Monday, June 28, 2010

SISTERS....

Sorry la yer korang semua... al-maklum lah... mengandung 9 bulan.. hazab dia.. korang pon tau.. aku kan kaki ngadu.. muntah maggi keluar kat idung pon nak ngadu *maluuu* hahah... dah lah tu... hazab bersalin lain plak lagi... so kalo blog haku ni dah mcm blog mak-mak.. korang terima jeklah yer... yerlah.. dah aku teperuk jer berpantang.. nak hapdate citer lain mende nya.. balik-balik citer anak ler... Nak upload muka aku pon.. baik tak yah lah.. kang ngucap panjang plak korang kang.. heheh.....

gambar-gambar ni pon gambar haritu... baru sempat cilok dari fb Mr. Mama Pak Radie.. baru prasan.. gambar-gambar Kak Kasih ngan Baby Amaani berdua2 tak tepek lagi kat sini... so sila lah jamu selera...

alahai.. x kosa aku nak buh watermark..penat okeh.. hah.. muka Baby Amaani mcm muka saper?? aku kan?? aku kan???? mata sepet sket dari kakak dia kot.. mulut memang skali dia nganga.. kelam kabut ler beterabur semua orang.... kening pon nipis sket dari Kak Acih.. Kasih tu kening lebar..hahahah.. dah beso.. pepandai ler ko ejas sendiri..haha...

paling hebat pon.. aku bagi dukung mcm ni jelah... kang tegolek plak adik ko kang...

hari tu lupa nak tepek info Kasih Amaani... Amaani pendek sket..51cm, kakak dulu 54cm..

tunggu beso sket.. nanti haku nak picit white head dia..hahaha... *zalim giler*

Kak Kasih and Baby Amaani

abaikan idung Acih.. lepas kene gigit nyamuk!!!

seronoknye anak dah dua orang nie.. cewah.. nak sedapkan hati ler tu.. sok dah beso sikit habis lah korang bedua nie... kalo dulu singa betina.. lepas ni mak ko ni jadik langsuir plak.. skarang dok umah nenek.. Acih memang terselamat lah dari aku... garang-garang manja jer.. lemak dia pon dah kemain byk lagi dah.. aku diam jek... takut aku tepekik2 kang bentan plak... tak pon meroyan plak.. balik putrajaya sok.. ko siap lah Acih!!! melawan mmg aku jentik jer mulut tu...

Alhamdulilah buat masa ni aku memang fully bf si Amaani nie.. mungkin sebab tu jugak dia tak kene kuning... ada sikit jer.. tp skarang dah tak de.. berkat susu ibu kot.. cuma aku tatau asal dia berak cair jek.. tensi tul... maka aku tak dpt lah nak makan segala jamu-jamu ke, herbal tea ke.. halia or lada hitam semua kene jaga-jaga.. so aku cuma bengkung sambil tepek2 paste kat perot tu.. ngn lulur2 panaskan badan.. mandi herba... itu jeklah.. bertunku pon moden, guna bantal panas..hahah.. nak buat cemana??? demi anak... x leh lah nak ikut hati nak cpt kurus nak gasak semua.. Acih dulu no hal.. sental aper pon dia ok jer.. Amaani ni tak tahan sket.. ciritt plak..aku cuma telan jeli gamat jek.. sedap gak rasa dia..

start weekend depan aku dah balik umah sendiri... sebab Acih dah start sekolah balik July nie.. sayang nak cuti lagi sebulan... lagi pon aku rasa aku leh handle Amaani.. alah dah anak no. 2 ni.. ok jer kot.. Acih plak sejak aku dah bersalin ni.. close sikit ngn Pak Radie.. dia pon paham aku ada baby nak kene jaga... tp tensi aritu.. aku tanye dia... "Kasih, kesian mama kan? tak dapat ikut Kasih ngan Papa gi jalan-jalan"... pastu tau Acih jawab apa???? dia kata "yelah.... mama duduk jelah kat rumah, mama mana boleh keluar lagi... mama kan GEMOK lagi"... bak halilintar memanah kepala hotak aku ni hah...

ok lah..nanti kalau ada citer lain aku citer lagi... orang dalam pantang mana boleh menceceh byk2.. kene tidoooooo byk2.. ;)

EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

Saturday, June 26, 2010

sembang petang semasa pantang...

Hai u ollsss.. hahah.. boring nyer lah berpantang nie.... giler ko... aku menaip kat lappy nie siap berabuk-rabuk..siap berguguran pasir-pasiran lulur bagai.. perot mengetat pakai bengkung ngan paste2 tepek kat perot... Amaani lek jer membuta blakang ni hah.. siap bunyik2 napas mcm baru lepas bekebun plak dia... aku ni hah.. penat projek memerah susu dah ghoper lembu okeh!!!!

Apak ngn Akak dier keluar gi Sunway Pyramid... Ya Allah, kau kuatkan lah imanku ini... hahah... nasib dorang pegi tu atas arahan aku jugak... ada projek sikit.. beli barang utk Amaani... yelah..time akak dulu siap bli stroller mac larren.. penat kumpul duit..heheh.. takkan utk Amaani tak de apa langsung..sian anak mama nie... yang lain2 siler jangan membazir.. ahkak ko punye elok lagi.. sila recycle yeh...

