Tuesday, February 19, 2008

KANTOI...

Heheh..sheila aku copy idea ko nie.. sbb mcm best jer nak recall balik edisi2 kantoi nie..hehe..

Kantoi 1
masa nie aku kecik lagi... dalam darjah 3 kot... bapak aku ada lah beli pisau mahal yg lipat tu.. ala2 rambo utk dia nak buat sembelih ayam ngn itik dier..kakkahh.. pastu dia pesan lah kat aku petang tu..pisau ni jangan main..jgn pegang... aku pon cakap ler ok... sekali tu dia tak de aku gi lah belek pisau tu.. sekali aku tekan 'pup' tekeluar ler pisau tu... aku dah panik..sbb konpem aku kantoi.. aku dok panik cemana nak tutup balik pisau tu... pisau tu ala2 ada spring.. bile dah takut tu..aku gi amik pisau rambo tu..aku gi cucuk kat atas tilam.. supaya dia leh tetutup balik..biler aku tolak jer.. meletop pisau tu kat jari aku yg comel nie.. amik kau... ada lagik lah parut tu sampai arinie.. menyembur2 darah..uwaaaaaa..nak ngadu kat mak ngn bapak takut kene marah..so diam jek..biler dorang tanyer..aku ckp jari aku tesangkut kat pagar sekolah..boley? huahahahha... (tak ler kantoi... )..hehe ni edisi tak brapa nak tekantoi ler ni..heheh..

kantoi 2
becinta zaman2 sekolah menengah ngn sorang mamat nie.. sekali tu aku gi dating kat ujung shoplots kat area umah... petang2 lah nie.. sekali boleh mak aku lalu naik kete kat situ.. mak haih gelabah nak mati..tp aku belakon ala2 lekkk jer.. mak aku tanyer saper.. aku ckp budak st. john..budak tu scorer.. jadi nak pinjam ketas soklan sekolah dier.. nasib aku awal2 dah bawak ketas soklan peksa...kuakakka.. last2 couple lah ngn mamat nie.. mak aku leh suker gile plak kat mamat nie.. dah 2,3 taun aku naik bosan dah.. mintak break..mengamuk plak mak aku..boley?? darah muda..hati panas..aku leh jawab ngn mak aku 'mama nak sangat, mama jerlah kawin ngn dia'..kuakakka... nasib tak kene pelempang...

kantoi 3
masa kat uitm shah alam... mcm2 yang aku kantoi..al-maklum arr.. aku kan JAHAT giler dulu..huahha..skrg pon jahat gak.. tp dah slow down sikit..heheh..ni kantoi ngn mak aku lagik..mak aku tu kalo anto gi belajo jadik spy ker detective ker..konpem ngalahkan CSI forensik tu..kuakakak..pelik aku!! malam tu kua ngn scandal aku yg x hensem langsung..menggelabah plak tu budak sains sukan.. tp dah x der owang nak kua..kua jeklah..kakakah.. pastu sok tu aku ada driving test kat jpj.. takat tak tido tu..aku dah biasa..haha..pastu kualah.. balik kol 5 pagi..budak tu nak anto aku balik..sampai simpang..aku nampak keta mak aku parking baikkkk nyer kat dpn umah sewa kat section2.. amikko.. nak tekencing ler aku.. terus patah balik... dok pening giler.. last2 aku suh budak tu balik.aku menapak kul 6 pagi balik umah..buat2 tekejut mak aku ada situ.. 6 pagi?!! hahah.. mak aku sound arr mana aku gi..aku ckp tido umah kakak ogiey.. kat puchong.. sorry arr mak aku nk caya.. hahah.. mak aku dtg tu niat murni.. nak ingatkan aku kunci jam loceng..sbb sok nak gi driving test.. last2 kantoi..terus dia suh aku pack kain baju x yah dok umah sewa..dok ampang..kebetulan aku pass plak driving test tu.. aper lagi.. kene drive ler ampang - shah alam!!..

