Friday, March 17, 2017

TRYPOPHOBIA.


Semalam borak dengan Pak Radie pasal satu penyakit phobia yang dinamakan Trypophobia.  Sebab laki aku pun ada phobia benda ni jugak hahahahah... 

Aku tak tau selama ni sebab biasalah dia kan eksyen mana boleh dia tunjuk ketakutan dia.. Lepas tu aku tau pun sebab Peej phobia dan laki aku pun sama hahahhaha.. apa lagi ni lah time nak serang dia heheheh.. 

Bila aku post satu video yang muka dia lubang tu bergerak-gerak tu ramai pulak yang comment cakap nak muntah, geli, meremang bulu roma, seram,, berdiri bulu tengkuk dan macam-macam lagi.. So aku kaji sikit apa Trypophobia ni.


Ini salah satu gambar yang orang-orang yang ada Trypophobia tak boleh tengok.  Kita yang tak de phobia kepada benda berlubang ni tengok macam takde memberi apa-apa kesan pun.  Tapi tak bagi diorang ya.. 

So semalam aku interview Pak Radie, apa dia rasa kalau tengok benda-benda macam ni? Dia cakap dia tak leh tengok sebab dia rasa meremang bulu roma hahahahah.. semalam kelakar.. aku tunjuk kat phone gambar macam ni.. masa tu tengah lepak kat kedai mamak.. terus dia meremang-remang.. padahal tertengok pun sekali imbas je hahaha.. tetiba dia tekibas-kibas tangan dia.. eh tu kalau aku rasa lipas terbang kat aku.. aku akan tetiba panik sengsorang terkibas sana sini padahal mana ada lipas.. so itu apa yang dia rasa.

 Contoh haritu dia ada tengok kat channel apa tah pasal ikan.. tetiba ikan tu ada banyak telur.. so english kata 'repeated patterns' 

Dia geli and tak leh tengok.. 





hahahahah jahat eh share gambar banyak-banyak? Peej baru masuk ni and nampak benda ni terus dia "Apa kau niiiiiiiii... tak suka lahhhh"

Hahahhaha aku nak print besar-besar letak kat tepi Pak Radie and tepi Peej.. hahahahaha.. 

So siapa ada Trypophobia ni jangan risau sebab ramai yang phobia.. Kendall Jennar pon ada you alls... Tapi rasanya kalau korang biasakan diri tengok benda ni lama-lama akan kurang kot phobia kepada benda berlubang ni.. Eh pepandai je kau Pilla hahhahaha..

Ok itu sahaja entry ai hari ini.. see you soon.


Love, 
Filla.

33 comments:

sofiana1704 said...

eeeiiii...kak pillaaaa.....tak suka...kejamnyaaaaa.....
tak baik tau mainkan perasaan we all..bukak nk baca post baru, tgk2 eeeeeiiii....tak suka2... :( :( :( :(

Hayati Ghazali said...

Ye, i pun dulu fobia la jugak...tapi lawan rasa takut tu dengan tengok berkali kali...jadi sekarang ni memang takde rasa apapun...

IQ = Iez Qis said...

erkkk, IQ pun tak suka! meremang bulu roma tengok

Anonymous said...

saya rasa macam nak picit -picit kalau banyak lubang-lubang macam ni...macam picit jerawat. hahaha.

shahrizat

Anonymous said...

saya phobia la juga.geli tgk benda berlubang tu mcmkan ada dibadan sndiri uweeek

Huda Ramlee said...

Saya pun ada phobia ni.. tapi suka layankan..pastu terasa-rasa berlubang-lubang kat muka ngan badan hehehe...

raihanah said...

ish saya pun rasa gelilah

Anonymous said...

Hahaha dulu xsuka tngok skg sbb selalu tngok org share eh ok je xde rasa apa pulak tetiba rasa cntiknya yg lotus tu lah hahahaha skejabnya overcome

mOnamie said...

Kakk... i cannot too.. rs mcm kembang tengkok.. pastu rs mcm taktauu nak habaq ..

yayang laling said...

cik pilla.. tengok busut pon rasa geli la.. eeeiiii

Pink Colour said...

bila saya tgk ni, semua liang2 kt rambut saya meremang...

misswoonie said...

Ew....kak pila.eeeee geli lah.eeeewww knapaaaa time2 ni bkak blog akak ni n tgk bnda2 tu?eeeeee i is kennot.cane nk tdo ni..lol

nur rasyidah said...

Kakpilla mempermainkan perasaanku ๐Ÿ˜… Meremangg oi haha

Norli Nadia said...

Geli la...

Mya said...

meremang bulu roma kak pila!

Lin Azlina said...

uish...giler...geli2...hihi

Carl Dani said...

Hahhahaha.. Jahat sis ni!..tapi bestlah tengok walaupun meremang segala bulu kat badan. Rasa macam nak picit-picit je nak kikis-kikis je supaya jadi elok balik kulit tu.

nurul said...

pilla... tolong la..meremang-remang satu badan nih..xmo ilang..help!!!

Azura Aziz said...

adoiii tetiba meremang tgk gmbr ni kak pilla. no no i cannot

Sue said...

meremang tengkok...scroll laju2...huwaaaaa

JMR said...

aku rasa geram nak korek je dalam lubang-lubang tu kak...

hahaha

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

arrrrrrrrrrrrr...geli..tak boleh tengok...nak baca pun tak boeh Trypophobia la saya ni? eeeeeeee..

Liyana said...

adoiii meremang tengokkkkk
nyesal bukak haha

Alfi said...

Saya punya trypophobia teruk jugak. Everytime ternampak gambar2 macam ni automatically akan jadi gelisah n meremang. Then whole body akan rasa mencucuk-cucuk. The only way nak kurangkan rasa tu saya kena cakar any body parts guna benda yang agak tajam sebab nak convince diri sendiri yang patterns tu tak ada kat badan. Termasuklah lepas terbaca entri ni. *nangis belakang pintu*

Anonymous said...

Hi Pilla,

Tak salah i Monday ada gambar you dekat paper metro entry pasal robot kan,
tahniah!!



Peminat Blog You,
ANA

dorsett pink said...

baru tahu pasal penyakit ni lepas baca entry ni

alia farhan Said said...

Eeeiii geli oiii kak pilaa๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

mummysara said...

anak saya yang sulong pun x suka tgk imej lubang2 gituu..
paling kelakar dia x boleh tgk lubang2 kat kek sarang semut (aka kek gula hangus). dia kata, kepala kakak gatal2 tgk kek tu ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚. so tiap kali sy buat kek tu, sy pastikan potong ikut urat yg salah,so x nmpk lubang2 ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Azimah Ibrahim said...

scroll sambil tutup mata..adoi geli kot.bila terbayang gambar tu rasa mcm nk muntah

ezan idma said...

geli laa pulakk tengok lama lama hahaha

Applemilkshakesusu said...

suka plak tengok! haha rasa nak cungkil2 je lubang2 tu!

n.j.n.a said...

k.pilla... tolong la..meremang-remang satu badan nih..xmo ilang..help!!!

dah termuntah.. warghhhhh!!!

Anonymous said...

Allahu akbar kak pilla ! Tolong lah jangan tunjuk bebenda macam ni. Geli sangat !! Pernah 1 haritu classmate saya tunjuk kasut corak dia berlubang banyak sangat..Saya punya lah terkejut dengan corak kasut dia tu, terus saya campak kasut dia dari bangunan kelas saya yg tingkat 3 ke tingkat bawah sekali..Huhuhu punyalah susah bila ada penyakit nih.