Ada ramai bloggers yang bersalin saing-saing aku... mcm Ceeramoon, Sheila (ko dah banak ke?), Wife Saiful Nang, (alamakk break jap... Amaani nangehhh dah nie) ok sambung... dia sudah kinyang.... ok buat semua yg bersalin Yampoiiii untuk kita!! hahahah... tahniah yerr...semoga tabah menjadi ibu penyayang, ibu penyabar... yang tak tido malam... baru nak lelap baby dah uwek2... nak sumbat susu... dah kenyang nak kene burpkan plak... dah burp plak, baru letak nak suh tido.. dia uwek lagi... nak pangku plak dodoi.. uihhhh susah jadik mak nie....

eh laki haku nak hangkut laptop... dia nak balik putrajaya jap... ok lah.. potong stim betul lahhh..nanti free kita sembang lagik k.. babai...




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

Tuesday, June 22, 2010

Kamu berdua Kekasih-Kekasihku... eh jiwang plak...hehe

gambar ni saya cilok dari Blog Moon.... saya tak sempat lah nak edit2 gambau.... so boleh lah ke blog Moon untuk tengok Acih Jr....

InsyaAllah nama adik Acih nie akan kekal sebagai KASIH AMAANI... spelling tak sure lah pulak sebab lom gi register... heheh..memandangkan semua anak-anak buah dah dok panggei mcm tu.. maka teruskan jerlah begitu... dah tanyer Pak Sedara imam..hehe.. dia ckp nama tu ok.. x de masalah.. so kita proceed.. maksud nama tu CITA-CITAKU dan KETENANGANKU... dengan harapan baby Amaani selalu tenang...dan mama ngan papa ngn kak Acih pon selalu tenang jer tengok muker iyerrrrrr yang tenang tu.. heheh... oh kisah nama nie.. Kak Acih yang bersungguh-sungguh nak nama nie... mebi sebab dia pon turut sama melayan citer Adamaya!! giler punye pengaruh tv... pastu baru-baru ni tanak Kasih Amaani.. nak suruh bubuh nama Lisa Surihani.. boley?????? huahahahah....

aku pon dah saiko2 Kak Acih supaya sayang adik dia... mcm semalam...

Mama: Kasih, dulu anak mama sorang je... nama dia Kasih Aleeya... sekarang mama dah ada dua orang dah yang mama sayang... Kasih anak mama nombor satu, Amaani anak mama nombor dua, so mama sayanggggg sangat dua-dua.. tak moh gaduh-gaduh ok? selalu sayang adik yeh?

Kasih: Okkk... Kasih anak mama kesatu... Amaani anak mama kedua!!!


ok dah habis dialog... pastu semalam lepak kat bilik my PIL... baby Amaani sleep kat tengah2.. aku dok ngadap dari atas katil... Kak Acih tengah main-main lari sekali dia lupa kot baby kat situ.. dia lari memang betul-betul pijak kat baby... aku bajet mmg tepat2 kat baby!!! YaAllah bederau.. rasa berenti napas aku kejap.. rupanya dia pijak betul-betul tepi baby.. dia sendiri pon tekejut... sib baik ler Allah tu lindung..sakit jantung aku... pasni kene alert skit... takuttttt aku.. tapi aku tak marah lah.. cuma cakap suh dia hati-hati lain kali..jangan main redah jer... tengok sikit adik ada kat mana.. kalau tepijak cemana???

Acih merajuk.... terus lari masuk bilik... diam je... pastu aku gi saiko dia...

Mama: Mama tak marah kasih lah... mama takut kene kat adik jer... Kasih hati-hati jelah..nanti sian adik sakit....

Kasih: Mama bukan anak Kasih yang kesatu!!!! Mama bukan anak Kasih yang Kesatuuuuu..... jangan cakap dengan Kasih!!

Fuhhhhhh... nasib aku tak meroyan!.... dah ler cakap tebalik..hahah... tapi nasib Acih bukan jenis pendam lama-lama... dia ckp jer.. now dia dah ok.. rajin gak tolong jaga adik.. tolong buang diapers, tolong amik itu ini... thank you Acih... we love you forever lah... mintak2 bila dah ada adik nie.. perangai dia tak mengada-ngada... biar dengar kata sikit... ;)









EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

Monday, June 21, 2010

Pengalaman Bersalin Anak kedua...

Assalamualaikum....

Kali nie, sila bagi laluan kat mak plak yer...anak-anak pegi main jauh-jauh..heheh... memandangkan saya boring giler free sikit hari nie.. maka lebih baik saya update blog nie.. weh berpantang tak leh tgk laptop dengan tak leh membaca eh??? tadi akak tukang urut tu cakap..hahah... tp haku sengih jek... dulu time banak Kasih.. habis belambak-lambak novel aku baca... patut lah rabun!! eh tapi rabun dari bujang pon dah rabun???

Maka hari ini masuklah sudah hari ke-5 haku berpantang.... dah sihat ke? Alhamdulilah semua ok... (padahal tak okay!! prot ni bile nak kempis??? mcm ada lagik sorang jek kat dalam ni?).. eh tapi tukang urut pon cakap prot aku suppose dah kempis sikit..ini tidak... huhuhuuuu.. petanda tak baik nieh... ok tak per.. demi anak tercinta.. aku sanggup ianya still memboyot begitu.. *UWWaaaaaaaaa* nangis skit...