kantoi 4
ni kantoi paling dasyat dlm idup nie.. ngn 2 org sekali boipren aku.. tp boipren bukan favourite arr..(hehe..kuang hajak).. mlm tu kua ngn boipren A nie.. (siap2 kua supaya nanti leh kua ngn owang lain).. dah tu.. dia dah siap blanja aku mkn malam..terus anto aku balik.. dah bye2 dah ckp aku nak masuk tido..x kua dah.... boipren B aku datang.. aku pon kua ler..tp aku hangkut member aku ogiey ngan Ad sekali.. sonok2 kua.. boipren B nak hanto aku balik.. sekali aku nmpak kete boipren A kat situ..masakkkk aku!! boipren B ni sporting sikit.. dah tu aku menggigil nak kua dari kete.. dah betekak giler kat situ ngn boipren A... dorang nak settle..tp tetiba ramai giler member2 boipren A tu datang naik motor bagai ngn kayu sumer... mak nak kes gaduh beso nie.. sekali polis ronda2 situ..dorang blah.. terus bawak aku, ogiey ngn Ad gi section 3 nak gi settle..dok ler aku mcm owang bodow ngn dua org sekali boipren aku.. dua2 nak tinggalkan aku..aku pon ala2 sedih lah.. admit salah aku.. pastu dua2 blah ngn kete dorang.. bongok giler.. bepeluh ketiak aku balik umah jalan kaki ngn member2 aku... bodohhh nak mati..tp sepanjang jalan ketawa mcm nak pecah perot.. huahaha...

kantoi 5
haha yang ni edisi kantoi ngn radie..heheh.. masa tu tengah kawan2..ktorang kan tak bercinta..ktorang bestfriend jer dulu.. pastu aku plan nak kua ngn mamat sorang nie.. my best buddy gak mamat nie.. tp dia tu kawan radie gak.. sekali radie tanya aku..aku kat mana? padahal aku dah kat shell batu 3 tu.. aku ckp aku kat seven 11 nak beli tepung buat cekodok..kuakakk..kul 11 malam kot masa tu.. pastu dia ckp gi lah siap cpt..nak kelua gi uptown nie.. aku lek jer jawab ok.. pastu aku suwuh ler member aku tu patah balik cepat.. kwn aku tu pon patah ler balik.. anto aku ikut blok belakang.. radie rupanyer kat blok dpn.. dah ler dia nmpak aku tgh tekan button lif nak naik atas tukar baju.. kuaakkaka.. pastu naik je kete radie.. (radie ngn kwn dier dlm kete).. aku diam jer..kuakak..

kantoi 6
masa nie aku kawan ngn radie.. tp aku kawan gak ngn sowang mamat nie.. mamat nie mmg suker giler kat aku..siap bagi aku pakai handphone dia..haha..zaman tu mmg ler saper pakai phone nampak mcm best2 jer.. nokia banana.. haha.. aku ckp kat radie phone tu aku nyer..lek jer aku kan?..kuakakak..sekali aku kua lah ngn radie gi lepak kedai mamak..sblm tu dah bg tau kat mamat yg bagi phone tu aku tak kua..kat umah jer.. tgh aku sembang2.. phone bunyik..budak tu call..tp aku x jawab.. (nak cover line dpn radie) baru nak gatai2 ngn radie.. sekali tgh lek2 tu aku pusing belakang..mamat tu minum ngn member2 dia kat blakang aku... masakkkk!! aku terus bangun gi toilet.. dalam toilet aku lompat2 mcm siamang..kakakakhhh.. kes panik... pastu ckp kat radie aku nk balik.. dah balik tu mamat tu jumpa aku.. begaduh bagai nak giler..aku pulang balik tepon pisang dier tuh..huahahha.. tu maknanyer aku dah bosan ngn ko!!!! (ya ampun..nsb aku tak kene santau!!)..heheh

