Friday, March 02, 2018

ROPONGGI, SHIBUYA, HARAJUKU.

Pagi hari ke 4 tu keluar agak lewat.. Tunggu sampai Amaani betul-betul ok dan dia rasa dah sihat.. Keluar pun dah dekat tengahari..

 Budak kecik nilah penghibur hati.. Ceria je dia kat Japan hehehe.. Siap mintak makeupkan muka dia sebelum keluar hehehe..

 Ni nak berjalan dari apartment ke Hatagaya Station.

Ok perjalanan menuju ke Hard Rock di Roponggi.  Kalau duduk kat Hatagaya ni memang kena amik train and turun ke Shinjuku Station.. Dari Shinjuku tu baru boleh pegi banyak tempat.. 

Amboi sebelah patung pun boleh hehe
 

  
  
 Macam biasa apak dia suka feeling lebih.. Gambar dia je 80 keping hahahaha

 Papa and Mama


 Anak first

 anak 2nd

 Anak 3rd








 

 Ok saja tepek gambar lelebih hehehe

Lepas beli barang sikit kita bergerak ke Shibuya pulak..  

 Sementara tunggu traffic light hijau.. kita tido dulu hehehe

 Ni yang orang dok kata "Shibuya Crossing" 

So mari bergambar 

  
  
Kasih Aleeya

Ok masa ni perot aku dah lapar.. Mari google apa nak makan..

 Ok jumpa ni so mari try

 Best makan kat sini sebab MURAH NAK MAM.. hahahah lagi mahal sushi king tu hah.. Makan banyak gila siap takeaway lagi.. Total dalam RM150 hihih..

Banyak lagi gambar makanan tak snap.. Siap amik ice cream lagi.. dengan tempura bagai..

Kalau korang gi Shibuya boleh try Genki Sushi.

Perot kenyang diorang ajak gi Blush puler nak beli lagi bath bomb segala.. So kita layankan jerlah.. Later kitorang amik train pegi Harajuku pulak.


 Tengok muka Icha hahahaha.. tu kes berebut stroller lah tu hahaha.. Masa ni kan Amaani demam so dia tak larat.. kita bagilah dia duduk..  

Sepatutnya kena pegi awal sikit baru best.. sebab tempat ni malam dah tutup.. Pukul 7 dah banyak tutup dah.. 

Squisy mahal.. hahahah..

Pastu masa baru sampai nampak pulak Cat Cafe.. dalam tu penuh kucing.. tapi ada time dia.. 10 minit ke.. 20 minit ke.. gitu.. bayarlah ikut berapa lama nak duduk.. harga termasuk package minum sekali.. tapi vending machine hehehe



Geramm kucing dia teling tekepet hahaha


 

 

 Atas kepala pun ada

Claire's pun murahhhhh




 Memacam ada kat sini.. tapi mostly dah nak tutup.. Takpelah janji dah sampai bawak bebudak hehehe

 Icha dan lampu LED dia.. Ni kerusi favourite dia tiap kali sampai kat Hatagaya Station.. Mesti dia cakap nak duduk dulu.. So layankan jer..

Lepas tu jalan slow-slow balik ke apartment :)

Ramai yang tanya kalau bawak budak-budak travel ni ok ke? Memang letih sebab nak uruskan bag dan kain baju diorang.. baju dah lah tebal-tebal.. Kena fikir pulak tiap malam tu kena susun baju masing-masing.. Kena fikir tahap kesihatan diorang jugak.. So apa yang kita plan tu kadang tak pakai pun sangat.. Ikut kepada kesesuaian.. Patut keluar pukul 9 pagi tapi akhirnya keluar pukul 12 tengahari.. Patut pergi certain2 tempat tapi tak dapat pergi.. 

Kadang meragam.. bergaduh.. mengadu letih.. berebut stroller.. eh memacam lagi hahaha.. Tapi tulah yang buat kita happy.. Semua tu kenangan.. Kena fikir kalau perot diorang lapar kena sentiasa ada sediakan makanan.. breakfast kena buat dulu kat apartment.. Dinner nak masak jugak janji diorang kenyang.. 

Nasib husband Kak Pilla banyak membantu.. Layan anak dan tolong Kak Pilla kat dapur jugak.. Bila dia tengok aku stress kain baju belambak.. mana yang nak basuh, nak sidai, nak lipat, nak asingkan kotor ke tidak.. nak susun untuk baju esok pagi.. laju je dia datang tolong hahahaha.. 

Ok nanti sambung yer.. 

Bye..


Love, 
Filla.

7 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

anak bongsu paling banyak gambar

DE SOPHEA said...

seronoknye :)

Hans said...

wah
seronok nya dapat pergi hard rock cafe sana

Saps said...

Nanti bila smua anak dah besar mesti rindu kenangan waktu anak masih kecil

Anonymous said...

Salam kak. Famili ko kt avilion PD ke?

eZack said...

Seronoknya dpt pegi Japan. I miss Japan too!

Farahain ZFA said...

hai ain datang singgah sini dan follow awak. salam perkenalan :)
sincerely , farahain zfa