Sebenarnya nak citer pengalaman bersalin anak ke-2... cewah... dah ramaiiiiii hanak-hanak haku sekarang... *vangga* kepit idung sket..hehehe..... ceritanya bermula begini.... due date aku sebenarnya 18 Jun... tp 17 Jun pagi tu bih kurang kul 8.00 am tu... aku bangun nak gi toilet... pastu rasa mcm tekencing sikit.. so aku bajet.. ni tekencing ler nih..sbb kalau air ketuban pecah gerenti byk kan? tp bila gi toilet.. tu bukan kencing.. tp mcm lendir gitu... jernih... (share pengalaman tuk bakal ibu yerrrrrr)... kang kowang kata aku buat citer 18sx plak kat sini..hihihi... so dari awal aku dah remind diri sendiri supaya jangan nak menggelabah panik tak tentu pasal... so aku tau yang itu tanda-tanda nak bersalin ler tu... aku buat derk dan pegi pakai pad.. bangun mcm biasa..terus mandi... lepas tu tenangkan diri dan feel2 ada contraction ke tidak.. tengok2 ada.. aku dah lupa sebenarnya rasa contraction tu camana.. sbb dah lama sangat tak pregnant..hehe... so bile baby mengeras kuat2 pon kadang2 aku ingat tu contraction.. sebenarnya tak ok... contraction ni.. tetiba rasa mcm period pain/senggugut tu.. tangkap kat belakang pinggang semua..tp mild lah... pastu timing lah sendiri.. contraction aku dari pagi sampai tengahari tu bih kurang every 10 minutes sekali... aku sempat ler makan kenyang-kenyang... call Moon, dia cakap better pergi jer sepital... manalah tau..anak kedua cepat kan??

(dah macam cik ponti makan kek)

so aku pon pegi lah hospital DEMC shah alam ni... my SIL yang bawak... pastu gi kat 2nd floor.. x reti aku nak cakap apa kat kaunter tu.. dah ler aku sorang.. my SIL gi carik parking... terus tanye "Cik, saya due besok.. tp mcm ada tanda pagi tadi.. so saya datang sini..heheh".. dia terus bawak gi room suruh baring... buat CTG... so berbaring lah aku... cek pressure semua ok.. tak de demam... pastu kene seluk kul 1.00 tengahari... nurse tu cakap dah bukak 5cm!!! ohhh... time ni rasa cuak sikit.. tp buat2 tenang..hehe... Doc Norleen yang akan sambut baby datang tanye kabar... dia ckp InsyaAllah kalau tak lepas Asar, maybe sebelum Maghrib aku bersalin...

Pastu lepak ler dengan my SIL ngan Pak Radie yang baru sampai dari opis... pastu suh Pak Radie belikan Cheese Cake kat SR.. itu lah mende terakhir yang aku makan utk dijadikan kenang-kenangan semasa berpantang... *sob sob sob* ... halamakk.. tetiba terkenang fresh orange ngan ais beketul2... terkenang nescafe ais kat opis yang ais dia belambak... fuhhhh... dugaan okeh... ok sambung citer....

contaction jadi cepat sikit... 5 minit sekali.. tp masih terkawal.. sempat habis satu drama Fahrin belakon kat Pulau Perhentian..hahah... pastu dalam kul 5 Doc datang lagi nak check laluan... so dia pon check... fiwitttttttttttttttttttttttttt.... sakit nak mampos plak time dia check tu... bepeluh haku!!!! dia ckp ok dah 6-7cm.. relax dulu..oh masa dia check laluan tu tetiba *pop* air ketuban tu terpecah... bedebushhh panasssss jek... dia ckp relax dulu..nanti nurse datang tolak ke Labour Room... nurse tanya if aku nak jab tahan sakit.. aku ckp ok... tp dia tak bagi pon... so aku gigih tunggu citer Indon aku tu... kat TV9.. Cinta Dan Anugerah.... 5.30 pm citer pon start... sambil tengok sambil sakit.. so dah tak concentrate sangat... kul 6 nurse datang bawak wheelchair.. bile contraction x de..cpt2 turun katil duduk kat wheelchair.. sakit dow... heheh...

pastu masuk labour room... (kecik sikit..time acih labour room dia besar, pastu ada jam dinding)... labour room ni jam dia kat belakang aku.. so aku tak nampak time... dah baring tu... nurse2 tu siapkan aku... drip glucose... pastu dia ckp nak jab tahan sakit dah tak sempat dah... so dia pass oxygen jer.. kalau sakit sedut... nurse baik-baik jer... contraction dah start mcm cibai rasa dia... aku dah tak boleh nak JANGAN PANIK dah... bile sakit aku dah mengerang2 dah.. pastu nurse tu ckp, "Kak, bile sakit akak Istighfar banyak2 yeee".. ceh... kan aku dah termalu disitu!!!! ok ok okkkkkkk.....


