Saturday, February 24, 2018

DISNEYSEA TOKYO

Hi... masuk hari kedua di Tokyo.. hari kedua ni kita menuju ke Disneysea pulak ye.. So bangun semua dan bersiap-siap..

Depan pintu bilik :)

Dalam lif pon bolehhh hahahha.. 

 Kecik ni malas nak jalan.. suruh orang tolak dia pulak..



Pon boleh lah amik gambar dengan abang jaga station ni hah


Nasib ada anak boleh harap snapkan gambar heheh

Tapi pagi tu tak dapat masuk Disneysea sebab full house.. Kena tunggu announcement maybe pukul 5 petang.. Kesian tengok muka budak-budak ni hampa huwaaaa Kak Pilla sebak time ni.. Sebab ticket Disneysea ni Kak Pilla tak book online so silap sikit kat situ.. Takpe kita boleh jalan dulu naik train turun kat Ikspiari Shopping mall.  Kat sana nanti akan ada announcement kalau park tu bukak balik.. 

Muka hampa :(

Dalam mall ni pon best jugak.. memacam ada... So mari tengok kasut dulu kat ABC mart

 Kasut Nike yang sama Kak Pilla pakai tu harga dia dalam RM200 je.. beli kat KL RM400++ bedebah betul hahahhaha.. Kalau korang nak shopping kasut memang berbaloi kat ABC mart ni berlambak kat memana area kat Japan.. Ada few tu tak lah banyak beza harga, dalam 100-200 je tapi yang bestnya semua latest design yang kadang tu belum ada kat Malaysia.

Tapi pegi ramai-ramai ni aku takde mood nak shopping mengenangkan bag penuh.. Baru sampai dah penuh, belum balik lagi hahahhaha.. 

Kat Ikspiari Mall ni ada small park jugak.. ramailah parents bawak anak-anak jepun diorang lepak sini.. Oiiii comel-comel tembam pipi gebu pink-pink.. ada aku gigit anak orang ni hahaha.. 





 Best lepak kat sini.. sambil tengok budak-budak ni main kat taman.. 

 Budak kerek hehehe

Peneman setia.. Salah satu matte lip cream Fame untuk travel kit yang akan launch Isnin ni.. 









Banyak amik gambar budak-budak ni nanti nak frame kan.. 

Penat memanglah penat travel bawak kids ni tapi satu kepuasan yang tak leh nak diungkapkan bila tengok diorang happy.. Belum cerita sentap, bergaduh, demam, tak larat jalan, lapar.. beli air pastu tumpah kat baju.. dah lah air manis.. huwaaaaaaa.. 

Jalan-jalan jumpa pulak LUSH kat sini... Kasih melompat-lompat tak paham aku.. Dia suka lush ni dia dok usha lama dah and dia memang nak sangat beli lush nie.. 



 Tapi kannn.. anak perempuan ramai ni best jugak hahahha.. Semua suka je benda-benda wangi-wangi ni.. Apak dia pusing-pusing terus duduk luar hahahah.. 

Esok aku dah tua, diorang ni bawak ke aku jalan-jalan tengok tempat-tempat macam lush ni hahahah

Dah membuang masa kat sini.. jom kita masuk Disneysea sebab dah ada announcement kata dah bukak balik.. 

 Disneysea ni terlalu luasssssss giler... Pitam ok nak jalan.. Gambar tak sempat amik banyak sebab masa masuk tu dah nak gelap.. matahari dah nak terbenam..


 Kitorang lebih banyak berjalan-jalan kat kawasan ni sambil tengok pemandangan.. 

 Macam-macam benda jual kat sini.. Semua orang akan pakai memacam cekak rambutlah, baglah semua character Disney.. Kitorang je tak hahahahha.. Malas aku kang bag tak muat.. tu jelah masalah kau pilla hahahha

 Dari dulu gila map dia ni hahahhaha... Ingat lagi masa kat aussie dulu.. map tak lekang kat tangan dia.. pastu tengok map beria-ia macamkan paham nau hehehe

 Sejuk masa ni.. tapi bila start gelap lagi lah sejuk.. huwaaaa dahlah angin kuat..

 Nasib nampak kawasan ni.. Mermaid apa tah namanya.. dalam ni semua indoor games.. Yessssszaaa!!

So diorang beratur lah dengan apak dia nak naik apa ntah dalam tu..  ahkak macam biasa... membawa diri hahahhaha.. nak jalan-jalan kat luar terlalu sejuk dan takut sesat.. tapi aku jalan jugak kat luar rasa macam orang tengok mesti pelik sebab ko ni datang disneysea sorang-sorang ke apa? hehehe

Bagi diorang puas-puas main games dalam tu baru kitorang keluar.. 

Olooo lo looo amaani macam teddy bear.. 

 Sebenarnya nak tunggu ada fireworks ke apa tah show malam tu.. semua orang dah amik tempat keliling tasik tu.. Tetiba ada announcement kata show tu cancel sebab weather tak ok.. Aduhhhh cancel pulakkkk.. Tapi eloklah, aku dah kesejukan hahahha..


Ok anak-anak.. Jomlah kita balik hotel.. korang boleh berendam dgn Lush bath bomb tu dalam bath tub.. Mama dah bagi green light.. 

Family photo :)

Sekian sahaja entry Day 2 di Disneysea..

Harap kita ketemu lagi untuk entry seterusnya ;)


Love, 
Filla.

1 comment:

Hans said...

wow
best betul
jealous2
heheeh