Tuesday, November 27, 2018

PERTH - Fremantle Market again (Day 5)

Disebabkan kecintaan saya kepada suasana aman damai di Fremantle, so kita decide untuk pergi sekali lagi hahaha..

Ingat ya, Fremantle Market cuma buka pada hari Jumaat, Sabtu dan Ahad.

So dari Perth Station kitorang pon naik lah train ke Fremantle Station.. Fuhhh masa ni dah terror gila dah.. Macam dah 8 tahun duduk Perth hahahaha.. 

 OTW to Fremantle tu akan nampak lautan dan kapal-kapal gitu..

Dipendekkan cerita kitorang pun sampai ke Fremantle.  dan sejujurnya Kak Pilla lagi suka ketenangan di hari Khamis waktu Fremantle Market tutup hahahhahaha.. Aku adalah suka tempat yang aman damai dan tak suka orang ramai-ramai riuh rendah kecoh-kecoh.. hahahaha.. Tapi korang kena datang jugak time Fremantle Market bukak sebab dalam tu ada macam-macam souvenir, sayuran dan makanan ;)



 Eh jual pemotong salad pon kene hensem eh?


 Nak beli dalam Market ni pun ok.. sebab murah jugak.. Tapi kedai kat luar-luar Fremantle pon ada yang murah jugak..

 Wow YB ni melawat kawasan..


 Patches and stickers pon ada jual..

 Ni original boomerangs.. 

 Masuk je belah sini ai kenot tahan... Bau makanan menggoda..

 Rasa nak beli semua, tapi tau takkan habis sebab berdua je.. so kita tengok je..

 Gambar atas ni Pak Radie yang snap.. Dia ingat aku tak tau, dia bukan nak amik gambar sayur ponnnn.. Huhhh..

 Kannnn?? Kenapa gambar pompuan lain, bukan gambar ai??


 Huwaaaa bestnya shopping buah


 memacam ada jual sini.. coffee beans pon ado

 Tapi ahkak cuma beli gelang leather dan sayur je hahahahahha

Gambar kat bawah ni silalah tengok kepoyoan sis hahaha



 Eh takdelah poyo sangat.. 3 keping jewwwwww..

Dah cakap kat Pak Radie harini nak makan lagi kat Kailis.. Dia boleh cebik pulak.. tak habis-habis dengan kebab dan cebik dia tu huhhhh..

 So itulah menu-menu yang ada kat Kaili's Fish Market tu.. dan siap harga sekali tu.. Sebelum datang sini puas Kak Pilla search sana sini nak tau menu and harga.. tapi takde blog yang tulis detail sangat.. So harap ini membantu :)

Pastu ada yang orang order macam family plate ke apa.. Fuhhhhhh sedulang ok.. Tertelan ailio sis.  Kalau pergi ramai-ramai boleh amik yang tu terus.. dan jangan tamak yer.. Aku dengan Pak Radie share berdua kot.. Kenyang jeee siap tak habis hahaha.. Well maybe perot kitorang kecik kottt kahkahkahhhh..

Kali kedua pegi Kaili's ni kitorang tak makan kat sana sebab Ya Allah penuhhhhhhhh gila!!! 70% orang melayu hahahahaha.. so mari kita take away sahaja dan bajet-bajet picnic kat park gituh..

So kalau korang plan ke Fermantle ni Jumaat, Sabtu dan Ahad, pastu nak lunch kat Kaili's Fish Market, silalah bersedia menunggu turn nak dapat meja kat luar :)

 Ini pun perangai tamak jugak ni.. Kalau dah order chowder dalam roti tu, tak perlu nak order garlic bread lagi satu tu.. Sama je rasa dia hahahah.. Tapi ai kan tamak... Ai takut tak cukup hahhaha

Kali ni kitorang tak amik fish and chips.. Sebab Pak Radie tak suka sangat.. So kita amik squid sahaja dengan seafood chowder tu.. Fuhhhh sedap gila makan panas-panas kat rumput.. Pastu angin pulak sejuk-sejuk nyaman je bertiup.. makan sambil dikelilingi burung-burung putih yang kaki menyibuk tu.. 

Kat sini diorang memang suka lepak kat taman-taman.. Muda dan tua pon sama.. 




 Seronok tengok... Kalau boleh nak macam tu jugak.. Tapi Malaysia so hottttt, how lah?

Lepas kenyang melantak mari kita jalan-jalan lagi.. 

 Eh sibuk minah belakang tu.. Ada nampak sis happy??? Sis tak happy ye u photobomb buat sign peace dalam gambar sis.. 

 Dah puas hati merayap kat Fremantle, Pak Radie ajak pegi Watertown tu balik... Dia nak cari something.. Kita angguk jelah sebab kita kan isteri mithali hahahha..

Sampai Watertown, kita suruh dia pegi cari apa dia nak.. kita nak duduk je cari coffee hahahah.. mithali sungguh kau pilla.. 

Tu diaaaaaaa... Sis terlalu love dengan Code Scarlet Fame matte lip cream tu.. tak caya cubalah korang pakai, letoppp kelas je muka terus.. Fame BB Cushion pulak, Kak Pilla memang pakai tu hari-hari sebab dia ada SPF20... and takde lah heavy selepong macam nak buat show hahahaha.. sesuai lah untuk daily makeup gituh.. Now dah boleh shop online kat www.famecosmetics.com.my tengah ada Year End Sale tu silalah visit :)

Sempat promote kannn haha.. ni bukan promote, tapi nak bagi korang untung beli sekarang murah.. itu jerrrrr hehehe..  

 Dah lah tu, jomlah balik.. kaki nak tercabut dah ni..

 Harini memang kitorang banyak berjalan tapi best sebab takde rushing langsung.. ikut je langkah kaki nak kemana-mana.. 

 Tengok perangai dia.. 

 Tengok sis.. lembut dah sopan je..

 Ni ada couple mat salleh amikkan gambar.. Kitorang ni tak reti nak mintak tolong org snap kan gambar.. Tapi dah dia offer, kita laju jerlah berkepit hahaha

 Pon bolehhh..

 Tengah jalan-jalan nampak ni.. Ok pose kat sini pon boleh lahhh..

Cantik kawasan kat sini.. Paaaa amikkan gambar satuuuu..

 See? Betapa lengangnya Perth selepas pukul 6 petang.. 

Lepas ni kitorang jalan ke arah padang.. Ada satu padang tu tapi tak snap gambar pulak.. ada track so orang boleh jogging.. Duduklah dua orang ni kat tepi padang mengenang nasib malam ni ko tengok aku, aku tengok kau lagi ke???




Love, 
Filla.

1 comment:

DYatie ABakar said...

suka tengok view kat sana..
moga satu hari nanti dapat juga ke sana..