then kene check laluan lagi.. nurse cakap pegi panggil Doc Norleen.. dah 9cm dah.. dah ready utk deliver dah... fuyohhhhh... sakit hokey... huahahahah... (sajer jer gimik bagi korang takut).. Doc masuk terus suruh pegang kaki.. ok boleh push sekarang.. eh sebelum push nurse masuk tube kencing untuk kosongkan bladder tu supaya lagi senang baby nak lalu... dia sedut je kencing.. fiwitttttt.. aku pon tatau ler.. yang aku tau nak teberak... so bila push aku bayangkan yang aku meneran nak berakkkk... tapi tak kuar-kuar..hahahah... tp kejap jer.. teran 2,3 kali baby pon keluar.... aku teran sekuat hati nie.. sbb nak bagi azab tu cepat berlalu... sampai sakit ler tekak mak nih.... so baby pon lahir tepat pukul 6.40pm.... pastu habis lah cerita... takkan Doc keluarkan uri semua pon aku nak cerita....


ok ni lah video yang sempat Pak Radie record secara senyap2..haha... baby keluar terus nurse lap2 lebih kurang letak kat aku... first aku tgk ialah pepet dia... ok sah pompuan... hahah...

video


nanti kalo sempat nak masuk 2nd video plak... ni apahal tah blogger tak leh upload pic and video..


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

Saturday, June 19, 2010

Acih Jr... say HelLLoooo to all!!!!!!!


Helllloooooo!!!! Assalamualaikummmmm.... nama saya mama ngan papa ngan Kak Acih lom finalize lagi... once dah confirm nanti saya annouce yeh? hehe... saya lahir pada 17 June 2010 pukul 6.40 petang...seberat 3.3kg dan sepanjang 51cm...yeay... saya berjaya buat mama meneran sampai sakit tekak!!! ngeh ngeh.. sekarang saya sedang tido lena dengan papa dengan Kak Acih...


Mama perot dia tengah boncet lagi... sian dier... pandai mama pakai kain batik..hehehe... ok lah... tq semua yang mendoakan saya dan mama saya.... saya nak pegi 'tanning' dengan nenek kejap yeh... stay tune for more pic!!!!


Wassalam,
Acih Jr.







EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDEVISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

Friday, June 18, 2010

alhamdulilah semua dah slamat..

SAYA DAH SLAMAT BERSALIN PADA PUKUL 6.40PTG SMALAM.17 JUNE 2010..SEORANG LAGI PUTERI DI HATI SAYA!BERAT 3.3KG..LAHIR NORMAL..MUKA ADALAH SEBIJIK GILER MCM KAKAK DIA KASIH ALEEYA..TP LPS BERSALIN SAYA MSH BLOM BLH BF SBB BABY ADA PROB SKIT.X CUKUP OXYGEN..PAKAR DAH MONITOR SMALAM..SMUA OK.INSYALLAH SAYA BOLEH JUMPA DIA PAGI NI :)  TERIMA KASIH ATAS DOA SEMUA!!SMOGA KITA JUMPA LAGI.,.NANTI DAH OK SKET SAYA POST GMBR BABY! NI PON UPDATE GUNA PHONE!  6.10AM, DEMC....

Thursday, June 17, 2010

KINI TIBA MASANYA......POYO

hello semua... assalamualaikum...

gigih haku bukak laptop ni semata-mata nak mengupdate... InsyaAllah tak hari nie, besok kot aku beranak? hihi.... dari malam tadi rasa tak sedap hati... tapi malas nak perasan lebih-lebih... tapi pagi tadi... dalam kul 8 dah ada tanda-tanda gitew...

bila dah ada tanda.. maka cepat2 lah mandi bagi wangi-wangi sket... mana lah tau.. jap2 lagi nak kene gi sepital... dah selepas mandi.. cuba 'menghayati' kot-kot ada mild contraction.. ok memang ada.. every 10 minutes rasa sakit-sakit manja perot ni sampai ler kat keliling pinggang... jap jap.. ni dia sakit lagi.. break jap... *lap peluh*

ok sambung cepat... tadi dah breakfast... hari ni my MIL masak ayam masak kicap.. HARUS... apa-apa hal kene melantak dulu.. bau dia tak hengat.. harummm semerbak satu dapor... kang tak senang plak hati aku nak push... ngeh ngeh...

air selusuh dah minum, air akar patimah sudah, air zam-zam sudah, kurma sudah... yang terdaya aku buat.. aku dah buat... sakit ke susah ke senang ke.. tu terserah lah kepadaNya... mudah-mudahan dikurangkan kesakitanku nanti..dipermudahkan segalanya...

oh ye, doa-doa kalian.. ceh geli lah kalian... hahah.. doa-doa korang semua membuat saya rasa terharu... walaupon tak sempat.. (dan-dan tak sempat) tak sempat utk saya reply satu persatu.. tapi percayalah... saya terharu bangat.. dan terima kasih sumer.. sebenarnya 2,3 hari ni mak dok sibuk layan Sinetron Cinta Dan Anugerah kat youtube.. auwwwwwwwwww.... sampai tengah malam okeh... Acih pon dah kenal dah watak2 citer tu..huhu... aku ni mmg giler tul citer indon.. dulu time peknan Acih layan Indon gak... nie dah nak bersalin adik dia.... Indon gak!... hihih....

eh sudah lah.. aku peluh2 lah plak.. sakit belakang lahhhh... disebabkan blog ni x de orang lain yang boleh update.. nak harap laki mak... dia bukan tau password..kalo dia tau pon... dia tak reti..so ada possibility ini entry terakhir saya sebelum saya nak 1,2,3 push!!!! kalo anak aku dah say hello to the world nanti... aku try update ok? tak pon... kalo ada kengkawan yg datang melawat.. dorang plak gi snap gambo baby.. korang tgk jerlah.. heheh.. (wehhh.. tak Suri anak Tom Cruise lahhhhhhhhhh)..hahahha.... ko ingat ko artis nak sorok2 anak ko???

ok dah dah dah... jangan main-main.. kang dah sakit time tu lah ko rasa nak penampar diri sendiri buat lawak bangang.. ko sakit takde saper nak tolong.. baik ko diam Buk Pilla...

