Tuesday, August 06, 2019

MAKANAN VIRAL DARI KOREA - CHUN MALAYSIA

Aku pon tak sure ni makanan viral ke tak.. Tapi Kasih pernah tunjuk Uqasha Senrose makan ni masa kat Korea lama dah.. 

Kalau bab makanan ni aku serah kat Kasih je sebab dia je yang tau apa yang tengah in ke out ke.. hahaha.. Tapi yang kelakar Wan yang ajak hahahah sebab Wan tengok kat ig.. 

So inilah dia Chun tu.. Dalam dia ada sausage pendek.. pastu selebihnya roti.. Jenuh makan atas tu nak menyampaikan ke sausage tu huhhhh..

Pastu korang boleh pilih nak salut tu add on sikit.. and kitorang pilih curly crunch... Rupanya ala-ala maggi hehe

Pastu boleh pilih nak cheddar cheese ke Mozzarella cheese.  Kalau nak effect tarik panjang-panjang tu pilih Mozza.

Atok dah standby tu..


 Gitulah harganya.. Sebatang tu kenyang nak mampos.. Aku telan sampai nak termuntah nak menghabiskan kahkahkahhh..



 Ada macam-macam sos boleh letak.. 

 Atok kuat makan sekarang.. Dah nampak berisi sikit.. Atok naik dekat 7kg dah hehehehe.. Now asyik makan je :)

Lama betul tak keluar dengan budak-budak ni.. Sesekali keluar bagi diorang happy sikit.. Papa busy sikit takpelah.. Nasib mama boleh drive and angkut semua gi jalan :)

 
Screenshot dari video hahaha.. Gitu Mozza cheese tu..  

 Gambar selingan hehehe..

So kalau korang nak try benda-benda viral ni silalah try.. Dia ada 3 cawangan.. Paradigm Mall, Pavilion and Berjaya Times Square.

Kalau nak usha sila usha IG Chunmalaysia ni:




Love, 
Filla.

2 comments:

Syadiya Khairul said...

sedapnya makanan korea! hehe btw saya follow sini #4574

https://sayesyadiya.blogspot.com/

messarah said...

macam sedap yg base mozza tu. terliur hahaha.

jalan sini <3 https://messarah.blogspot.com/2019/08/my-favorite-sendu-song-all-time-and-why.html