Wednesday, July 01, 2015

BUKA PUASA DAY 14 - 2015

Ini kali pertama berbuka tanpa keluarga.. Tapi nasib baik saya ada keluarga Ellfie untuk berbuka bersama hehehehe.. 

Petang semalam terpaksa turun office Ellfie untuk urusan interview.. Nasib baik interview session berlangsung kat office Ellfie je so takde lah terkejar-kejar.. Kali ni untuk keluaran lifestyle magazine sisipan dalam Malay Mail for next month issue if i'm not mistaken.. Untuk issue tu tajuk dia 3 friends behind Ellfie ;)

Ok settle interview and photoshoot sikit kitorang menunggu waktu berbuka puasa.. Malas nak makan tempat lain, makan kat bawah office je ada Restoran Chinese Muslim nama dia Qing Fang.

kalau kat restoran ni aku boleh makan blackpepper noodle ni je.. yang lain rasa jamu hahaha ai kenot.

Kak Elly pon makan yang sama jugak.

Kak Peej pon hehehe.. takut order lain kang tak sedap..

body guard peej.. 

maafkan muka yang nampak letih gila hehehe..

Pak Radie ajak the kasihs gi pasar ramadhan kat area rumah.. dah whatsapp dia cakap belikan lah apa diorang nak makan.. 

 Pak Radie whatsapp gambar ni.. Diorang nak nasi kerabu.. tapi tak paham kenapa ada mee rebus? siapa nak makan tu? sahur tadi bibik cakap mee rebus ada lagi.. confirm takde orang makan masa buka.. 

si kecik ni orang paling kecoh kalau time berbuka.. berebut-rebut panjat kerusi nak join.. nasib tak kene halau duduk jauh sikit sebab tak puasa hahahahha.. 

Semalam Amaani cuma milk sekali time balik sekolah.. So kene consider dia berpuasa sebab tak makan hahahah.. haish diserang rasa bersalah kalau tak dapat berbuka bersama-sama pastu tengok diorang makan lauk beli je lagi lah haku sedih.. emo plak mak kau ni.. 

sib baik balik tu jalan smooth tak jam langsung.. terperanjat kak ton lalu jalan depan tabung haji tu clear gila.. tak pernah terjadi hahahah.. tapi semalam sebab penat so tak pecut.. bawak duduk lane tengah je relax je drive sampai rumah.. 

Sampai rumah tengok takde orang kat bawah.. naik atas jenguk bilik budak-budak rupanya tengah study.. bagus!!! tapi jadual belajar kasih belum buat lagi.. sibuk nak jadual, belajar je lah apa-apa janji belajar.. kang jadual dah siap, kalau tak belajar haku sebat je.

Sekian sorry terlebih bebel.


Love, 
Filla.

6 comments:

Seri Kandi Di Tanah Jauhar said...

Pandai plak makan nasi kerabu ya.. byk ulam2 tu biasa budak2 tak suka (anak kitalah tuuu)

JMR said...

The three musketeers..semoga terus sukses kak pilla!

dorsett pink said...

terliuq.. hehe

Fyda Adim said...

Assalam Kak Pilla...

Semalam puasa yang ke -13 ke?ke saya silap?

Anonymous said...

kak pilla, semalam baru day 13 kan kita berpuasa? cepat nau day 14.. dah tak sabar nak raya ke? hehe

zuhannisa said...

Eh..cam sedap pulak tgk kids makan nasik kerabu..haha