Wassalam,
Filla



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

Monday, June 14, 2010

39++++


kalau motto rotiboy tulis "one is never enough".. rasanya untuk gambo aku... "one is more than enough".. huahahah... belambak gambar perasan masa laki tengah gi dalam petronas bayar nak isi minyak... tapi kang korang plak muntah darah... so tak baik utk kesihatan kita bersama..hahah...don't play2 arrr.. tu gambar latest tu... gambar 13hb June..ngeh ngeh... 5 days before my due date... punyelah besau perot mak ni hah... tu nak gi kenduri kawin tu... baju tu nasib ler butang dia tak tepelanting time aku melantak!.. jalan pon kaver line..soh Acih jalan kat depan aku.. sebab suar dah duduk bawah prot.. baju tu kalo tesingkap sikit jer... memang clean and clear lah nampak prot aku..huhuhuuuuu...


sabtu tu sempat lagi gi makan nasi briyani ayam madu kat mahbub bangsar.. pastu jalan2 kat bangsar village...'termasuk' plak kat ZARA... halamakkkkkhaiiii.. mak bekenan tul kat satu white shirt yang ehem2 mcm kerlas gitew... tp tgk jer... kata mengandung... pastu terberkenan kat jeans dia plak.... (memang stok lupa diri, tak agak2, belek2 tengok size 26..hahahah) ko ingat ko model size 26? bontot membesar berlemak macam tempayan...ada hati!!!!! Acih kalo sakit hati ngan aku asik "mama tu dah lah gemok.... " itu baru anak dia sound.. lom bapaknyer lagi... kalo bapak dia sound lagi bisa berbisa.......


buat kengkawan yang dok sms "Filla, ko dah banak lom?"... belom sayanggggggg.... nanti kalo dah banak i announce yer.... haku pon dah tak sabau dah ni... tapi nak buat cemana... dah baby syok dok dlm prot yang suam2 kuku ni.... sekali aku telentang... mcm gunung kinabalu tinggi nyer prot ku ini... serammmm mak tau....


eh, nanti sambung lah.. aku lapau... nak pegi besarkan tempayan ni haaaa... tak cukup besar lagi nih..heheheheheh.....












EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

Thursday, June 10, 2010

LOVE.....

(ok ini gambar lama... hahah.. sbb x de new pic.. dah out of stock.. ceh konon.. padahal gambar latest semua maha buruk..heheheheh, eh mcm gambar ni tak buruk plak... tapi gambar ni ada love... eh apa yg ko merepek ni syaiton)


hi kengkawan...


hehe.. boring kan dgn diriku ini? tenggelam timbul macam sabut kelapa di tengah lautan.. huhahaha... mak balik umah Putrajaya jap ni haaah... sian haku... baju pregnant bawak 2 helai jer balik umah PIL.. pastu bile kuar.. asik gilir2 baju tu jek... malu mak tauuu... ingatkan dah nak bersalin sangat.. rupanya tak jugak!!!

heaven nye balik umah sendiri.. sebab ada internet..hahah... takper... nanti aku dah gi collect aper tu? piw1max? baru ler aku leh senang duduk... kat umah PIL sonok sangat... sbb my MIL bagi pinjam banyak baju kelawar..sejuk berangin jer aku kat umah..hahah... lantak ler ghoper dah mcm haper... bukan ada orang nak nengok pon!...

kawan opis kol.. cakap member2 seangkatan yang mengandung semua dah meletop....tinggal lah aku jerk tak meletop2 lagi ni... x per... aku sabar menanti ni hah... ada gak doc suggest induce.. tp tengoklah cemana.. aku mcm tak sanggup lah plak... tp kalo dah overdue secara melampau.. induce jeklah kot... check up 2 hari lepas.. baby dah 2.9kg.. ok ler tu kot.. semoga dia sihat2 jek dok dlm prot mama tu yeh?

aku dah tatau nak update apa... balik2 citer yang sama... sowiiiiiiii ler yer.... eh ok ler... nak layan citer indon jap... sampai ketemu lagi.. babai...




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

Tuesday, June 08, 2010

DIRIKU MASIH DISINI LAGI...

SAYA BERSIARAN SECARA LANGSUNG DARI DEMC..BARU BUAT CTG AND EVERYTHING IS OK....

ok ayat atas tu mmg ditype malam tadi masa tunggu turn nak jumpa doc... tp tak sempat siap no. dah naik..so disconnect terus..huhu.... hari ni, hari Rabu, saya teman Anny... dia ada discussion kat mana tah.. saya dlm kereta dia.... dia bagi laptop yg dah fully charged dan BB celcom..ngeh ngeh..

saya masih disini bersama perot besar nie... hehe...biler lah anakanda ni nak keluar... sekarang saya dah stay kat umah PIL... internet pon takder.. sian kan? huhu... sbb tu tak dpt update.. kalau ada internet nanti saya update lagi...

email untuk order frame bukan saya yang reply.. Pak Radie yang reply.. so kalau telambat reply, jangan marah dia yeh.. dia tu busy all the time..

itu sajer buat masa nie... serious, miss u all!!!!! thanks buat yang doakan filla yeh.... bye...

