Thursday, June 08, 2017

BUKA PUASA DAY 12 2017

 Alhamdulilah dah nak masuk 2 minggu kita berpuasa.. Anak-anak Kak Pilla pun so far makin ok puasa ni.. Kasih tu tak risau lah dah besar.. yang Amaani tu risau sikit dah lah badan tu kurus... So far hari pertama dia teruk sikit.. lepas tu makin ok.. 

Tapi ada jugak dengar cerita dia makan biskut tiger sekeping.. Pastu Kasih nampak, Kasih jerit dia pun menjerit.. Terkejut sebab makan waktu puasa..Kasih kata Amaani lupa time tu tengah puasa...
Tapi dengar bibik cerita lain pulak.. Bibik cakap Amaani lapar sangat sebab tu Amaani makan biskut sekeping hahahaha.. 

Kesian pulak dia.. Kak Pilla takde memaksa dia sangat.. Cuma dia sendiri rasa kena puasa macam kakak.. so dia puasa.. Nasib now cuti sekolah, kalau hari sekolah cemanalah dia tu huhu.. 

 Ikan bawal goreng garing-garing ni memang favourite seisi rumah.. Semua suka so senang kerja Kak Pilla sebab diorang tanak sambal ke apa.. nak goreng je pastu kicap cili bawang.  Kalau size besar camni goreng sekor je dah cukup.

 Udang masak lomak.. Teringin nak cari udang galah ke, udang kertas ke.. Udang ni kocik nauuuu.. tak puas makan.  Tapi tulah, tak terdaya gi pasar, ada yang aku merangkak bila sampai kat pasar.

Ok ni Tauhu Sumedang.. Dah dua kali makan ni waktu berbuka.. Ok masuk kali kedua ni suruh beli banyak sikit.. dan tak habis.. hahaha.. Ok dah muak, dah tanak dah.. Tapi aku pelik jugak beli sikit dia bagi dua bekas cili kicap yang dalam tu kicap dia suku je.. beli banyak pun tetap bagi dua je dan isi dia sama tetap suku je cili kicap dalam tu.. Mana cukup bangggg, 

Siapa nak try boleh check ig diorang @tauhusumedang_armaz boleh check out bulan puasa dia ada kat bazar ramadhan mano.

Ni Pak Radie beli jugak.. Apa benda nama dia? Tako tako apa tah hahahha.. tapi dah sejuk tak sedap.. macam makan tepung semata hahaha.. lembik-lembik lak tu.. kena makan panas-panas baru sedap kot.

Ini the best.. Mak Mertua kirim masa Pak Radie balik sana gi amik Amaani balik.. Semalam lepas dah makan nasi berbuka terus rasa dalam 2 sudu kot pulut.. pastu tuang kuah ni, makan durian dia sebijik.. huwaaaa nikmat betul.. Pak Radie dah usha, dia cakap janganlah makan nanti kecoh angin, angin, angin.. sakit sana sini.. Dengan pantas Kak Pilla jawab.. Jangan makan pulut masa perut kosong... ni dah berbuka makan nasi, dah kenyang, so ok je makan ni sikit..

Hambek, malam tu angin sampai rasa nak muntah.  Nyampahhhhh sebab ai suka puluttttttt!!!!! Biarlah sakit, redho jelah janji dapat makan huhu.. 

Hidangan semalam... Kacang buncis goreng macam tu sedapppnyee.. tumbuk bawang kasar-kasar je dengan ikan bilis dan lada merah.. tumis pastu pecahkan telur.. nyammmmssss..

Tuan punya blog yang kuat menceceh tu.. Wow kemain besar i cuba membuntangkan bijik mata sebab selalu orang tanya "mata mana mata?"

Nah mata.

Hahahah.. ok tata..

*Matte Lip Cream Fame Cosmetics code Gossip.


Love, 
Filla.

4 comments:

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

Ikan bawal goreng tu paling rare!

Anonymous said...

durian tue seulas tau kak pilla bukan sebiji..

Jah khaDiJah said...

haii kak.. sedap kot nampak ikan asam kicap tu.. menyelerakan :=)

cikpuanfairul said...

Salam Kak Filla,
rasanya kalo xnak lubang2 mcm cheese tu kan, kalo ada buih2 tu kita kena kaup kua..saya rasa lah..sebab saya penah buat...salam kenal kak.