Friday, April 07, 2017

COLLABORATION FAME COSMETICS DAN NUEX ROSLI

Assalamualaikum :)

Ada dekat sebulan ke tak update blog? So sorryyyy Kak Pilla busy sangat.. Sampai ada lah anon yang komen kata Kak Pilla sengaja buat entry Trypophobia tu lama-lama supaya orang tak masuk blog ni.. siap Good Job.. hahahha lawak tak? Chill sudah, jangan stress.. Takde Kak Pilla nak lari mana, dugaan cabaran tu kena hadapi..

Ok abaikan dia.. now nak cerita Event Fame x Nuexrosli hari Selasa haritu.. Alhamdulilah event berjalan lancar dan berjaya.. Konsep Fame dari dulu kitorang nak semua orang happy... sebab kitorang pun jenis happy.. So takde itinerary bagai ya.. semuanya spontan dan semua sporting dan gila-gila kat event tu.. Siap tarik-tarik orang menyanyi kat depan.. siap kitorang buat cabutan untuk 5 prizes.. So memang pecah perut masa tu.. Siapa yang nama dipanggil tapi takde kat tempat duduk sebab keluar ke toilet atau lepak luar memang kitorang kira ramai-ramai sampai 10.. hahahah siap bergendang bagai diorang.. memang meriah gila.. Pastu buat best dress jugak.. so pilih 5 orang dan kena catwalk kat depan.. terbahak-bahak riuh rendah sampai waiter kena tutup pintu takut ganggu orang lain hahhaha

Event berlangsung di Ciao..

Tujuan event ni diadakan of course untuk perkenalkan kepada lebih 40 orang Make Up Artist (MUA) terkenal Malaysia dan few social media influencers tentang collaboration antara Fame Cosmetics dan Nuex Rosli.

Nuex Rosli adalah antara MUA lelaki yang terkenal di tanah air.. sentuhan dia sangat magic.. Dari pemilihan warna semua Nuex yang pilih.. So terhasillah Code Audrey dan Code Riri.

Left : Code Audrey
Right : Code Riri

Terhasilnya dua warna pilihan Nuex Rosli ni sebab dia nak semua jenis warna kulit sesuai pakai dua warna ni.. Dia sebagai makeup artis tau masalah kebanyakan wanita atau client-client dia yang berkulit agak gelap.. Memang susah nak cari warna lipstick yang sesuai.. kalau pakai Nude nanti muka macam orang sakit.. pakai merah kang seram pulak.. So memang Audrey sesuai untuk yang berkulit hitam manis sebab tak terlalu pucat.. still ada warna yang menaikkan seri kepada si pemakai.. Untuk code Riri yang agak gelap pulak memang sesuai sebab warna tu membuatkan si pemakai kelihatan yakin dan seksi.  

So meh Kak Pilla share dengan you all warna dari Code Audrey dan riri ;)

 Left : Audrey
Right : Riri

 Riri

 Audrey

 Riri

 Audrey

 Audrey

 Riri

 Riri

 Riri

Jap selingan.. seksi terus muka kannnn... ala-ala dramatic gitu.. terus feeling Rihanna gittew.

 Ari - Syedewa - Erinleola


 Riri

 Left : Audrey
Right : Riri

 Riri

 Nuex - Syazreeyana - Leen Zakaria

 Makeup Retis tersohor bernama Peej Burhan.. hehehehe

 Kak Pilla dengan bulu mata bak penyapu.. makeup retis tepek 2 bulu mata bertingkat sbb nak bagi mata nampak besar hahahahah.. *dilemasimatasepet*

 Kak Elly pakai code Audrey

 both are wearing Riri

 in Audrey

Riri

Audrey

Audrey..  nampak tak? Kalau kulit cerah pakai Audrey or Riri pun takde masalah.. Tapi kalau kulit gelap pun now dah takde masalah.. Audrey and Riri pilihan Nuex Rosli terbaik untuk semua skin colour.

Nisa Kay in Riri

Audrey

Audrey

Audrey

Sorang kulit cerah, sorang hitam manis.. Dua-dua ni pakai Code Audrey.. lawa kannnnn..

Kak Elly in Audrey

 So inilah dia Nuex Rosli

 Sedikit ucapan dari Kak Elly

All in Audrey and Riri ;)


 Thanks semua yang menjayakan Event Fame x Nuex Rosli ni.. Happy dengar Fame Cosmetics ternyata pilihan MUA Malaysia.. Ada yang cerita kat Kak Pilla.. bila diorang ni makeup kat artis-artis tanah air, lepas dah pakai few hours, Artis-artis ni akan tanya balik ni lipstik apa? Siap mintak kat MUA hehehehehh.. maka menangis lah mua terpaksa bagi Fame diorang kat artis hahaha..

Majoriti suka Fame Matte Lip Cream sebab seriously 'ringan' dan langsung takde rasa sticky bila ketap bibir.. and of course harga sangat affordable.. MUA yang duit dah berkepuk pun nak Fame walaupun diorang lebih dari mampu untuk beli international brand ;)

Oittt gambar banyak nak share lagi yang bukan event pulak.. 

 Ni model photoshoot Fame haritu.. kulit gelap dan dia mengadu susah gila kulit dia nak match dengan mana-mana kaler lipstick.. tapi bila try Collection FamexNuexrosli ni dia suka gilaaa kot.. siap melonjak bila kita bagi dia lipstick ni.. Thanks kerana telah menyelamatkan kami yang berkulit tak cerah ni Kak ;)

 Nuex Rosli makeupkan Ayda Jebat

Eyeliner : Fame Cosmetics
Lip : Code Audrey FamexNuexrosli

Code Riri

Code Audrey

 Fame X NuexRosli

Harga cuma RM45/pc.. Stok untuk FamexNuexRosli adalah untuk one time production sahaja.. Licin so memang tiada ulangan.. Stokis tak putus-putus restock so kalau habis sila jangan meratapi di bucu katil.

Whatsapp : 0133760466



 






Love, 
Filla.

2 comments:

FeyLiez said...

nak sambar la... cantik sgt... dah ada 7 color yang lain..

alia farhan Said said...

Must have....all fame lip matte