Friday, June 04, 2010

GAMBAR SAYA 38 Weeks Pregnant...

Atas permintaan yang tak ramai, disini saya share gambar saya pagi tadi... gigih tunggu Pak Radie sudah mandi nak suh dia tolong snapkan... eh terharu plak sebab dia layan je permintaan saya tanpa banyak bunyi... siap demand nak gambar penoh dari atas kepala sampai ke hujung kuku kaki... ngeh ngeh... iyalah... ntah2 sok lusa dah nak meletop.... biler tawun plak nak nunggu perot kembong mcm ni lagi.. so haruslah merakamkan saat-saat indah berperot boyot untuk kenang-kenangan.....
dah nak gi keje dah nie... sempat lah buat *peace* untuk semua orang..hehehe....

serious dagu ngan pipi dah bersatu... dah tak de rahang... ape kes nieh!!! tak peee... takpe.... nanti lepas beranak boleh berusaha gigih.. selongkar balik gambar-gambar lama.. dan menangis lah ko teresak-esak disitu sambil menyusukan anak.. hihihi....

kesian kan.. baju peknan dah takde... ada lah 2,3 helai jer yang tinggal (yang still muat).. sebab dah tinggal baper hari je lagi... jangan membazir ye adik-adik... membazir tu amalan syaitonnn...

saya pon tak pasti kalau ni entry terakhir saya... sebab weekend ni dah balik ke Shah Alam... pastu ada check up 8hb (tues).. kalau rajin boleh lah kerja lagi mon and tues.. then terus jelah mc ke EL ke.. apa-apa yang patut... internet takde plak kat umah PIL... jadi dengan berat hati nya... saya tinggalkan gambar-gambar saya untuk menemani anda-anda semua disepanjang ketiadaan diriku ini.... ada jodoh, leh lah kita bertemu lagi.... auwwwwwwwwww... cukup manja tak cenggitu?

EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

Thursday, June 03, 2010

Gejala dan Tips....

Ok, cerita mengandung lagi.. saper tak mengandung siler ketepi ketepi ketepi... hahahaha.... anak baru nak masuk dua dah nak tunjuk handal disini... well.... biasalah!!!! ;)

tak yah cerita pasal orang.. tapi cerita pasal diri sendiri... barulah diri terhindar dari sifat-sifat buruk.. auwwwwwwwwwwwwwwwwww....

so, sepanjang mengandung hingga ke akhir-akhir proses mengandung nie... apa yang saya alami????? mari kita lihat:-

1) kuku saya rosak - dari pembacaan saya (baru buat research semalam)..huhahah... perempuan hamil ada yang akan mengalami kerosakan pada kuku.... ianya akan pulih seperti sediakala sebaik sahaja selesai melahirkan... (ewahhhhhh).. bukan ler lepas berapa saat ko beranak, tetiba kuku terus menjadi cantik.. ko giler aper..... takes time ler jugak yer adik-adik.... oh ini tidak berlaku semasa mengandungkan anak saya yang pertama dulu.... eh tapi kalau kuku kaki dah memang jenis buruk.. jangan lah nak mimpi lepas bersalin terus kuku kaki jadi cantik... hahaha.. yang asal dah buruk..akan tetap begitu yerrrrrrr....

2) bahan buangan - malu dan tak sopan nak type *tutttt*... busuk okeh... semasa memula (first trimester) saya mengalami masalah sembelit.... bangsa letih bertapa dalam toilet.. yang keluarnyer... besar ikan bilis jek.. memang bunyik nya agak hampeh disitu.. tapi nak buat cemana kan??? tapi lama kelamaan dia ok sendiri... breakfast jek.. tak sempat cuci pinggan dah lari gi toilet nak membuang!!! tapi lagi seminggu dua nak bersalin nie.. dah tak mcm tu plak dah... dia dah tak ikut time.. rasa nak buang dia buang.. rasa tanak dia tanak lah...

3) gatal - saya mengalami gatal-gatal di bahagian bawah perot... tapi idok ler teruk sgt... apa yang saya baca... bila dah dekat-dekat nak bersalin.. akan mengalami gatal-gatal di bahagian atas perot..sbb kulit tu dah 'terik' sangat.. ni saya tebalik plak.... huhuuuu....

4) leher/ketiak - bertukar kaler menjadi agak gelap sedikit... tak payahlah susah-susah nak sental ngan berus bagai konpem tak cerah.... setau saya, dengan sendirinya ia akan beransur seperti sediakala selepas kita melahirkan... (tulah.. dulu aku nak jadik doctor, tapi belajar main-main)... tapi best gak dapat belagak jadi doktor kat blog sendiri.. auwwwwwwwww... *ehem* bagi laluan Dr. Filla nak bagi info....

5) rambut- dari pembacaan saya (malam tadi) sesetengah ibu hamil akan mengalami masalah rambut.. mungkin disebabkan hormon kot? ada yang rambut menjadi semakin tebal bersinar dan cantik.... dan ada pula sebaliknya... sebaliknya tu.... buruk lah.. mungkin tetiba jadik terlalu berminyak... takyah lah ko nak tonggang shampoo sampai habis sebotol.. tiada gunanya.....

