Monday, November 21, 2016

FAME MASCARA AND EYELINER.

 Alhamdulilah now dah ke stage seterusnya.. Selepas 7 warna Fame Matte Lip Cream kita melangkah ke depan untuk mengeluarkan Fame BB Cushion.. tak lama selepas tu kita keluarkan Fame Limited Edition pulak dan syukur produk Fame Cosmetics mendapat sambutan luar jangkaan.. 

Kami melangkah setapak lagi untuk menghasilkan Mascara dan Eyeliner.

Matlamat kami ialah berkongsi produk berkualiti dengan harga mampu milik.. Itu azam kami sebelum Fame Cosmetics ditubuhkan lagi.. Now kalau nak berkualiti je semua mencecah ratusan ringgit.. Kak Pilla salah seorang daripada yang jenis terpaksa / sanggup spend barang makeup berjenama sebab nak kan kualiti.. Lagipun Kak Pilla ada bibir yang sensitif.. tak boleh silap, confirm bengkak, kering, gatal dan kadang sampai berair dan mengeras.. Alhamdulilah Fame Matte Lip Cream takde masalah bagi Kak Pilla.. Takut ye memula dulu sebab dah terbayang dah lah jenis Matte confirm bibir tak leh terima ni.. Tapi semuanya okay dan happy sangat dapat kongsi dengan orang lain untuk memiliki matte lip cream yang harganya sangat affordable dan dalam masa yang sama berkualiti :)

Eh terpanjang pulak cerita lain hahaha.. Now nak cerita kenapa korang patut miliki Fame Mascara dan Fame Eyeliner.. 

Kak Pilla adalah orang yang paling suka mascara dan eyeliner.. maybe sebab mata Kak Pilla bukan jenis 'galak' dan mata Kak Pilla jenis kuyu dan sepet.. Kalau tak pakai mascara and eyeliner memang macam orang baru bangun tidur dan macam orang tak mandi hahahaha..
 
 Wow terus panjang bulu mata ai hehehehe.. Hanya dengan 3 kali coat sahaja.. 3 kali tu banyak ke? Kalau you all belajar make up.. kita memang kena coat banyak kali baru nampak bulu mata tu ada 'volume' dan panjang.. Dulu tak reti pakai mascara kat bulu mata bawah.. Now dah terror sikit heheheheh.. 

Pastu tips ye... Nak bagi bulu mata extra melentik, cara dia tunggu mascara kat mata tu kering.. pastu amik eye curler kepit satu kali.. perghhhhh nangis Aisywarya Rai tengok.. hehehehe

Kak Pilla pernah try 'washable' mascara dan 'waterproof' mascara.. so apa bezanya? Dulu beli washable sebab kita budget tak perlu pakai eye make up remover.. pakai air pun boleh remove.. tapi ternyata salah.. nak bersihkan solekan korang still kena pakai makeup remover baru dia betul-betul bersih.. dan dulu Kak Pilla pakai satu brand mascara ni harga dekat RM100 dan washable.. tapi hakikatnya bila bersihkan guna eye makeup remover, tetap mata jadi panda.. kesan hitam bawah mata tu susah gila nak remove.. dan ada rasa tebal melekit-lekit.. itu washable tu.. 

Fame Mascara ni kalau kita bersihkan dengan eye makeup remover dia akan tanggal tanpa ada kesan mata panda.  Tapi tipulah sekali wipe je semua tanggal.. dah ko pakai sampai bercoating-coating kennnn.. letak je eye makeup remover kat facial cotton tu.. pastu wipe mata hingga bersih.. dan Kak Pilla suka kepit facial cotton tu atas dan bawah bulu mata dan tarik-tarik sikit.. supaya betul-betul bersih.. kena bersihkan betul-betul lagi-lagi sebab nak amik wudhu.. pastu Kak Pilla suka tarik-tarik sikit bulu mata tu guna ibu jari dan jari telunjuk.. hahahah pelik yeh? yelah sementara mata kita tu ada kesan-kesan eye makeup remover tu senang sikit tarik-tarik dengan jari.. baru yakin bersih ;)

 Mascara ni packaging dia sangat berkualiti tau.. dia bukan botol plastik bodoh dan ringan tu.. dia macam licin metal sikit tu.. tak reti nak cakap hahaha.. dan Kak Pilla suka brush Fame Mascara ni bila kita apply takkan jadi yang ketul-ketul tu.. dia macam sikat halus yang takkan bagi bulu mata melekat-lekat sesama dia.. dah kering takde smudge langsung walaupun berjam-jam pakai.. 

Oh ye lipstick untuk gambar kat atas tu ialah Code Violet.. warna favourite sebab tak over hehe..

 Apa yang bestnya Fame Eyeliner?  

Pertama sebab dia very very very black!!!! Kak Pilla suka gila eyeliner yang very black gittewwww.. 

Kedua sebab dia jenis liquid pen.. very sharp dan mudah nak apply.. nak buat line jenis halus nipis sangat lah mudah.. kalau nak tebalkan pun mudah..

Ketiga sebab dia bukan jenis brush yang berbulu tu.. sebab kalau jenis eyeliner yang brush bulu tu possibilities dia nak comot tu sangat mudah.. nanti ada je bulu dua tiga helai nak terkeluar time kita nak garis tu dan akan menyebabkan comot.. so Fame Eyeliner tak ya.

 Mata Kak Pilla jenis kedalam dan sepet hahahaha.. dalam gambar susah korang nak tengok bulu mata ai... hehehe.. mata tu macam termasuk plak dalam soket mata.. 

Fame Matte Lip Cream gambar atas ni Code Topaz (Limited Edition) 


Ok now korang dah boleh dapatkan Fame Mascara dan Fame Eyeliner ni..


Both adalah waterproof dan mudah dibersihkan..

So jom cuba Fame Cosmetics, dijamin puas hati :) Jom whatsapp sekarang.. 


Whatsapp 013-3760466


 Agent sah : @agentfame


Love, 
Filla.

3 comments:

Chekgu Azrine said...

ok pilla i dah order dengan agent... yeahhhh tak sabar nak pakai

YuYuShine said...

Terbaik..Pasti nak cuba

εïзmummyHazaεïз said...

Terus muka kak pila mcm kak lopa...

Good luck kak pila & teams.