Wednesday, May 17, 2017

TEMPAT BEST MAKAN DAN LEPAK DI PUTRAJAYA

Baru-baru ni kitorang menyinggah jap kat Ayer 8 Putrajaya.  Siapa tak tau sila waze kat sini ada banyak kedai jual shawl, tempat lepak makan pun best sebab view cantik mengadap tasek putrajaya.

Baru lepas amik Kasih baru lepas training netball hari Sabtu petang kot masa ni.  So dah dia pun memang lapar marilah kita pegi carik makan jap kat Ayer 8 tu.. Pernah pergi sekali je masa emergency cari tudung biru untuk kelas Kafa Amaani haritu.. 

Tengah lalu tu nampak ada Shell Out.. Macam menarik je? So mari kita try tengok apa yang ada.  

 Kalau teringin nak try dan baru first time tak tau nak order apa.. Marilah kita amik yang package je senang.. Dah lah aku bukan reti nak pilih sauce apa, tahap spicy keberapa.. Just tanya orang tu je sauce apa sedap? tahap pedas apa yang best dan masuk akal? hahahah.. Portion dia tak besar mana dan harga agak pricey sikit.  Untuk kitorang berlima (actually 3 jelah kot) sebab Amaani dengna Aleesya tu bukan makan sangat pun.. So kita amik package ni.. Apa tah nama dia tapi harga dalam RM150 - RM180 kot sebab air dan nasi harga asing kot.. Hoi kalau ala-ala shell out kat Belanga opis Fame kat Setapak sana tak sampai RM50 hahaha.. Tapi tulah ni rasa dia jauh lagi sedap lah.. rasa nak sedut-sedut je segala cengkerang yang ado.. hehehe

Ni belum ko amik lobster.. kalau lobster punya set dalam RM400 kot satu package untuk 4 orang camtu.. 

Dah kenyang budak-budak ajak turun bawah nak tengok-tengok sebab nampak ada macam kereta berhias.

 Budak-budak happy lah sebab ada jual belon ni.. Mainlah korang puas-puas.. Ada tempat sewa basikal jugak.. sewa ala-ala beca pun ada.. Rasanya kalau malam lagi happening kot? ke tak? hahahha

Lupa pulak nak snap pic view depan ni.. Depan tu lah ada tasek terbentang luas cerah pandangan gitchuuuuu.. 

 Pak Radie dengan anak-anak daranya.. Kadang aku rasa aku terlalu depend sangat kat dia ni sebab bab-bab macam ni memang aku banyak bergantung lah kat dia ni.. Kalau pegi hotel ke swimming pool ke memang dia boleh layan dari pagi buta sampai ke malam pun dia suka je layan budak-budak.. Kalau harap mak kau ni memang bosan lah kehidupan korang hahahah.. So thanks Pa sebab jadi "papa pilihan" hahahha.. 

Dengan haku sekali dia paksa naik basikal.. Pastu saja nak buat mengah-mengah macam angkut kayu balak.. berani yeh tak menjaga hati isteri??? 

So itu je nak cerita, kalau dah sangap dan bosan boleh lah turun Ayer 8 ni.. Papa Rich pon ado jugak kat sini.. 

Bye..



Love, 
Filla.

4 comments:

Azura Aziz said...

haah, ada nampak tapi tak pernah try. rasanya kalau kita beli seafood dan masak sendiri lagi berbaloi dgn harga tu kot hehe.

sue said...

erm rasanya kalo malam2 esp weekend memang happening kat ayer8 ni...sesak2 nau.nak2 ari cuti sekolah.

JueOny said...

Pilla, tajuk macam nak listkan 10 tempat best rupanya satu jer, gigih i baca hehehehe coz mmg duk ptrjya n dah xtau nak mkn mana yg sedap uuuhhhuuuuuhh

atiehilmi dot com said...

waa.. banyak tempat best kat putrajaya yang saya tak singgah lagi rupanya..