6) gusi dan gigi - masa mengandung anak pertama saya mengalami masalah ini.... tapi kali ni macam tak sangatlah... baru-baru ni ada jugak bila saya nak termuntah... saya ludah-ludah.. tapi berdarah... tak pasti apa yang berdarah.. maybe gusi kot.. tp malas nak cek.... heheheh...

7) hidung - mengandung kali ini pon saya tak de masalah hidung berdarah... tapi dulu hidung saya berdarah... mengikut kata doktor, semasa mengandung pembuluh darah ibu akan menjadi besar... so bile pembuluh darah menjadi besar.. itu yang leh berdarah gak hidung tu... ok tak aku explain nie????

8) ketuat - eh ni saya tak pasti... apa orang panggil yek??? dia tumbuh macam halus-halus jek... kaler cekelat2 sket... saya rasa 'benda' tu ada jugak naik kat saya... especially kat bahagian badan... mcm jadi taik lalat halus2 gitu...... ok ler kat badan.. kalau kat muka???????

9) kentut - heheheh.... dulu saya kentut bunyik dia lain.. tapi sekarang bunyi dia lain.. mungkin faktor perot yang besar menghasilkan bunyi yang berbeza... heheheh...

10) stretch marks - oh ada sesetengah wanita memang dilahirkan sangat bertuah... sebab lepas bersalin takde langsung stretch marks.. malangnya saya bukan wanita yang bertuah itu... sebab stretch marks saya bagaikan pasir di persisiran pantai.... paham??? tak pe... bukan nak gi shopping pakai bikini pon.... apa nak risau?

11) kaki bengkak - mengandung kali ni saya tak dilanda masalah kaki bengkak... hati bengkak jer ada.. huahahhahahaha....

12) keputihan - ini saya tak pasti nama dia... keputihan ke? sepanjang mengandung saya tak dilanda masalah ini... kecuali seminggu-dua ini.. ada orang kata mungkin sebab dah dekat-dekat nak bersalin... jadi kenalah sentiasa memakai panty liner supaya kita boleh tengok apa benda yang ada kat panty liner tu.. kot2 ada blood stain ke... (itu tanda nak bersalin)...

oihhhhhhhhhhhhhh penatlah plak menaip nie.... ok kali ni kita share tips2 orang kampung plak yer....

orang tua-tua kata... nak mudah bersalin ada lah beberapa perkara yang boleh diikut.. tentang kesahihannya aku kurang pasti.. tapi tak salah mencuba ;)

1) lepas shampoo rambut tu.. dah siap bilas semua... titiskan air dari hujung rambut tu kedalam mulut sambil berselawat...

2) ada orang kata minyak yang nak digunakan utk goreng ayam kot? ok, sebelum goreng tu amik sesudu dan telan.. makkk aihhh.. aku tak larat ler plak nak telan minyak!!!!

3) ada orang kata amalkan makan bendi.. lendir2 dari bendi membantu memudahkan baby nak keluar nanti...

4) sebelum bersalin jangan tutup2 segala yang ada kat umah.. mcm tingkap ke.. atau langsir tu jangan di ikat.. pendek kata 'lepaskan' semua yang terkunci dan terikat.. tapi kalau perompak masuk umah korang.. jangan carik aku plak..hahahahah.....

5) kalau jahit bantal baby ke... bantal peluk ke... orang tua-tua cakap jangan siapkan dulu.. ni aku tak paham.. heheh.. kononnya nanti susah baby nak keluar... sebab ko dah 'tutup' jalan dia.. abis tunggu baby keluar baru nak jait?? ntahler... aku no comment....

6) pikir lah sendiri..aku penat dah nie....




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

Wednesday, June 02, 2010

Rumah baru yang tak siap lagi...

Ini bukan umah baru saya.... tapi umah baru mak ngan apak saya.... maka dengan rasminya semalam (Rabu) 2 Jun 2010 adalah hari terakhir mereka mendiami rumah di Ampang... huhuhukkkkk... sangat sedih dan hiba meninggalkan tanah tumpahnya darahku kan? cehhh dan2.... takpe.. saya dah luangkan 2 malam baru-baru ini utk tido di rumah Ampang... maka penghijrahan itu sangat perlu demi kebaikan... doakan yang terbaik untuk keluarga saya ye...
Good Bye Ampang!!! (huiii perot aku macam nak temasuk dalam bakul tu) oh bakul tu nak buat isi baju baby nanti.. gitewwww.. Semangat tul mak kasih nie..heheheh...
pintu masuk and sliding door... tu kat belah kiri tu kasi tutup habis.. sbb byk sgt lah plak cermin kat umah nie.... mati kayap nak beli curtain.. hahahha...

ok ni kat belah tepi umah.. byk lagi yg lom siap... tapi still kene pindah masuk..sbb buyer umah Ampang tu dah nak umah dia tu... lagi pon tu pon dah tangguh sampai 2 bulan haritu.... nasib dia jenis consider jugak!

ini main door

ini tangga.. yang atas tangga tu bapak aku..huahahha..

