Wednesday, March 19, 2008

happy 58th birthday ayah!!!

my ayah yg tersayang...Ibrahim Hassan

today, 19th march is my ayah's birthday.. early in d morning lagi me dah wish him through sms..malu ler dah tua2 nak call2..auwww...
my sms to ayah : Yah, happy birthday yang ke 58 thn! smoga makin sihat..rajin2 jaga makan..jgn
buat keje berat2...Ayang sayang ayah!!!!

he replies: T Kasih atas ingatan Ayang buat Ayah...Ayah akan cuba jaga makan.

sweet tak?.. for me i'm so terharu-biru ok... aduh...feel so sad..tatau naper..mebi sbb he's not healthy mcm dolu2..yelah dah tua2 ni byk plak penyakit.. i know he loves me so so so much.. ayah mana tak sayang anak dia yg kaki bodek nie?.. hehe.. everytime i kiss his cheeks..aku tau dia sayang sgt kat aku nie.. rasa nak polok2 jer..tp malu ler plaks..heheh..
selama hidup 29 thn nie.. penah lah jugak dia pukul aku nie.. yerlah..prangai aku yg cantik nie..harus lah kan?.. tp jarang sgt..paling kuat pon time kecik2 dia tarik telinga jer..hahah.. pastu masa kat uitm dia marah sbb ada kes dulu..dia tarik jer cardigan kesayangan ku itew..koyak!!! huhu..aku nangis2 sbb cardigan tu koyak!! bukan pasal kene penampo!!! hahahah...jahatnyer aku..
i'm glad to be his daughter.. muka dia mmg garang..ngn misai..hehe..tp hati lembut.. dolu2 biler ada jer prob besar.. prob dia ker..prob aku ker.. confirm aku akan slow talk ngn ayah..ngn mama x leh..sbb me and my mom dua2 hot temper sikit..hahah..mau tebakar...hehehkk.. tp ngn ayah..still can discuss.... cemana rapat me and my mom..tp ayah tetap ada special place in my heart!!
my mom called this morning.. ask me if i can come and join them to celebrate this special day..kebetulan lak sok coti maulidurasul.. of course i can come..for my ayah yg sgt special.. sms-ed my abang to buy SR cake..share ler..tak kosa aku nak beli sowang..mahal..huhu.. so tomorrow we will celebrate my ayah's birthday at ampang!! coz he decided to celebrate his birthday at home jer.. he wants all his anak2 kumpul kat umah.. alamakkk..muler lah aku nak sedih..jiwang tul aku nie..tu pon nak sedih?.. tatau lah..aku ngn ayah mmg ada satu 'rasa' yg aku ngn dia jer tau..
ingat lagi ada one day tu..kasih kecik sgt lagik..tetiba my mom jerit panggil aku kol 5 pagi.. aku tekulat2 bgn..my mom said ayah kat bilik air.. main air..ha??? main air kul 5 pagi?? aper ni aku x paham.. biler aku dah tak panik my mom ckp..ayah meracau2..ayah tanya 'mana kata nak datang? tak datang lagi ke?.. my mom tanye 'sapa yg nak datang?'.. pastu my ayah senyap.. my mom angkat dia letak kat atas katil.. pastu my mom suh siapkan ayah nak gi hospital.. masa aku berdua dalam bilik ngn ayah..aku nangis.. sambil aku pakaikan dia baju..aku tanya dia.. 'ayah ok?..ayah rasa apa? rasa sakit ke?.. ayah... ni ayang lah? ayah ingat tak... jangan main2 mcm ni..ayang tak suka.. masa tu..serious kaki aku menggigil sbb takut..i dont want something bad happen to him..i'm not ready and never ready to face it..pas aku dah siapkan.. pimpin masuk dlm kereta.. on the way tu ayah tanya.. 'mana kasih?'.. aku jawab..'ni ada nie'.. dia diam... pastu dia tanya kenapa tak sampai2 lagi kajang nak makan satay.. ya Allah aku sepanjang jalan diam jer.. nak nangis!!! sampai hospital..check..rupanya sugar rendah sgt.. aper tah bahsa medicnyer aku pon dah lupa... sib baik pas doc dah bg ubat bagai..ayah ok!! kelam kabut aku gi belikan alat yg nak monitor sugar dlm darah tu...
so tomorrow i'll cook spaghetti!! yeayyy... mama will prepare all the chicken ngn sausage nak buat BBQ.. i'm sure ayah will remember his 58th birthday nie..
i love u i love ayah!!!

