Friday, January 18, 2008

MY BABY U......................

My baby Acih when she is 4 days old..muker bolat mcm bola..huahaha..

cemana nak start?.. ni nak kata luahan perasaan tak gak..nak kata syahdu yer gak..uwaaaa... actually the right word is i'm confused!! huhuuu... glabah nyer aku!!

this morning i heard a gud news from a bestfriend of mine.. tatau ler good or bad news for me.. she said she is pregnant... waaaa congrats lah from me.. hehe..dalam pada aku sengih2 sampai tinga..tp dlm hati aku nie dok bersoal jawab gak.... heheheh..

last time kami peknan sesama due date pon sama!! 30 september 2005.. tp dia bersalin lewat sehari.. so anak dier lahir 1 Oct 2005.. best giler..sbb can share experience together.. aper lah aku nie..peknan pon nak sama2..

to be frank.. aku bukan ler jenis 'mak-mak' yg suke sgt layan budak2.. uwaaaa..kan dah pecah tembelang..tp tak ler bermaksud aku benci budak2.. saper tak sayang budak2 kecik... tp aku ni jenis cpt fade-up..aku x suker kalo melalak menjerit2 tak tau nak aper..mmg aku cpt naik hangin..pastu aku nie jenis strict sikit.. the way aku layan kasih pon.. ala2 garang gak..tp kalo aku baik... hehe baik gilos.. contoh lah..acih x moh mandi.. aku x der masa nak pujuk ratus2 kali.. sekali dua..dia tak nak dgr..aku angkat jer terus siram ngn air tanpa belas kesian.. amik toothbrush dier.. terus picit pipi dier.. gosok laju2.. muker aku pon x der prasaan.. melalak ler ngko kacih!!! jahat ker aku?? tak kan?? cuma aku x suker nak lambat2.. nak layan2.. kalo aku ckp.. x nak dgr.. mmg aku terus buat jer.. nangis ler mmg aku x layan..

eish..jgn ler plak korang takut kat aku biler aku dekat2 ngn anak2 korang pasnie... huahahha... harus arr korang cop aku mak tiri pasni.. aku mcm tu ngn anak aku jer... ngn anak org aku baikkkkkk jer.. hehe

so berbalik pada citer peknan nie.. it's not because i dont want a baby.. its just because i am not ready.. not for this time being.. kasih plak?? i dont know if she wants an adik or not..coz everytime i pretend that there is a baby in my stomach she will act that she is the baby..arghhh..boley plak mcm tu.. penat ckp kat dier.. sayang baby dlm perot nie.. nanti dia tujuk kat diri dia sendiri... 'ni baby mama'.. heheheh... suker ati lah acih..

ok lah..dah tak nak syahdu2..... 2008 is a year to enjoy!!!!! huahahah..(kan aku dah gelak syaiton) kiter enjoy dulu..... end of 2008..kalo dah terbuka pintu ati.. boleh ler try..hahaaaahah..

5 comments:

ila de cute said...

alaaa filla aku tau ko memang teringin nak peknen, mesti ko etruja kan...apa kata ko peknen thn ni so kita boleh enjoy sama2 thn depan...kalau ko peknen thn depan, masatu kitaorg enjoy ramai2, so kena peknen sengsorang...baik ko fikir betul betul...mana lagi best? hehehhe

happy2gether said...

filla...aku tau ko mmg dah lembut hati sikit kan nak pregnant?eheheh...aku part pregnant tu mmg aku ok lgk tp part bersalin tuh...perghh aku mmg masih ngeri,tp aku rasa camne pon kena hadapi gak kan? xper filla, once ko ngan radie dah ready boley start...kalo dah ko isytihar thn ni thn bercuti, nxt year ko usahalah...eheheh...bkn aper nanti kita dah semakin berusia lgk penat...

x best aku xley chat nih...

...$weE+ 666... said...

hek elleh, lekkk arrr filla!!!~ syahdu plak tetiba... kang aku pon ikut tersyahdu sama kang... sapa kot bestfren ko yg bersalin 1 october tu? dasat ek korang planning baikkk punyer... sure nak wat pon korang call dulu each other pastu ON... kuakakkakaka...

camni arrr aku pon rasa filla oiii... but unlike u, aku suka giler kat baby! walaupon aku rawk tak hingat, tapi aku mmg cairrr bab baby-baby ni... sejak aku solo lagik, aku mmg dikenali sbg baby magnet. sampai ada org suggest suruh aku bukak tadika/nursery bleh??? sbb baby suka sgt dgn aku... tp aku rasa cam tak sesuai la plak... hehehe...

the prob is i'm not ready yet for 2nd baby... fenriz dah pandai mintak adik sey! ari tu dia bisik kat tinger aku, "mama... nak adik!" boleh??? terkesima aku dgr!!! kuakakakakakaka... sam pon terkezut... pastu sam leh sound "mama ko baru nak kurus fenriz oiii..." huhuhu... perli ka per? ;p

apa kata kita plan pregnant sama2 next year je??? or mebi the year after? hehehe... no rush la! aku plan biar fenriz dah pandai urus diri dia sendiri dulu... baru bleh bagi adik! walaupun aku ni lagik tua dari ko, aku lebih pentingkan kualiti dari kuantiti... (if u get what i actually mean) naik berasap dah tinger aku kena sound dgn org, aku pedulik per... life aku, aku tahu la apa aku nak wat... kang anak ramai, pastu tak terjaga sapa nak jawab??? ;p

so cemana? apa kata??? tak terkata??? hehehe...

ezrina said...

Seronoknya la kalau tgh pregnant time ni kan....
tp mcm erin plak...hasben suruh tunggu Qistina besar...
aiseh..tahun ni je bulan 8 nanti genaplah Qistina 3 tahun...maunya tak kesian kat dia..main sensorang xde geng....huhuhu...

Lenny said...

huhu...

mmg tangkap syahdu betul la filla...

aku pon kalau ada rezeki nak menambah.. aku cam zz.. org panggil aku baby magnet... budak suka la kat aku.. tapi.. ngan alya aku garang... korang pon selalu nengok aku strict ngan alya kan? hehhe.. tapi tak bermakna aku tak sayang dier...

aku sayang dier sepenuh jiwa dan raga aku... sanggup berganti nyawa lah pendek citer...

takper filla... bila ko ready... no need to rush...