setakat ni grill dah siap pasang... lampu, kipas, aircond pon dah siap kot pasang... tgh tunggu projek kitchen cabinet dorang nak pasang plak.. blakang tu pon (wet kitchen) dah siap renovate.. tutup habis jugak..sbb mak aku takut nak memasak ala-ala open air.. kang byk plak 'mende' menjenguk dia time masak!!! heheheheh....

yang bestnye umah nie.. master bedroom adalah di tingkat bawah.. tu yang kat ada orang baju merah tu... tu master bedroom... yg ada orang lagi satu pintu tu terus keluar ke toilet yang attached ngn master bedroom, tapi ala-ala open concept.. giler dow.. siap ada fix window transparent.. so kalo berak leh lah org dalam bilik nampak.. fiwitttt!!!

oooo.. yang tingkat atas ada 3 rooms... room yang ada budak kenit kat tingkap tu room Busu... aku suggest room Busu ni letak curtain yg semenggah sikit.. sbb dari Hall boleh nampak tingkap tu...

cakkkkkk!!!!

belah kanan tu akan diletakkan kitchen kabinet dan breaksfast counter utk seperate kan dengan dinner hall... dinner hall ke??? ok plan memang nak letak meja makan pon...

cakkkkk!! ini another sliding door.. umah nie ada 2 sliding door.. yang ni kat belah tepi... maka mak aku tersedu-sedan pegi membayar duit tempah langsir hari tu.. tapi aku mmg recommend lah kedai curtain tu!!!! lawa-lawa okeh... nama dia 'Rama-Rama'.. shoplot area kat TESCO Ampang... InsyaAllah aku ada duit.. akan menempah langsir disitu juger..hihihihi.... kain yang harga RM70 dia leh bagi 50%.. so dapat lah semeter RM35... dan aku rasa bukan dia main bagi jek discount.. sebab kitorang dah survey kat Macy, kat banyak tempat-tempat lain.... material langsir yang 'berat dan jatuh' mcm tu memang mahal.. tp situ murah jugak... lawa-lawa... ok sudah... berhenti promote kedai langsir....

my peberet ceiling lamp!!!! sbb ceiling umah ni jenis tinggi giler... dan luas.. so lampu kene lah amik yg 'meriah' sikit..takkan nak amik lampu seketul jek... (abaikan model lampu)

so, ada 2 set lampu yang sama..... boleh di beli di kedai lampu sebelah-sebelah Tesco Puchong... building kaler hitam (shoplot)... nama kedai sowiii luper plak!!


tapinyer kan.. apa yang buat Mak Buyong pon rajin turun naik ENSTEK nie... mestilah bersebab!!!!! dua gambar yang mengujakan di bawah.... hehehehehe....

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



cakkkkk!!!! Cendol Enstek yang jual kat van bawah pokok tuuuu... siap ngan rojak okeh!!!!!! terliuqqqqqq mak!!! selagi boleh tala yang berais-ais nie... tala habis-habisannnn.. sok dah pantang.. meleleh2 plak air liur tgk ais...



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

Tuesday, June 01, 2010

PROMO...PROMO....



Masih ingat lagi??? Dulu Cyberphotog ni penah gak buat Mini PS... laku mcm goreng pisang panas.... time tu ai slim... ai lincah... ai leh lompat-lompat... so i pon datang jugak memeriahkan suasana.... tapi kali ini i dah gemok... dah tak leh lompat-lompat... dah jalan pon hegeh-hegeh.... hahahah... lagipon time PS ni nanti tah ai kat dalam labour room ke... or tunggu masa nak beranak... or tengah nyusukan anak!!! huahahahhaha....

Apa kata you olls yang free2 tu pegi booking ngan Moon?? murah jerk pon... RM200 only maaa.... biler lagi nak amik gambauuuu lelawa nih.... nak tunggu tangkap gambo sendiri memang tak yah citer lah biler tawun kan? bayo jek.. para photographer ni yang akan meniarap, buat kuak lentang bagai nak snap.. korang just gedik-gedik jer....

Kalau gambar-gambar yg dulu dorang snap pon dan mengkagumkan... sekarang ni.. malas nak citer lebih!!! dorang dah upgrade pakai camera lagik canggih dari yang mmg dah canggih dulu... hasilnye konpom meletops kebabom!!! tanak??? kang nyesal.. bile dah fully booked baru nak hegeh2.. "Filla, kawan you moon tu boleh lagi ke amik utk mini PS tu....".. masa tu mak malas nak layan korang.... pastu nak buat B&W frame ngan Framekasih pon dipersilakan.. *ngeh ngeh ngeh*... walaupon mak tengah 'push-baby-push' korang still leh email... InsyaAllah mak check jugak email korang tu nanti...









EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

JANGAN HISAP DADAH

macam sumorang dok transform muke kan... aku pon teghinginnnnnn nak nengok muka aku lagi 20 tahun... so jom tengok muka aku... ya ampungggg... gini ke ghoper mak nanti?... uishhhh ni kene pikirkan dari skarang apa cream nak lambatkan penuaan nieh....

tapi ini kira oklah.... cuba tgk gambar di bawah...





-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-







Nah!!! hamek kooooo.... ini muka lagi 20 tahun jugak... tapi ini kalau aku hisap dadah... hahahah... so adik-adik... JANGAN HISAP DADAH kalau tanak muka cepat tua lagi kerepot!!!

nak try buat muka sendiri... amik website tu.. dah pegi try....

http://www.in20years.com/






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com