Thursday, February 21, 2008

conversation between mama and acih..

mama: sapa nama awak??...what's your name???
Acih : Kasihhhhh...
mama: Kasih aper?
Acih : Acih Aiyaaaaa..
mama: Acih nie comel ker?
Acih : Comelllll
mama: Tak lahhh..tak comellll..
Acih : Comel lahhhh!!
mama: Sayang mama tak?
Acih : Cayanggg..
mama: Sayang banyak ke sikit?
Acih : Cayang sikit..
mama: Ha??! sikit??
Acih : heheh.. sikittt jeee..
mama: Sayang mama ke sayang papa?
Acih : Sayang cemuaaaa..
mama: Kasih suka pegi school tak?
Acih : Suka..
mama: Makan apa kat school?
Acih : Makan cikgu..
mama: Ha??!! makan cikgu???
Acih : heheheh..makan nacik, makan biskut...makan kuehhhh..
mama: oooohh.. makan ngan sape?
Acih : makan ngn umi...
mama: Acih, baca doa makan..mama nak dengar.
Acih : Bimilahimaniohimm..Allauma..aik ana..ima ook ana..wa ina aaabanaa..amin...
mama: pandainyeeee...malam ni Acih tido dalam bilik ngn mama ok?
Acih : Alaa...tak nak...
mama: mana boleh tido kat luar... tido dalam bilik ok?
Acih : tak nak..situ ada antu....
mama: ??!!
Acih : tido lua..nak tgk tv..cicak man.. mama cini arrrrr...
mama: ah..malas... bye gud nite..muah!!

(Acih pandang jee.. terus sambung tgk tv ngn muker x der prasaan)....

7 comments:

happy2gether said...

Bijaknyer Acih, suker baca citer ko ngan Acih, Syasya pon sama ko, dia tak tgk Cicak Man, tp asyik nengok Mickey Mse Club Hse tu jerk...jemu aku, kalo x citer tu, Elmo, Barney...aku dah bosan3X aku naik hapal citer2 tu semua. Sblom tido ley layan lgk benda tu berulang2 kali. Tp dari dia meragam aku redha.Heheheh.Kalo aku rajin aku lepak dgn dia dpn tv, kdg zaimi take turn,tp kalo dia dah x larat aku dah sakit bdn tido dpn tv tu,samerlah nasib ngan Acih.

...$weE+ 666... said...

hahahahahaha... best! best! aku suka entry ni... hahaha... actually entry apa pon pasal kasih aleeya, aku suka!!! :D

fenriz pon kalau borak dgn aku camtu gaks! hehe... pandai kasih baca doa makan. fenriz pon baca cam kasih gak, pelat tu sama... aku baca conversation ko dgn kasih tu, rasa mcm baca conversation aku dgn fenriz bleh? hehehe... best kan bila anak dah pandai ckp ni... kengkadang aku pon terkezut dia bleh ckp certain words tu, bila masa aku ajar??? the best part kan... bila fenriz panggil darren pastu darren tak menyahut, fenriz pandang aku ckp "mama, abg wat derkkk jer!" hahaha...

kasih aleeya mmg clever girl! aku suka part dia jawab makan cikgu tu! kuakakakakaka... sempoiiii!!!~ part cicakman sama lagik! aku rasa ko kena pasang tv dlm bilik la filla, baru dia nak tido dgn ko... *wink* dia sayang ko sket jer ek... kuakakaka...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

acih nie smart girlnya ..sukanyer ..... nama dia cam my SIL py twins ... so adorable Acih nie ..salam perkenalan dari kami ;-)

ila de cute said...

wahhh bestnya ko borak borak ngan acih...seronok kan... tak sabar aku nak borak borak dgn syahmi cam tu....sweet nya...

Lenny said...

ahahahha... acih mmg lawaks ahh...

skang nieh budak2 time gini mmg imagination tinggi kan? seme benda dier bleh buat story mory.. lawak.. tapi.. seronok layan derang nieh sebenarnya..

alya skang ada satu peel baru.. bila g tpt baru or jumpa org baruu.. kemain segannnn.. senyappp jeee... kalau cakap pon.. ala2 tak kuar sore...

sabo je la..

paperpon... aku suka citer ko ngan acihhh.... bestttt!!

Miss Moon said...

Bijak tol Acih . Mmg sonok layan borang ngan anak kan ...kadang jawapan dia org tew bikin kiter sakit perut je ...akakakka

anak aku pun kuat nonton TV skrg asyik asyik mummy jom ngok TV ..citer Munks...( chipmunks)

Asyik chipmunks tew je la siap buat joget cikiwawa cikiwawa...aku siap letak sebijik tv kecik kat bilik dia . So dia layan perasaan kat TV dia . Kadang nak tgk TV kat luar hahahha hangen je daddy dia kalau nak tgk bola atau sport center hahhaha . Tapi yg pasti nyer ajak org teman ..

ari tew dia nak tido ..dia cakap kat aku dia ngantuk aku pun ajak ar tido ngan aku dulu ...dia kata bilik mummy tak besh...bilik isk best ada TV ...naik senak perut aku gelak ngan sutan . Amboi main compare bilik ek ..dia tu pun ada musim kadang nak tido kat luar siap mmintak amik tilam . Kadang nak je dia tido kat bilik dia tew

PuteriSatu said...

salam kenal dari akak n family...nama kasih ni memang peberet akak..dulu masa bujang2 tingin nak letak nama anak kasih...tapi ntah camana...tak terfikir plak...apapun tumpang seronok tengok kepetahan kasih yang satu ni....comel..petah...bijak...seronok sungguh melihat perkembangan hari demi hari anak-anak kan..satu kepuasan yang sukar ditafsirkan...salam kenal dari akak pu3..