7 comments:

happy2gether said...

Filla, aku plak begenang baca entry nih, aku pon cam ko gak, anak abah, sbb mak aku pon ckp, "abah kamu tu, kalo kamu jek mintak/cakap, dia dengar"...huhuuu ntahlah tapi mmg Abah aku pon jenis cool n selalu bagi aku semangat, mak aku bagi gak, tapi pas dia bebel n kasi aku hangat barulah dia cool down...huhuuu...tapi betullah filla, anak pompuan mmg rapat ngan abah kot...

Buat Ayah Fillanie, Mai doakan dia sihat sentiasa, murah rezeki dan dipanjangkan umur...Amin!

Lenny said...

aku bukan stakat bergenang.. aku dah nangis pon... aku pon sama la cam ko.. anak pompuan sorang... pon rapat ngan abah aku.. aku penah ngajuk mak aku tampo aku.. aku tak kuar makan seme.. bapak aku bawak aku kuar g makan luarrr.. pujuk aku la tuuu.. ehehhehe..

pastuh masa aku masuk skolah asrama.. seme org kenal aku.. sbb bapak aku nangis masa tinggalkan aku kat asrama bolehh?? ahhahaha...

ko jgn tanya aku camana... sah2 aku berdrama nangis tak hengatnyer kannnn... hahahha..

aku sayang abah aku! eehhehhe..

and pakcik ibrahim, selamat hari lahir.. semoga panjang umur.. sihat selalu.. dan di rahmati Allah sepanjang masa... aminnnn

Miss Moon said...

Alahai ...sweet sangat entry nko Filla ....hik hik aku suka dow .

Terus aku rasa nak sms ayah aku hahah

...$weE+ 666... said...

aku nangis...

aku nangis masa baca ni. aku nangis masa dah abis baca. masa aku dah tutup blog ko ni pon aku nangis. aku menung lamaaa...

pastu aku bukak balik blog ko. pastu aku nangis lagik. aku takleh la filla... aku mmg AIR TERJUN! especially masa baca entry ni... sah2 aku takleh wat keje dah...

aku takde ayahhh... aku tak pernah sempat panggil dia ayah... :'(

hepi befday, ayah filla...
ur lucky to have ur ayah around filla... go hug him! takyah malu! takyah! go! hug him like u dont want to let go! coz if u ask me, i will never trade him with anything in the world...

aku rindu ayah aku... aku nak pelok ayah aku! tapi aku tak pernah dpt pelok ayah aku! :'(

aku nangis lagik... sowiii...

Miss Moon said...

alah zz nko jgn ar sentimental ...aku lagi la dah lama tak call ayah aku ...terok kan anak dia nih ...

sejak mak aku meninggal aku ngan ayah aku kureng sket sebab dia kawen lain . Masa ayah mula kawen lain aku tak suka menyampah giler dow ..tapip lama lama bila aku besar aku mula paham kenapa ayah aku kena kawen lagi . Aku dah mula paham keperluan seorang lelaki sapa nak jaga makan minum n pakai dia . sapa teman dia nak berbicara ...lama lama aku terima seadanya . Walaupun ayah aku tew tak pernah marah kan aku kalau jumpa manis je dia bersembang . Tapi ini la akibat nya kalau jarang bersua kan . Last aku jumpa masa raya aji tahun lepas ...lama kan? Aku pun dah lama tak balik Ganung hahhahahah

Bagus la Filla nko wat entry nih ...mesti ramai lepas nih cepat cepat amik handphone call ayah masing masing . Aku pun tersentuh doww...

...$weE+ 666... said...

filla, ko jahat. ko wat aku nangis kat ofis tadi. aku menci ko!

moon, at least korang bleh gak amek hp sms ke, dail nombor ke, ckp "hello ayah wat per tu? rindu kita tak?" aku? aku nak tepon mana? aku nak sms nombor mana? yg postpaid ke prepaid? apsal aku try dail tak dpt ek??? apsal?!!!

aku nangis lagik la wei... menci!

Gardagami said...

See here or here