Tuesday, August 22, 2017

FAME X TUNETALK FOR KLFW2017

Perghhh bersawang dah blog ni heheheh... Takde idea dah nak borak apa.. Since IG and FB dah update so dah rasa blog ni tak tau nak citer apa.. takkan nak repeat cerita yang sama..

Tapi entry kali ni saja nak abadikan kenangan attend KL Fashion Week 2017.. Wow macam gah sangat pulak attend KLFW tu.. Aku tak reti benda-benda glamour macam ni.. Pening nak pakai baju apa.. dan boleh buat aku stress.. Theme ialah NEON.. wth neon?? Baju apa nak pakai kaler neon? Erghhhh.. Tapi kenalah menghormati majlis.. orang dah kata theme Neon so supportlah.. Tapi masalahnya tuan rumah and jemputan lain semua boleh dibilang dengan jari ye yang ikut tema *matakeatas*

Event KLFW kali ni atas jemputan Tune Talk atas collaboration dengan Fame Cosmetics untuk keluarkan matte lip cream dengan nama FameXTuneTalk.

Boleh dianggap ianya satu kejayaan besar bagi Fame sebab rasa berbesar hati dan terharu company besar macam Tune Talk proposed Fame untuk collaborate with them for big event like KLFW.  Alhamdulilah selepas ZALORA recognised Fame, Tune Talk pulak and InshaAllah soon ada lagi projek besar bersama Tune Talk.. Doakan kami terus maju ke hadapan.. Support dari semua pun menentukan dimana kami berada sekarang ni.  Kitorang nak buktikan yang untuk menempa kejayaan ni takde mengira pun siapa kita.. janji usaha dan doa jangan putus.  Kitorang sendiri tak tau macamana boleh sampai ke tahap ni sebab kita terus jalan kedepan tanpa toleh kebelakang lagi.. Apa orang nak rendahkan or patahkan semangat kami.. kitorang ignore dan cuba buat yang terbaik.

Dalam perjalanan menaikkan nama Ellfie dan Fame ni bermacam-macam dugaan dan cabaran dah kitorang lalui.. dan tak semua susah payah dan pahit getir tu kita share.. Hanya kitorang bertiga yang tau.  Banyak yang kitorang belajar dan cuba perbaiki, pengalaman tu berharga sangat.  Kadang duduk sorang-sorang selalu berangan satu hari nanti nak semua orang tahu pasal Fame Cosmetics.. Maybe Fame dah ada dimana-mana.. Sephora ke.. Guardian ke apa ke.. Wow besar impian, tapi takde yang mustahil.. Kalau pikir mustahil.. sekarang pun dah rasa tak percaya.. Alhamdulilah ni semua pun sebab team work Stokis dan Agen juga dan sumbangan paling besar ialah dari peminat-peminat Fame tu sendiri.. Siap ada team #FameLovers lagi.. terharu huhu *nangis*

Uiiii kalau dah bercakap, macam menang award hahahhaha.. Ok jom tengok gambar-gambar sepanjang TTXKLFW.

 Makeup haritu kat Shu Eumura Pavi.. Senang dah siap terus turun je kat event bawah tu..


 Fake Eyelashes bawak sendiri.. sekali tengok apa ke hal panjang nak sampai ke kening dah? 

 Sepet betul mata huhu.. 

 Nak posing cemana ai tak reti hahahahha.. Nasib ada Kak Elly.. Selalunya Kak Elly akan cakap "silang kaki, tangan macam ni.. senget sikit" hehehe.. lepas dia tolong snap dia akan cakap "Yessss very good" hehehe.. Kak Elly so funny kalau buat kelakar.. tapi kalau dia tengah serious agak scary hihihi..  Oh Kak Peej tak attend event.. Kak Peej membersihkan rumah baru.. Sebab dia cakap NANTI NAK AJAK KITORANG DATANG DIA BUAT BBQ KHAS UNTUK KITORANG.

mihihihihii... 


 Wow berdiri macam ni pandang tepi dah habis style lah tu hahahah

 Sesekali tolong bagi laluan ye.. 

 Kak Elly with Fara orang kuat Tune Talk.

 Ada yang nak beli pack lip cream ni.. Yang ni tak jual sebab khas for Tune Talk sahaja.


 Booklet Fame

 Simpan satu untuk kenangan ;)

 Aku dengan Elly memang tak leh tengok fashion show lah.. ada je tercuit-cuit paha.. pastu orang semua muka serious menghayati fashion.. yang kitorang dok tahan gelak pon ada.. Well tengok model tu pakai.. tu fashionnnnnn okehhhhhh!! ko mana tau.. Pastu Elly cakap "dik muka jangan sedih kalau tengah cat walk".. Memang sedih macam nak menangis dia buat catwalk hahahha.. Bengong betul.. Penat lah kitorang asyik tahan gelak.. tak leh bawak majelis betul.  Dah lah kelaparan.. dalam hati bila nak habisssssss... Lapaaaaaa Lapaaaa helpppp!!

 Yesss ini baru best.. Duduk tunggu food sampai.. Acih dengan Icha ikut datang dengan papa dia..

 Nah hamek kau.. kitorang makan sorang satu set Nasi Kerabu kat Serai.. Thorbaekkk licin memasing hahahahhahaha.. Dasyat perangai.

Pastu nak OOTD tak reti.. Ni jelah yang paling ok.. Posing tegak pinggang senget sikit.. Tempat OOTD melambak lawa-lawa kat Pavi tu.. tapi ai is segan.. Kat parking sebelum balik pon boleh lah hahahhaa.. 

So sekian sahaja cerita dari Kak Pilla hari ini.. Bertemu lagi erkkkkk bila yeh?


Love, 
Filla.

3 comments:

PERMATABIRU said...

mcm mn na dampatkan pack tune talk tu hee menarik

JMR said...

ootd kat parking pon boleh kak pilla..

Maryanne La said...

i just a silent reader..but pleasee update blog selalu..always termiss ur update kat IG 😔❤️