlm bwk anak.. kasih tu dah beso pon aku takut nk bwk klua2 sgt.. tp demam gak!! :(... to mai: cepat2 hbskan study, so u can spend more time with syasya... ok??

Mama Aleeya said...

filla, memang ada betulnya kata org tua tu...tp kita sebagai Ibu..apa yang kita ckp..jadi mcm satu doa. Anne pun masih blm berani sgt nak bawak Aleeya kuar even tgk org lain dah bawak anak kuar.Tp kita tawakal jek la.Moga anak kita selamat. Yang penting, dlm hati tu..jgn ckp apa2..just diam dan tawakal jek. Ok.Take care...

Kasih Aleeya said...

tul tu Anne..kita tawakal je..demam2 tu biasalah budak2.. tp kalo panas sgt tu yg jadi panic giler tuuu.. tp kita kene gak pecaya nasihat org tua2.. tak elok anak kua maghrib2 atau mlm2 sgt..

cHeAre said...

filla...itula indahnya jadik "mak" nih....perasaan mmg cepat tersentuh bila melibatkan anak kita..so bersabarla slalu...sbb kita kan working moms...so lama2 nanti keadaan ni akan jadi biasa..of coz kita syg anak kita..so didikla baik2...n mmg x bagus kalu bawak anak kuar mlm2..n kalu filla rasa badan dia panas cepat2 bg ubat jgn tunggu lama2 takutkan...budak kecik..bahaya

Miss Moon said...

satu jer yg describe bila dah jadi mak nih ....

keluarga cam dah lengkap ...and im so happy

sapa tak sayang anak kan ...kalau buleh tak nak kasik dia sakit ...tapi tuh memang tak dapat di elakkan . Harap dengan jagaan kiter dan berkat doa kiter dia cepat sembuh ..kan kan kan

ila de cute said...

filla, sedih nya baca cerita filla yg budak tu tolak kasih ...waaa thn depan kalau syahmi jadi masuk nursery, mesti ila pun tak sennag ati...tapi apa2 pun yg penting kita doakan anak kita selamat lah kan...