Tuesday, December 29, 2015

Lelaki Oh Lelaki.


Bersiaran kembali muahahahha.. Sorry guys ahkak busy ni baru balik dari JB.. 3 hari kat JB sebab exhibition bukak booth Ellfie kat sana :)

Ni pon update guna phone je, boleh la dari takde kan?

Kak Pilla kat office ni.. Pak Radie harini x kerja dia melayan anak-anak dara dia g makan ice cream mcd pastu gi Jusco main game.. Kak Pilla whatsapp kirim beli selipar dah putus.. pastu teringat ada beli ayam haritu.. ok gak masak nasi ayam kan?? tapi salad dgn timun x de... so kirim lah dia belikan..


Dasyat betulkan? salad untuk nasi ayam pon dia tak kenal.. siap facetime jgn gelabah sgt ye nak facetime2 pulak setakat cari salad.

Tapi tulah dia org lelaki.. belum lagi aku kirim ikan jenahak, ikan merah, kerisi, bawal hitam, ikan sebelah, kembong, ikan cencaru.. memang konpom dia tak tau hahahahhaha

Harini semangat nak masak nasi ayam sebab lama tinggalkan rumah haritu sian lama x makan mama masak ye?  malam ni mama masak sedap2 kita makan ramai-ramai ok anak2?

Pa kalau awak baca ni, lepas ni x de keje boleh start google image sayur and ikan.  i love u bye.

10 comments:

Anonymous said...

kita plk laki kita kenal ikan tp kita x kenal huhu... aritu g pasar yakin gila g ckp bang nak ikan kembung 1kg sambil tunjuk ikan. pastu abg tu ckp, dik ni ikan selayang, kembung belah sini... kita pusing je laki kita dah xde kat blkg melarikan diri hahahaha... siot je...

Alia said...

Hahahah bukan takat orang laki je yg tak kenal jenis ikan.....I pun tak kenal! hahahahahahahahahhaha Ikan kembung, ikan kerapu, ikan whatever la. I only know how to differentiate ikan merah, ikan salmon dan ikan pari (duh). kalau yg lain tu, mintak maap. Tapi nasib baik kat sini they hardly sell ikan seekor seekor. Semua dah siap di filet kan dan ada label. Senang kerja ahkakkk

Seri Kandi Di Tanah Jauhar said...

Assalam Pilla.. tak sempat ke Persada hari tu ingatkan boleh la selfie2 ngan Pilla.

Hsbnd akk plak jenis kalu kita soh dia beli satu brg.. dia bawa balik 3 4 barang lain. Contoh : kita suruh dia beli kailan, nanti dia beli telur, sotong, tauhu, udang bla bla bla.. hahahha

Anonymous said...

Hi Pilla,
saya yang perempuan ni pun tak tahu mana satu salad untuk
nasi ayam. seb baek kak pilla ni upload gamba.
Dua-dua pun saya hantam saja.
Janji salad.
kui...kui..kui...

ain

Miss Moon said...

Sama la laki aku pilaaaa

Lom lagi suh beli pad

Hari tu suh beli beras faiza ..dia gie beli beras basmathi hahhaha. Bercinta nak habiskan 10kg beras basmathi

miss eimanhikmah said...

salad tu wat hiasan je kak...hehehehehe

Wani Sukarno said...

sweetnyaaa

Anonymous said...

Taktau kenapa.isteri isteri selalu.cakapmlaki.mereka hopeless tak.kenal benda dapur? Omputih bOleh je kenal.

masak mcam susah je lakilaki nak masak. But omputih lelaki semua adventurous nak masak. Kalau cakap.pasal.makan dia siap beritaubdia boleh biat apa and recipe ..kadang minta recipe.

apa.masalah lelaki.kita yea?

m

eima said...

hahaha ..ok la u die nak beli .. klu die langsung tak nak beli .... ok la tu kan ....

Anonymous said...

hahaha.. kak filla kelakor.
Tapi husband kita pun sama, suruh beli ikan kembung, dia beli ikan cencaru.
Suruh beli daun sup, dia beli daun ketumbar. Suruh lagi beli kailan, dia beli bak choy. Laju je kita jerit dari dapur 'Yangggggg..!'
Hahaha..
tapi kalau bab beli pad, dia teror. Nanti dia Tanya detail, yang overnight ke maxi? Ada wing ke xde?
Hebat sangat ni.