kantoi 7
ni kes dasyat gak..aku kantoi ngn mak boipren aku yg hampeh.. aku slalu kua ngn mamat nie.. x der arr suker sgt..tp boley arr.. pastu aku tatau yg mamat ni punya lah poyo..menipu aku.. nak nampak mcm kaya.. nak belagak dpn aku nie.. bagi aku pakai kete satria make-up tak hengat.. kata keje best2.. x kisah arr kan..janji time aku blaja aku dah slamber pakai kete dipinjamkan khas utk aku ngn kengkawan..kuakakka.. rupa2 nya dia tu menipu.. aku x kisah la dia tipu..bkn aku kecewa pon..sbb bkn aku suker sgt..hahah..sekali tu aku kantoi.. cemana tah..mak dia nak jumpa aku.. aku pon lupa mak aku ada sekali kot..mak aku pon dah tau kes nie kot..sekali tu masa jumpa mak dia menangis2 ckp kat aku..jangan laaa kacau anak dia..(eh biler masa plak aku kaco anak dier??) pastu merayu2 kat aku..dia kata mata dia dah naik selaput dah nangis pasal anak jantan dia yg bodow tu..huahahah.. aku gentel jek tissue kat tgn aku sampai hancur..rasa nak tetido pon ada!! kakakahh..kwn aku yg ogiey ngn ad tu pon ada..kakkah.. dia kata anak dia berabis utk aku.. adoiiii ni yg aku x suker..aku x mintak pon.. dia yg menipu aku nak blagak?..mana aku tau.. dia tak kasi aku kawan dah ngn anak dier.. ok ler makcik.. x usik dah anak jantan makcik tu...huahahahhahah.. (tp sian makcik tu kan?)..kakkahhh

kantoi 8
ngn ex aku sowang nie.. dia budak bola.. abg angkat aku ni pon main bola.. abg angkat aku dah sound aku .. jgn dekat ngn ex aku tu.. tp aku degil gak..(eh suker ati aku ler..ko abg angkat jer) tp ada hati kat aku.. tp aku kene ikut ckp abg angkat aku tu sbb respect arr kat dier.. pastu dia x kasi aku jumpa dah ex aku tu.. aku ok jerlah..tp pegi gak jumpa..sekali dorang ada bola mlm tu kat padang uitm.. petang tu aku lepak ngn abg angkat aku..dia tanyer aku gi tgk ker dia main bola mlm kang.. aku dlm otak asik dok teringat kat ex aku.. sekali aku jawab 'a'ah **** filla pegi.. aku leh sebut nama budak yg dia anti tu.. kuakakka..kantoi aku.. tp aku buat muker x mengerti salah aku gi sebut nama tu..hahah..mlm tu gi tgk bola.. abg angkat vs. ex aku.. biler ex aku score goal jek aku sorak..huahahah..sadin jek aku tesasul sorak!!!

*itu ler serba sedikit kes2 kantoi aku dulu..huahahha..byk lagi..tp biarlah rahsia...

6 comments:

Lenny said...

ahhaha.. lawak ah kisah kantoi ko nieh... player jugak ko nieh erk.. most kantoi ngan jantannn jeee.. ahahha... jgn marah filla... aku tau ko sayang aku!

...$weE+ 666... said...

giler jahat ko ni poms!!! kuakakakakakaka... aku pon jahat gak wehhh!!!~ ermmm jap aku pk nak wat entry ke tak? cam best jer... tp kang tertulis sampai kantoi666 kang caner? huhuhu...

aLoNg said...

ke'play' girl an nye terserlah!!! wakakaakakaka.. sib baik kawin gak ngan radie.... (radie.. tengok sikit si filla nih... ) filla jejaga... kang laki ko soh petir sambo menyambooo kang sape nk jawab... kuang..kuang.. kuanggggg...

happy2gether said...

Filla, filla, kelakor baca entry nih...dah byk kali ko kantoi ek?tp ko dulu mmg player, byk peminat...eheheh

aku nih memory terok,aku xley nak ingat2 sgt benda2 yg aku kantoi dulu,kdg2 bila benda2 tu menyakitkan hati aku cam delete jek drk memori aku. Bab mak ko tu, aku mmg respek tabik spring kat dia, sbb dia nyer instinct mmg powerrr, otak ko pon ligat jek nak cover?tp kdg2 tu kantoi gak...eheheh...

jujue said...

ko tak pandai cover line...itu pasalll lahh slalu kantoi!!
len kali blajaq dari aku..
pandai makan..pandai simpan...
huahauahuahauhauahuaa...
kalo kantoi..makan panadol!!uitt!! diam diam! shhuhhhh

Miss Moon said...

banyaknyer kes kantoi nko Filla ...
nih buat aku terpikir nih ...ap akes kantoi aku ...ermm