Tuesday, January 22, 2008

what a beautiful moment...

macam mak burung ngn anak burung pon ada.... nak feed acih mamam..hahahah..tenganga2 plak mulut acih nie... tak tau lah nk ckp macamana... love her so so so so so much..bile tgk acih sekarang...rasa mcm tak pecaya dia dah besar... acih yang aku tau..baju kelawar dia pon dah singkat..hehehe.. cptnyer acih?... mkn bijak becakap... tp kadang2 tegagap2 nak kelua ayat dari mulut dia..huahahha.. pastu hobby acih sekarang ber'cat walk' sambil jalan pegang pinggang..heheh..ni keje2 sewel ni mama yg ajo dier...huahhaha... sbb aku pon kadang suke jer layan acih nie..sambil ketawa2 ngan dia... kami catwalk sama2.. acih dah pandai pose tiap kali catwalk... sampai nak tejatuh2 time nak pose tu..huahahaha.... mama pon aper lagi..puji ler dia melambung2.. 'waaa..cantiknyerrr..waaa comelnyerrrr....pandainyer...' huh... tak tgk muker acih time dia tgh kembang-kempis tu...huahahahha... rasa nak pelempang jek...heheheh...
heheh..gambo ni x kontroversi kot..huahahha.. acih yg aku tau... mcm pengawas sekolah.. time buat salah sesama ngn gang dier..tp biler mengadu...dia betul...org lain yg buat salah..hahaha... acih yg aku tau jugak...sgtlah penyayang.. suker sgt salam/pelok orang eventough org tak moh salam dier or pelok dier... tp cara dia lah yg kadang tu kasar sikit... acih jugak sekarang ni sgtlah kuat merajuk pura2.... adoiiiii nie yg tak tahan nie... biler majuk jer mulut cemek2 lari gi tepi dinding sambil jenguk2 kita tgk dier ker tidak...dia tnggu jer orang panggil dier..pastu lariiii datang pelok ngn ayat 'sayang mama...sorry mama..x buat lagi mama'... (huh dah ratus kali..tp buat gak!!)Acih yang aku tau... sangatlah cerewet bab makan... dia boleh menelek makanan tu sampai juling2 mata...nak make sure x der mende halus pon yg pelik2 daun2 ker aper ker...


acih yang aku tau.... sangat close ngn papa dier... sumer girl pon rapat ngn papa kot?.. mebi papa rajin sgt melayan kerenah dia yg nak jadi otoman...nak jadik cicakman.. yg lompat2 atas badan papa dier kot... papa gak rajin angkat kasih kepala kebawah..bwk jln round satu umah mcm tu.. huhahah..mama nak buat camtu??? harus telepas kepala acih ke lantai..


Acih yang aku tau.... aku sayang bangat ama kamu!!!!!!

6 comments:

happy2gether said...

bestlah baca ko mengarang...Filla yg aku tau...dulu becita2 jdk penulis novel tak silap aku kan?sbb tu aku baca pon terhibur gitu...

Acih yg aku tau, mmg dr kecik/baby sgtlah comel...debab dia ya tuhann..pipi gedeboh...Acih yg aku tau bak kata ko mmg amatlah penyayang sbb anak aku pon gelar dia Acih-peyuk/peluk,syasya nangis sure dia yg belari2 nak peluk n pujuk...may be nama dia Kasih sbb tu dia penoh kasih sayang...perghh auntie pon teringin nak tgk Kasih pose....Acih yg aku tau mmg cheeky n tersgtlah adorable!!!betuah ko ada anak comel camnih....gerammmm...

Lenny said...

acih yg aku tau... sangat cute...
acih yg aku kenal... sangat cute..
acih yg aku ingat... sangat cute..

segala2nya yg cute utk acih yg tersayang....

muahs kat acih... nanti nak suh dier pose lah bila jumpa ko

...$weE+ 666... said...

pergh! dasat entry ni... my faveret!

filla yg aku tau, tak suka nak jiwang karatz...
tp sbenarnyer aku lebih tau, ko tu sama gak mcm aku... seorang mama buat seorang anak yg sangat di cintai... (fuh, aku mmg emo... ko kan tau?)

kasih aleeya yg aku tau, mmg sangat sempoiii...
kasih aleeya yg aku tau, mcm tomboy... tak feminin sgt...
kasih aleeya yg aku tau, mmg bambam dari dulu sampai skrg...

tapi yg paling aku tau, aku sayang ko filla dan kasih aleeya sangat, walaupun tempoh perkenalan aku dan ko baru jer stahun jagung... sedar tak sedar dah 2 tahun kita kenal melalui FP... sedikit pon tak pernah berubah perasaan sayang tu...

what a wonderful frenship! *muahz*

ila de cute said...

wahhh meminjam perkataan zizie, aku TERKESIMA...

filla yang aku tau tak jiwang cam ni, filla yang aku tak jiwang, filla yang aku kenal memang penyayang cuma kengkadang tak nak tunjuk kan yang sebenarnya dia memang seorang yg jiwang...

best le ko karang cam tu filla, akuy rasa cam nak wat entry cam tu jugak le hehheh sbb aku selalu tak de idea nak tulis dlm blog...hehhee

kasih yang aku kenal memang cute and cheeky, banyak persamnaan dengan syahmi maklum la dua2 pusar gitu...aku rasa anak ni walaupun rapay ngan daddy dia, tapi dlm hati dia sebenarnya must be ada special place utk mak...

MoMmy Balqis a.k.a Nury said...

Sesungguhnyer acih memang comel...geram tgk pipi dia yg gebu itteww...hahaha....memang sgt bertuah ko filla dpt anak yg cute mengiut n byk ikut style ko...hahaha

...$weE+ 666... said...

eh fenriz pon dua pusar per... hehehe...